La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI

* Documents

:: núm. 213_2-8_d'abril_2007::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • 2a edició del curs "Aprèn a comunicar-te per Internet"

El 12 d'abril començarà la segona edició del curs “Aprèn a comunicar-te per Internet”, adreçat a dones immigrants. Aquest curs tindrà una durada de set setmanes El Telecentre del Solsonès col·labora amb la Fundació “Volem Feina” per a dur a terme accions formatives amb col·lectius amb risc d’exclusió digital.
Al final de la formació s’entregarà als alumnes un certificat d’assistència i/o aprofitament del curs.


Web del Telecentre
telecentre@ctfc.es
 

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Reunió al Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça

Aquesta setmana Josep Camprubí ha fet una visita de seguiment i s'ha reunit amb el Gerent del Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça.

 • Comiat de David Sanz

El nostre company David Sanz ja no forma part de l'equip de l'OTC ja que ha decidit canviar la seva orientació professional i, en consonància amb la seva llicenciatura en literatura espanyola, està treballant com a professor de secundària. Així, ha seguit els passos dels nostres companys David Sala (Telestany) i Marc March (Infocentre) que a finals de l'any passat també van iniciar una nova etapa professional com a professors de secundària. A tots ells des de l'OTC els volem dir que els desitgem molta sort.

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • El Govern destina 1'5 milions d'euros a desenvolupar tecnologies de traducció automàtica de la parla basades en codi lliure

El consell de Govern ha aprovat destinar 500.000 euros durant tres anys pel desenvolupament de sistemes de traducció automàtica de la parla. Els desenvolupaments informàtics d'aquest projecte es faran en programari lliure i es publicaran a través d'un portal d'Internet perquè empreses i institucions els puguin utilitzar.

El desenvolupament informàtic serà a càrrec de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i consistirà en la creació d'un demostrador de doblatge o subtitulació automàtica català-castellà-català i català-anglès-català, i un sistema de traduccció de la parla català-castellà-anglès. Es crearà també un sistema de síntesi de veu i una plataforma d'us que permeti la instal·lació d'un o més dels sistemes desenvolupats. L'objectiu final és obtenir un sistema obert, fiable i útil per la comunitat.

Notícia [laFarga.cat]

 • Extremadura envia al Congés dels Diputats una proposició de llei perquè es reconeguin les llicències lliures

El Parlament d'Extremadura ha enviat al Congrés dels Diputats una proposició de llei perquè es modifiqui el Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual. El text té com a objectiu que es reconegui a l'autor el dret d'explotació d'una obra subjecta a llicència lliure.

La proposició de llei es va aprovar per majoria a l'Assemblea d'Extremadura i en les properes setmanes es debatrà a la cambra espanyola. L'exposició de motius de la proposta explica que les llicències com "Creative Commons" obren un camí pel desenvolupament d'un model de creació de continguts sostenibles que fomenti el desenvolupament de noves creacions. La proposta del Parlament d'Extremadura assegura que les llicències lliures potencien la creació artística. correspondre'l".

Notícia [laFarga.cat]

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

 • La publicitat a Internet

Sovint apareixen notícies que mostren cap on apunten les tendències que es convertiran en normes habituals en un futur no gaire llunyà. Aquests dies han sorgit diverses notícies d’aquest tipus.

Una d’elles és en el terreny de la publicitat per internet, que acabarà sent tan significativa (i segurament tan excessiva) com en els mitjans de comunicació escrits o audiovisuals. De moment encara és lluny d’arribar a aquests nivells però tot un símptoma del que passarà és el fet que empreses tan importants com Google, Microsoft, Yahoo i Time Warner (propietària d’AOL) competeixen entre elles per adquirir la companyia de publicitat per internet DoubleClick, sobre la base d’un preu de compra d’uns 2.000 milions de dòlars.

Això vol dir que la publicitat per internet és un valor prou segur que a mitjà termini es tindrà més relleu. Aquest creixement proper de la publicitat a la xarxa és un tema a tenir en compte en els contactes entre els dinamitzadors i els protagonistes de la vida econòmica de les àrees on estan implantats els telecentres.
 

:::::::: AGENDA ::::::::

 • VIII Fòrum Internacional de Software Lliure

Del 13 al 14 d'abril del 2007 a Porto Alegre (Brasil). [ + info ]

 • Conferència de Richard Stallman a la UdG

El 30 d'abril del 2007 a la Universitat de Girona en el marc de la celebració dels 16 anys d'estudis informàtics a Girona, Richard Stallman oferirà a les 11 del matí la conferència "El moviment pel programari lliure i el sistema operatiu GNU/Linux". [ + info ]

 • VII Cimera Mundial de Desenvolupadors d'Ubuntu

Del 3 a l'11 de maig del 2007 a Sevilla. [ + info ]

 • VI Jornada de Programari Lliure

Del 4 al 7 de juliol del 2007 a l'Escola Politècnica Superior de Girona.
[
+ info ]

 • OpenOffice.org Conference 2007

Al setembre del 2007 tindrà lloc a barcelona l'OpenOffice.org Conference 2007. [+ info]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

TELECENTRES

::::

::::