La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI

* Documents

:: núm. 212_26_març-1_d'abril_2007::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Formació en TIC per a l'abril 2007

El Telecentre del Pallars ens informa  que el proper mes d'abril oferirà la següent oferta formativa:

- Full de càlcul: De l'11 al 30 d'abril els dilluns, dimecres i dijous de 15 a 17 hores (Telecentre del Pallars Sobirà).
- Taller de blogs: Dimarts 17 d'abril al SES Morelló (Esterri d'Àneu)

Per més informació i inscripcions, podeu visitar la pàgina web del Telecentre.

Cartell
Telecentre del Pallars Sobirà
telecentre@pallarssobira.ddl.net

 • II Concurs de fotografia digital "massos de Catalunya" 

Enguany el Telecalm de Sant Hilari Saclam fa la 2na edició del concurs de fotografia digital, aquesta vegada obert a tots els telecentres i a tothom que vulgui participar-hi. Trobareu les bases del concurs a la direcció http://www.santhilari.net/telecalm/concurs.

Termini d'admissió d'obres: diumenge 22 d'abril del 2007.
Dates de l'exposició: del 24 d'abril al 13 de maig del 2007.
L
loc de l'exposició: http://www.santhilari.net/telecalm/concurs (obert a partir del 24 d'abril de 2007)Bases del concurs: http://www.santhilari.net/telecalm/concursOrganitza:

Organitza: Àrea de Noves Tecnologies de l'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm

Per a més informació us podeu posar en contacte amb el telecentre.

Telecalm
telecalm@santhilari.org

 • Nou curs al Telecentre Baix Ebre Innova 

El telecentre Baix Ebre Innova organitza entre el 10 d’abril i fins el 7 de maig de 2007 un curs gratuït de 20 hores dirigit a la gent gran que porta per nom “Curs d’introducció a l’ordinador i a Internet per a la gent gran”. S’han ofert 15 places que s’han ocupat per gent gran dels municipis de Tortosa, Xerta, Camarles, Els Reguers i L’Ampolla. Es tracta d’una activitat formativa gratuïta en l'àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació, adreçada principalment a col·lectius amb dificultat per accedir i utilitzar aquestes eines. La finalitat del curs és potenciar l'alfabetització digital, treballar per evitar l'exclusió social, i potenciar la integració d'aquest col·lectiu en la societat del coneixement. L’horari serà de matí i es realitzarà a l’Aula del telecentre Baix Ebre Innova a Camarles.

Telecentre Baix Ebre Innova
telecentre@baixebre.cat

 • Aprofitament de recursos  

Des del Consorci del Lluçanès, la Universitat de Vic i la Diputació de Barcelona s’està iniciant un projecte per al foment de la lectura arreu del LLuçanès que d’entrada s’adreça a les escoles, biblioteques i d’altres entitats socials dels municipis. La idea és dinamitzar els recursos disponibles i crear-ne més per al seu posterior aprofitament en xarxa. És així que els recursos en forma d’activitats que es realitzen en un municipi poden ser exportats a un altre i a l’inrevés. El projecte que té una dotació econòmica s’adreça pel que fa a Lluçà a l’escola i a la biblioteca, però com que biblioteca i telecentre comparteixen aquí els esforços dinamitzadors i una mateixa ubicació, creiem que pot repercutir també molt favorablement a la dinamització del telecentre rebent si més no el públic potencial que de manera usual fluctua d’un lloc a l’altre.

telecentre.llusa@diba.es

 • Nova formació al Centre Telemàtic de la Conca de Barberà i FTIC a les poblacions de la comarca

Amb la novetat que el telecentre de Montblanc millorarà les seves instal·lacions, estrenant nous equips informàtics d’última generació, fet que permetrà disposar de dues aules informàtiques per tal de poder estar realitzant cursos de formació i accés lliure a Internet a la vegada.

L’aula de formació constarà de 15 ordinadors amb arranc dual (Windows XP Profesional i Linux Fedora Core 6), (14 per alumnes i 1 pel professor), canó de projecció, 1 impressora làser blanc i negre i 1 impressora làser a color.

L’aula d’accés lliure a Internet, amb 8 ordinadors i accés a les impressores.

Continuen els cursos de Formació en Tecnologies de la Informació i Comunicació, integrats en el projecte Conc@TIC, per tal de potenciar l’alfabetització digital i treballar per evitar l’exclusió social i potenciar la integració d’aquests col·lectius a la societat del coneixement. Es prioritzen aquells projectes formatius adreçats a col·lectius com dones, joves, persones desocupades, gent gran, persones amb formació acadèmica elemental, immigrants, persones amb discapacitat, sense llar o altres que presentin dificultats per accedir a les TIC.

Centre Telemàtic de la Conca de Barberà
ctc@conca.altanet.org

 • Concurs de millors blocs mediambientals

Com ja us informàvem al setmanari 209, dins del projecte Medioambiente y sensibilización para las zonas rurales: Objetivo 3 de la Fundación Biodiversidad, el Telecentre del Solsonès coordina l’acció “Concurs de millors blocs mediambientals”.
Els concursants hauran de ser treballadors de pimes i autònoms.

Des del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya ens fan arribar l'enllaç a l'estudi dels blogs mediambientals

Estudi blogs mediambientals
Web del Telecentre
telecentre@ctfc.es
 

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Assistència a la 8a Jornada de Desenvolupament Rural de la Fatarella

Josep Camprubí assisteix avui a la jornada de la Fatarella. La setmana vinent us en farem un resum.

 • Jornada E-treball a Vallirana

Dijous passat dia 22 de març de 2007 Josep Camprubí conjuntament amb la Laura Megías de Sant Bartomeu del Grau i Ricard Faura com a moderador en en una taula rodona. Si voleu més informació sobre la jornada podeu clicar aquí.

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • El Govern acorda amb Sony Ericsson la fabricació de mòbils en català

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Joan Puigcercós, i el director de Sony Ericsson a l'Estat espanyol, Raul Ortiz, han signat aquest dilluns el conveni de telefonia mòbil en català. Amb aquesta signatura Sony Ericsson es compromet a implantar progressivament el català abans del 31 de desembre de 2008 com a opció idiomàtica en els menús i aplicacions de nous terminals que es comercialitzin a Catalunya.

Per la seva part, la Generalitat de Catalunya donarà suport institucional a qualsevol iniciativa de Sony Ericsson que tingui com a finalitat la promoció de la llengua catalana, i facilitarà l'assessorament lingüístic en la revisió terminològica de les traduccions si l'empresa ho sol·licita. A més, el Govern promocionarà anualment les novetats que estiguin en llengua catalana dels fabricants i operadores signants, sota el concepte "Telefonia mòbil en català".

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Joan Puigcercós, ha celebrat l'adhesió de Sony Ericsson "com un dels líders del sector que ajuda a normalitzar la presència de la llengua catalana en un producte tan integrat a les nostres vides i que ha sabut identificar el potencial del mercat català i com correspondre'l".

[ ... ]

Notícia [STSI]

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

 • Encara poc coneixement sobre els telecentres

Seria tota una paradoxa que expliquéssim des del nostre butlletí què és un telecentre o què s’hi pot fer. Però la realitat és que explicar-ho a fora de la xarxa continua sent molt necessari perquè encara es constata una ignorància excessiva sobre aquest tema. Aquests dies n’hem constatat un exemple concret: a la Vanguàrdia, a la secció d’Internet i Tecnologia es va obrir fa poc un fòrum de discussió sobre “¿Sabe qué es un telecentro? ¿Ha utilizado alguna vez sus servicios?” Doncs bé: només hi ha hagut fins ara dues intervencions. Una primera que es queixava que només hi haguessin telecentres a les zones rurals i l’altra que ho justificava perquè les connexions dels telecentres eren via satèl·lit i a les ciutats ja hi havia altres sistemes de connexió.

Evidentment fa falta encara molta pedagogia i molts esforços per explicar què són, on són i què fan els diversos tipus de telecentres que hi ha a Catalunya perquè mentrestant molts ciutadans, per simple desconeixement, no utilitzen un recurs que tenen a la seva disposició
dels navegadors Mozilla Firefox.
 

:::::::: AGENDA ::::::::

 • Feria de tiendas virtuales 2007

El 28 de març del 2007 al Parc Tecnològic Walqa (Aragó) [ + info ]

 • 8ª Jornada de Desenvolupament Rural: la diversificació, una garantia de futur

El 30 de març del 2007 al la Fatarella. [ + info ]

 • Jornada Emprenedors i TIC

El 30 de març del 2007 a Sant Joan de les Abadeses i a Ribes de Freser tindràn lloc dues jornades simultànies i amb connexió per videoconferència entre elles. [ Sant Joan de les Abadeses - Ribes de Freser ]

 • VII Cimera Mundial de Desenvolupadors d'Ubuntu

Del 3 a l'11 de maig del 2007 a Sevilla. [ + info ]

 • OpenOffice.org Conference 2007

Al setembre del 2007 tindrà lloc a barcelona l'OpenOffice.org Conference 2007. [+ info]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 • mundosecondlife.com [ http://www.mundosecondlife.com ] Portal en espanyol dels residents de second life.

 • Red.es programa de telecentros [ http://www.telecentros.es  ] Portal de la xarxa de telecentres espanyola de Red.es.

 • PISTA administración Local [ http://www2.pistalocal.es ] Portal d'e-adminstració per a petits i mitjans municipis del Ministerio de Administraciones Públicas i del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç.

TELECENTRES

::::

::::