La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI

* Documents

:: núm. 210_5-11_març2007::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Nova formació Conc@TIC

S’inicien els nous cursos de Formació en Tecnologies de la Informació i Comunicació, integrats en el projecte Conc@TIC.

Ja han estat 6 municipis, els que han sol·licitat el servei. En el quals s’organitzaran 8 cursos de formació en noves tecnologies diferents, proposats per l’entitat organitzadora o en d’altres casos proposats pels mateixos ajuntaments. De moment, doncs, seran més de 120 persones les que podran gaudir i treure’n profit d’aquest servei.

La planificació de l’aula per aquest mes de març és la següent:

Del 5 al 16 de març, de dilluns a dijous, de les 16 a les 18h, hi haurà l’aula cedida per OASI, al municipi de Vallfogona de R., on es realitzarà un curs d’alfabetització digital, (iniciació a la informàtica).

Del 5 al 30 de març, de dilluns a dijous, de les 18.30 a les 20h, s’instal·larà l’aula de l’OAD al municipi de Sarral, on es realitzarà un curs d’iniciació a la informàtica i un d’Internet i correu electrònic.

Centre Telemàtic de la Conca de Barberà
ctc@conca.altanet.org

 • Dia Internacional de la Dona al Solsonès

Dins de l’acció “Promoció laboral de la dona rural i millora de la qualitat de vida IV: nous itineraris de formació per combatre l’atur femení” del Pacte Territorial per a l’Ocupació de les Terres de Lleida, el telecentre del Solsonès organitza entre els dies 1 i 8 de març, tallers per a la gravació de música. Totes les dones interessades podran venir a gravar la seva música favorita en CD’s proporcionats pel Telecentre
del projecte Medioambient.

Cartell
Web del Telecentre
telecentre@ctfc.es
 

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Reunió a la STSI sobre el projecte "Foment del Teletreball en zones rurals"

Com ja sabeu tots vosaltres, divendres 9 de març va tenir lloc a la STSI una reunió de treball per parlar sobre el projecte "Foment del Teletreball en zones rurals" que han redactat al Telecentre SBG conjuntament amb el Consorci del Lluçanès. La finalitat de la reunió era la presentació d'aquest projecte a tots els telecentres interessats per tal que, tots aquells que hi estiguessin interessats, s'hi poguessin afegir.

Donat que molts de vosaltres no vau assitir i podríeu estar interessats en el tema, hem cregut oportú penjar l'acta de la reunió per tal que estigui a la disposició de tothom que vulgui. Si teniu qualsevol dubte podeu contactar amb l'OTC o bé, si està relacionat amb el projecte, amb la Laura Megías de Sant Bartomeu del Grau.

Un acord important al qual vam arribar a la reunió va ser el d'utilitzar la plataforma e-Catalunya per tal de completar el projecte entre tots i manifestar la voluntat de cada telecentre de participar en el projecte. Us animen doncs a que feu les vostres aportacions per tal de fer-vos vostre el projecte!

Acta
Projecte "Foment del teletreball en zones rurals"

 • VIè Congres de Telecentres i Xarxes de Telecentres

L'OTC assistirà al VIè Congrés de Telecentres i Xarxes de Telecentres que té lloc a Mèrida els dies 15 i 16 de març de 2007. En el proper setmanari us n'informarem.

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • Un de cada sis habitants del Planeta és usuari d'Internet

Internet va arribar a 1.100 milions d'usuaris el 2006 --aproximadament, un de cada sis habitants del planeta--, i està previst que arribi a 1.600 milions el 2010. Aquestes dades les proporciona un estudi patrocinat per EMC Corporation, multinacional especialista en solucions per a la infraestructura de la informació, i elaborat per la consultora de mercat IDC.

Es tracta del primer document mundial que mesura i prediu la quantitat i tipus de la informació digital creada a tot el món. A més, diferencia entre la informació generada per persones a títol individual o per empreses.

Entre les conclusions del treball, destaca que el nombre de comptes de correu electrònic va créixer des de 253 milions el 1998 fins a prop de 1.600 milions el 2006. La previsió és arribar als 2.000 milions el 2010, any en què els comptes de missatgeria instantània superaran els 250 milions.

14,5 hores setmanals dedicades al correu electrònic

El document també constata que actualment el 60% dels usuaris d'internet tenen accés a banda ampla a casa, a la feina o a l'escola.

Pel que fa a la gestió d'informació en les empreses, l'estudi conclou que els empleats d'una organització dediquen 14,5 hores a la setmana a llegir i contestar correus electrònics, 13,3 hores a crear documents, 9,6 hores a buscar informació i 9,5 hores a analitzar dades.

Notícia [digital.telepolis.com]

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

 • Recursos musicals

Ja sabem que a internet es troba de tot. I que en el camp concret de la música les possibilitats són inexhauribles. Segur que hi ha molts dinamitzadors dels centres de teletreball que tenen una llarga experiència tècnica en temes musicals i de so a través de la xarxa i que coneixen bé la qüestió de la ràdio i la TV per mitjà d’internet (sabem que hi ha qui va veure el darrer partit del Barça a través d’una web asiàtica que el transmetia per internet en perfecte xinès).

En el camp concret de la ràdio voldríem demanar als dinamitzadors que ho coneguin una informació de primera mà sobre “Pandora” que s’autotitula “el projecte del genoma musical”. La cosa funciona aproximadament així: l’usuari proposa una composició, que és analitzada en la seva essència i estructura musical. A partir d’aquesta anàlisi, “Pandora” elabora tota una programació de ràdio, que l’usuari pot anar escoltant i valorant. D’aquesta manera “Pandora” aprèn realment quins són els gustos musicals de l’usuari i afina cada vegada més en la programació musical de la “seva” emissora particular.

A veure, qui ens ho pot explicar una mica més? els nostres usuaris.
 

:::::::: AGENDA ::::::::

 • Jornada E-governança i Participació Ciutadana

El 14 de març del 2007 a l'Ajuntament de la Palma de Cervelló. [+ info]

 • VI Congrés de Telecentres i Xarxes de Telecentres

El 15 i 16 de març del 2007 al Palau de Congressos i Exposicions de Mèrida (Extremadura). [+ info]

 • 8ª Jornada de Desenvolupament Rural: la diversificació, una garantia de futur

El 30 de març del 2007 al la Fatarella. [ + info ]

 • Jornada Televall

El 30 de març del 2007 a Sant Joan de les Abadeses i a Ribes de Freser tindràn lloc dues jornades simultànies i amb connexió per videoconferència entre elles. [ properament es penjarà el programa ]

 • OpenOffice.org Conference 2007

Al setembre del 2007 tindrà lloc a barcelona l'OpenOffice.org Conference 2007. [+ info]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 • Foundation for Australian Agricultural Women
  [ http://www.faaw.org.au/news/mr070110.htm  ]
  Web de l'Associació Australiana de Dones Agricultores amb una notícia sobre un projecte que es desenvolupa a Australia de teletreball en àrees rurals i dones.

 • etic  [ http://www.etic.bo/Default/default.htm  ] Estratègia boliviana de Tecnologies de l'Informació i la Comunicació per al Desenvolupament

 • espaiTIC [ http://www.espaitic.net/  ] Plataforma Moodle per treballar les tecnologies de la informació i la comunicació.

TELECENTRES

::::

::::