La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Xarxa de Telecentres de Catalunya

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 21_ 18-24 novembre 2002 ::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Inauguració del telecentre de la Terra Alta i del Telecolòni@ Parc Fluvial

Dissabte dia 23 de novembre tindrà lloc a Gandesa la inauguració del Telecentre de la Terra Alta. El telecentre està ubicat al carrer Povet de la Plana, s/n. L'acte s'iniciarà a les 10 del matí i serà presidit per l'Hble. Sr. Artur Mas, conseller en cap de la Generalitat. Us hi podeu posar en contacte trucant al 977 42 00 18 o per correu electrònic a l'adreça mpellisa@terra-alta.altanet.org

D'altra banda, dissabte dia 30 de novembre tindrà lloc la inauguració del Telecolòni@ Parc Fluvial (Puig-reig). Els actes començaran a les 12 del migdia amb una presentació del telecentre i de la XTC. A la 1 hi haurà una visita a les instal·lacions i un petit refrigeri. De 3 a 8 de la tarda el telecentre organitza una sèrie d'activitats: xats, accés lliure a internet, presentació de les activitats del Telecolòni@, videoconferències amb el Canadà i Estats Units i una taula rodona amb el títol "La societat de la Informació: una oportunitat pel Berguedà?". Tota la jornada inaugural serà retransmesa en directe per Ràdio Puig-reig. El Telecolòni@ està ubicat a Cal Pons (plaça de Sant Josep, s/n, al costat de l'església). Us hi podeu posar en contacte trucant al 93 820 45 06 o per correu electrònic a l'adreça parcfluvial@publintur.es. Més informació a www.parcfluvial.com

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Jornada El teletreball com a alternativa

L'OTC treballa intensament ultimant els darrers detalls de la jornada El teletreball com a alternativa. La jornada ha aconseguit captar l'atenció d'un nombrós públic, ja que les inscripcions han cobert la totalitat de les places disponibles.

Des de l'OTC estem convençuts que la jornada serà de gran utilitat per als telecentres de la XTC, ja que es donaran a conèixer experiències d'altres xarxes de telecentres estatals i europees, i es debatran aspectes relacionats amb el teletreball amb punts de vista molt diversos. La Comissió Europea, Localret i la Generalitat explicaran també els seus projectes de foment de la societat de la informació.

Ens trobarem divendres dia 22 a les 9 del matí a l'hotel Ducs de Bergara de Barcelona. Fins aleshores, una salutació cordial des de l'OTC.

+ Programa

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • S'amplia fins al dia 29 de novembre el termini dels IV premis SI-Local

DOGC n. 3758, de 11/11/2002 (Pàg. 19674)

S'amplia fins al dia 29 de novembre de 2002 el termini de presentació de candidatures dels IV premis SI-Local per a l'any 2002. En aquesta convocatòria poden participar tots els ajuntaments de Catalunya que durant l'any 2001 hagin impulsat i participat en actuacions orientades a millorar les relacions entre les administracions, els ciutadans i les empreses i professionals de Catalunya, mitjançant la utilització de les noves tecnologies de la informació i les comunicacions, així com l'accés dels ciutadans a la xarxa.

+ info [DURSI]
+ info [DOGC]

 • Premis de la Diputació de Barcelona a les millors iniciatives empresarials

BOP núm. 255 del 24/10/2002

Les empreses premiades han d’haver sorgit d’un procés d’assessorament per part d’algun dels serveis de promoció econòmica que els ens locals de la província de Barcelona posen a disposició d’empreses i emprenedors, o bé de projectes empresarials vinculats i promoguts directament des de l’administració local. Per poder participar en la convocatòria, l’empresa ha d’haver estat constituïda a partir de l’1 de gener de 1999.

Els premis a lliurar seran:

- Premi a la millor iniciativa empresarial, dotat amb 9.000 €

A més dels següents premis específics, dotats amb 6.000 € cadascun, a:

- La millor iniciativa empresarial promoguda per dones.

- La iniciativa empresarial més innovadora.

- La iniciativa empresarial amb major respecte a les bones pràctiques contractuals en matèria laboral.

- La iniciativa empresarial amb el millor sistema de gestió de qualitat.

- La iniciativa empresarial amb major respecte pel medi ambient.

Les sol·licituds s’han de formular en els corresponents models normalitzats (de sol·licitud de l’ens local, de carta de l’empresa i de memòria de l’empresa), que es podran sol·licitar per correu postal al Servei de Promoció Econòmica Local de la Diputació de Barcelona, carrer Londres, 55, 3a planta, 08036 Barcelona, o bé per fax al número 93 402 25 23, o en l'adreça electrònica apeo.empresa@diba.es

El termini per a la presentació de sol·licituds finalitzarà el 15 de gener de 2003.

 • Premis a la innovació tecnològica de la Generalitat per a l'any 2003

El Departament de (Treball) Indústria, Comerç i Turisme publica al DOGC 3751 de 30/10/02, la resolució de 18 d'octubre per a la convocatòria de concessió de Premis a la Innovació Tecnològica de la Generalitat de Catalunya, per a l'any 2003.

Aquests premis tenen com a objectiu guardonar les empreses que han destacat per tenir una trajectòria fortament lligada a la innovació tecnològica, dins un procés sistematitzat d'organització i direcció així com dels recursos que hagin permès convertir els coneixements tecnològics de l'empresa en nous productes i processos.

La dotació dels premis consistirà en l'obtenció d'un diploma acreditatiu i un trofeu per a cadascuna de les empreses seleccionades.

La data límit de presentació de les sol·licituds finalitzarà el proper 28 de febrer de 2003.

+ info [DOGC]

 • La Generalitat signa un conveni amb les operadores de telefonia mòbil per garantir aquest servei

La Generalitat de Catalunya, a través de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació, va signar el passat 18 de novembre, un conveni amb les operadores de telefonia mòbil i el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació per millorar la cobertura en el servei de telefonia mòbil al Solsonès, l'Alt Urgell i la Terra Alta.

A l'acte de signatura han participat Jordi Alvinyà i Rovira, secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació; Joan Domènech Vilanova, director territorial de xarxes nord-est d'Amena; Cayetano Lluch, director general de Xarxa de Telefónica Móviles España; Miguel Ángel Alloza Guillén, director tècnic de Vodafone a Catalunya; i Manel Feu i Manso, director gerent del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació.

La signatura d'aquests convenis s'emmarca dins del projecte Microcom, aprovat per acord de Govern d'1 d'agost de 2001. Aquest projecte es concreta en el disseny, l'elaboració i l'execució d'un pla d'actuació en matèria de tecnologies de la informació i xarxes de telecomunicació sobre la totalitat del territori català. L'objectiu final del pla d'actuació és que els ciutadans i les empreses de Catalunya tinguin accés a un servei de telecomunicacions més complert que l'Universal, que inclogui la telefonia bàsica (substitució de les línies TRAC), l'accés a internet (amb un estàndard mínim de qualitat), l'ampliació de la cobertura de telefonia mòbil i la recepció dels programes de ràdio i televisió de la Generalitat de Catalunya. L'execució efectiva i correcta d'aquest pla requereix una col·laboració intensa entre les diferents administracions (Generalitat, consells comarcals, ajuntaments) i d'aquestes amb les operadores i els proveïdors d'infrastructures.

+ info [DURSI]

:::::::: AGENDA ::::::::

 • Jornada "El teletreball com a alternativa"

Divendres dia 22 de novembre a l'hotel Ducs de Bergara de Barcelona. Organitzada per la Xarxa de Telecentres de Catalunya [+ info]

 • Inauguració del telecentre de la Terra Alta

Dissabte dia 23 de novembre a Gandesa (C/ Povet de la Plana, s/n)

 • Inauguració del Telecolòni@ Parc Fluvial

Dissabte dia 30 de novembre a Puig-reig (Pl. Sant Josep, s/n, Cal Pons)

 • I Trobada Portelec. Cap a l'organització de telecentres

Dimecres 4 de desembre. Al Saló de Graus de la Universitat Carlos III. Getafe (Madrid) [ + info ]

 • III Jornada en.red.ando: Construyendo el espacio virtual

Divendres 31 de gener a Barcelona. Sistemes per al teletreball i l'aprenentatge en grup en entorns virtuals [ + info ]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 • KZgunea [ www.kzgunea.net ] Centres públics de formació i accés a internet del País Basc. Fins ara se n'han obert un centenar.

 • P.O. Box Formentera [ www.formentera.net/pobox.htm ] Centre de recursos de teletreball de Formentera (Illes Balears)

 • Centre Comarcal de Teletreball [ www.convega.com/telecentro ] Telecentre de la comarca alacantina del Baix Segura, ubicat a Oriola

 

TELECENTRES

::::

::::