La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI

* Documents

:: núm. 209_26_febrer-4_març2007::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Curs per a gent gran a Lluçà  

El proper dia 5 de març recomença al telecentre de Sta. Eulàlia de Puig-oriol (Lluçà) el nou curs d’informàtica per a la gent gran. El curs d’una durada de 30 hores esdevé la continuïtat lògica del que va acabar el dia 12 de febrer. És la mateixa demanda dels avis que fa que de nou el telecentre de Lluçà programi un curs d’aquestes característiques. El curs de nivell inicial que han finalitzat prepara a aquestes persones per assolir els continguts i reptes d’un nou curs amb un nivell una mica més avançat. Des del telecentre s’aposta perquè iniciatives d’aquest tipus no es perdin i es puguin anar realitzant nous cursos adreçats a aquest col·lectiu.

telecentre.llusa@diba.es

 • Concurs de millors blocs mediambientals

Dins del projecte Medioambiente y sensibilización para las zonas rurales: Objetivo 3 de la Fundación Biodiversidad, el Telecentre del Solsonès coordina l’acció “Concurs de millors blocs mediambientals”.
Els concursants hauran de ser treballadors de pimes i autònoms. Per més informació consulteu la web del projecte:http://www.mas3.info/  o podeu dirigir-vos al Telecentre.
 

Web del Telecentre
telecentre@ctfc.es

 • Valoració del telecentre

El passat dia 1 de març el Departament d’Agricultura Ramaderia i Pesca del Pallars Jussà va realitzar una sessió de formació al telecentre de Tremp durant tot el matí per a 30 tècnics dels ajuntaments de la comarca.

La formació va consistir en el domini de l’aplicació web “comunals” que serveix per a la gestió de les adjudicacions de terrenys de pastura amb aprofitament comunal, de cara a la declaració de la DUN.

El telecentre, amb una capacitat per a 18 conexions a internet va poder col·laborar amb el DARP per a dur a terme aquesta formació i així evitar desplaçaments dels tènics dels ajuntaments.

e-centre Tremp
telecentre@ajuntamentdetremp.com
 

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Carnets d'usuari

Aquesta setmana aprofitant que l'OTC ha visitat el Telestany de Banyoles, també ha recollit els carnets d'usuari que vam encarregar a finals del 2006. Així, aquells telecentres que en vau demanar, els tindreu properament. Aprofitarem les properes reunions per entregar-vos-els en mà.

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • La Generalitat aposta per ampliar el "servei universal" a mòbils, banda ampla i televisió

Jordi Bosch, secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, aposta per ampliar el servei universal de les telecomunicacions als àmbits de telefonia mòbil, banda ampla i televisions públiques.

El servei universal són aquells serveis mínims que l'Estat reconeix com a dret per a tota la població i que en aquest moment es limiten bàsicament a Internet.

Bosch ha reconegut "que la Generalitat no té comptetències per definir el servei universal, per desgràcia" però ha reflexionat que, "si una administració no pot regular, pot intervenir, per exemple, pactant amb els operadors de telefonia mòbil per donar una major cobertura.

Aposta per la fibra óptica

Bosch també ha defendit que la Generalitat ha d'arribar a acord pe tal que totes les promocions de vivendes públiques que es facin a Catalunya ja comptin amb accés a la fibra òptica. També va parlar de la necessitat de separar les infraestructures dels serveis.

Prèviament, a les mateixes jornades, el conseller de Governació, Joan Puigcercós, de qui depèn l'àrea de telecomunicacions, va defensar dues claus per a lal política de la societat de la informació: l'extensió de la banda ampla i el manteniment de la cohesió territorial evitant les fractures digitals. Ampliava que en quatre anys el 99% del territori de Catalunya tindrà accés a la banda ampla i aquest fet serà la clau per al seu lideratge digital.

"En cuatro años, el 99% del territorio de Cataluña tendrá acceso a la banda ancha y esto será clave para nuestro liderazgo digital.

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

 • Programari catalanitzat

Vam comentar fa poc que diferents operadores i fabricants de telefonia mòbil havien expressat durant el recent Congrés GSM de Barcelona el seu compromís a incorporar el català als diversos idiomes utilitzables en els seus aparells. Aquesta millora de la presència del català en el camp de les TIC s’està reforçant aquests darreres dies amb nous anuncis de traducció de programaris (vegeu per exemple http://www.softcatala.org/index.htm# en què s’informa de la traducció de l’Adobe Reader, del GNULinux.cat, de SeaMonkey 1.1 i de la versió 2.1 de l’OpenOffice)

La llista d’anuncis de catalanització augmenta amb les declaracions recents del responsable de Microsoft a Catalunya explicant que el 30 de març es farà pública la llibreria que tradueix el Windows Vista i l’Office 2007 al català i que al cap d’unes setmanes arribarà a les botigues d’informàtica el Windows Vista preinstal.lat en el nostre idioma.

Es constaten avenços, doncs, del català tant en el programari lliure com en el propietari. Això vol dir també que des dels telecentres podem contribuir, ara més que mai, a la difusió d’aquest programari catalanitzat i a promoure’n la utilització amb normalitat entre els nostres usuaris.
 

:::::::: AGENDA ::::::::

 • I Jornada de SIG Lliure a Girona

Del 5 al 7 de març del 2007 a la Universitat de Girona. [+ info]

 • 12a Nit de les Telecomunicacions i Premi Enginyer Novell

El 8 de març del 2007 al Palau de Congressos de Barcelona. S'hi farà entrega dels XII Premis Salvà i Campillo, a més d’un Premi Especial a l’Enginyer Novell. [+ info]

 • VI Congrés de Telecentres i Xarxes de Telecentres

El 15 i 16 de març del 2007 al Palau de Congressos i Exposicions de Mèrida (Extremadura). [+ info]

 • 8ª Jornada de Desenvolupament Local: la diversificació, una garantia de futur

El 30 de març del 2007 al la Fatarella. [ properament es penjarà el programa ]

 • Jornada Televall

El 30 de març del 2007 a Sant Joan de les Abadeses i a Ribes de Freser tindràn lloc dues jornades simultànies i amb connexió per videoconferència entre elles. [ properament es penjarà el programa ]

 • OpenOffice.org Conference 2007

Al setembre del 2007 tindrà lloc a barcelona l'OpenOffice.org Conference 2007. [+ info]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 • Canal Gencat de la Societat de la Informació
  [ http://www.gencat.cat/societatdelainformacio/ ]
  Canal de la Societat de la Informació de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació.

 • Telecentre de Carreño  [ www.carrenodigital.net ] Telecentre de Carreño, ubicat a Candás, el més utilitzat del principat d'Astúries

 • Telework Arizona [ www.teleworkarizona.com ] Pàgina de promoció del teletreball entre els treballadors de l'administració de l'estat nord-americà d'Arizona

TELECENTRES

::::

::::