La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI

* Documents

:: núm. 206_5-11_febrer_2007::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Nou curs al Telecentre del Solsonès

Aquesta Tots els dissabtes des del 24 de febrer fins el 14 d’abril es realitzarà el curs “Aprèn a comunicar-te per Internet”, adreçat a immigrants.
El Telecentre del Solsonès col·labora amb la Fundació “Volem Feina” per a dur a terme accions formatives amb col·lectius amb risc d’exclusió digital.
Al final de la formació s’entregarà als alumnes un certificat d’assistència i/o aprofitament del curs.


Selecció de personal per videoconferència

El dia 30 de gener es va a portar a terme, al Telecentre del Solsonès, dues videoconferències per seleccionar un Tècnic de Laboratori per l`àrea de Productes Secundaris del Bosc del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya. Un dels aspirants era de Jaen i l’altre de Sant Sebastià. La videoconferència es va desenvolupar sense problemes i va ser realitzada per la cap dàrea de PAM Roser Cristòbal i la responsable de recursos humans del Centre Tecnològic, Esther Moreno.

Blog del Telecentre  
Web del Telecentre
telecentre@ctfc.es

 • Promoció del TcBerga

El El passat dimecres 7 de febrer el Telecentre de Berga va fer una presentació per a l'Hospital de dia de Berga.

Durant el matí del dimecres el Telecentre va rebre la visita de persones de l'hospital de dia de Berga i es va fer una xerrada explicant el funcionament i els serveis que oferim a tots els usuaris.
L'Hospital de dia de Berga és una entitat que dóna servei a persones amb diferents problemes i que els ajuda en el difícil procés d'inserció social.
L'objectiu d'aquesta presentació era donar a conèixer el Telecentre i oferir-los la possibilitat de realitzar cursos de formació o de connexió a les nostres instal·lacions.

Els professionals de l'hospital de dia van valorar molt positivament l'experiència i la repetiran amb els diferents grups de persones que té tal i com va comentar la Rocio, assistent social de l'entitat.

Tcberga
tcberga@ajberga.org

 • Certificació i administració electrònica a Montblanc

El Consell Comarcal va signar un conveni amb l’Agència Catalana de Certificació per poder emetre certificats digitals als ciutadans, idCAT.
L’idCAT és un certificat digital en programari que pot sol·licitar-se a través de la pàgina web www.idcat.net , de manera totalment gratuïta i que pot obtenir-se a través de la xarxa d'Entitats de Registre idCAT que compta amb més de 80 unitats, distribuïdes per tot Catalunya, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà en forma part.

Per tal que els ciutadans utilitzin l’ idCAT, que és un identificador digital que assegura la integritat i confidencialitat de les transaccions electròniques, garantint la identitat dels ciutadans i ciutadanes, i permetent-los relacionar-se amb les administracions públiques d’una manera segura, el Centre Telemàtic organitza una jornada de difusió el dissabte 17 de febrer a les 11 hores, al carrer Muralla de Santa Tecla, 24.
En aquesta jornada, gratuïta, s’explicarà:

- Què és la Identitat Digital?
- Com es pot obtenir la Identitat Digital (idCAT)?
- Com utilitzar-la?
- Per què serveix?
- Evolució del serveis d’atenció al ciutadà a través d’Internet


Aquesta jornada també es realitzarà al telecentre de l’Espluga de Francolí el dijous 22 de febrer a les 12 hores.

Cartell
Centre Telemàtic de la Conca de Barberà
ctc@conca.altanet.org
 

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Visites a la STSI

El passat dimecres 7 de febrer es va registrar TOTA la documentació justificativa que ens heu tramès a lal OTC dels convenis dels Telecentres al registre de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació. Així doncs, és ara la STSI qui ha de continuar amb els tràmits que portaran, finalment, al cobrament del 20% restant de la vostra subvenció 2006.

D'altra banda, tal com es va avançar per correu electrònic, s'estàn preparant dues reunions de telecentres interessats en la proposta de Sant Bartomeu del Grau i en el funcionament dels vivers d'empreses en els telecentres.  Aviat es comunicarà la data d'aquestes reunions.

OTC

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • Declaracions del conseller Puicercós

En una jornada sobre el desplegament de fibra òptica fins a les llars, el conseller de Governació i Administracions Públiques Joan Puigcercós ha declarat que "L'impuls del govern català per al desplegament de la fibra òptica és necessari. Volem crear cohesió digital a tot Catalunya: comarques, municipis, polígons industrials, etc. I per aconseguir-ho el govern ha d'arribar on el mercat no arriba. Haurem de parlar amb tots els operadors per tal que es comprometin a arribar a tot el territori, però nosaltres haurem de fer la resta. Les insfrastructures en telecomunicacions són estratègiques. Cal pensar a fer un pacte entre el sector públic i privat." Puigcercós va reconèixer que el desenvolupament de Catalunya passa per invertir en infrastructures i que realment hi ha un problema en aquest àmbit.
ab, el rus, el portuguès o el rus.

 • Les empreses de programari lliure han augmentat els seus beneficis en un 30% de mitjana durant l'últim any

Aquest és un dels principals resultats del III Llibre Blanc de Programari Lliure que s'ha presentat a Badajoz en el marc de la III edició de la Conferència Internacional del Programari Lliure. Els autors del III Llibre Blanc, Miguel Ángel Segovia i Alberto Abella, han presentat aquesta nova edició que s'ha centrat en l'ús del programari lliure en el sector empresarial.

El III Llibre Blanc del Programari Lliure s'ha centrat en l'àmbit empresarial i ha fet una enquesta a 500 empreses de tot l'Estat que ofereixen serveis de programari lliure. Els resultats mostren que no hi hagut cap d'aquestes companyies que no hagin augmentat els seus beneficis durant l'any 2006. A més, segons les estimacions fetes per les mateixes empreses enquestades, totes esperen augmentar d'entre un 40%i un 50% els seus beneficis durant el 2007. Una altra de les dades que ha destacat un dels autors del III Llibre Blanc del Programari Lliure, Alberto Abella, és que el 75% de les empreses enquestades no reben ajudes de l'administració. Segons Abella, aquesta dada desmenteix la idea que les empreses de programari lliure tiren endavant gràcies a les subvencions.

El Director General de Societat de la Informació d'Extremadura, Carlos Castro, ha presentat l'acte i ha exposat les raons per les quals es va optar de donar suport a la realització d'un Llibre Blanc de Programari Lliure. Castro ha dit que, fa uns anys, la política de la Societat de la Informació de la Junta d'Extremadura era acabar amb la fractura digital de tots els pobles de la regió i l'alfabetització digital i per aconseguir-ho es va optar pel Programari Lliure. A partir d'aquí, Castro ha explicat que es va arribar a la necessitat de fer un I Llibre Blanc del Programari Lliure per conèixer quina era la situació de partida. Segons paraules del mateix Director General de Societat de la Informació, es va publicar un II Llibre per fer un inventari de l'ús del programari lliure per part de les administracions públiques. Castro ha dit que el III Llibre Blanc té per objectiu "mostrar el programari lliure com un motor de desenvolupament i riquesa".

El III Llibre Blanc del Programari Lliure es podrà descarregar a partir de dilluns a http://www.libroblanco.com

impulsar i desenvolupar el coneixement lliure en el món.

Notícia [lafarga.cat]

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

 • La Tinta de les impressores

Tots els dinamitzadors saben que una de les depeses importants del telecentre és la tinta de les impressores. Els cartutxos originals són inacceptablement cars i els que han estat reciclats de vegades no van prou bé. Per això, veient el preu de la tinta, aviat s’arriba a la conclusió que les empreses constructores no fan el negoci venent impressores sinó venent la tinta que és imprescindible per fer-les funcionar. Aquesta situació pot començar a canviar amb la introducció de noves impressores que fan servir tintes que costen la meitat de l’excessiu preu habitual. Kodak ha estat la primera marca que ha anunciat models d’impressora d’aquest tipus (Kodak EasyShare 5100, 5300 y 5500).
 
De fet, la possibilitat de fer servir cartutxos reciclats ha anat augmentant perquè si van bé poden ser una bona alternativa. Aquí hi ha tres adreces on se’n poden trobar: http://www.mercatinta.com/ , http://www.conzumo.com/ i http://www.etinta.com/index.php?ref=3

Aniria bé de saber com s’ho fan els telecentres de la nostra xarxa per minimitzar la despesa de tinta. Apa, animeu-vos i expliqueu-ho a través del setmanari XTC. Esperem notícies.
 

:::::::: AGENDA ::::::::

 • Conferència Internacional de Programari Lliure 3.0

El 9 de febrer del 2007 al al Palau de Congressos de Barcelona. [+ info]

 • 3 GSM WORLD CONGRESS

Del  12 al 15 de febrer del 2007 al al Palau de Congressos Manuel Rojas de Badajoz. [+ info]

 • 12a Nit de les Telecomunicacions i Premi Enginyer Novell

El 8 de març del 2007 al Palau de Congressos de Barcelona. S'hi farà entrega dels XII Premis Salvà i Campillo, a més d’un Premi Especial a l’Enginyer Novell. [+ info]

 • VI Congrés de Telecentres i Xarxes de Telecentres

El 15 i 16 de març del 2007 al Palau de Congressos i Exposicions de Mèrida (Extremadura). [+ info]
 

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 • Badopi: BArecelonins DOmadors de PIngüins
  [
  http://www.badopi.org/  ] Grup d'usuari de Programari Lliure de Barcelona. Aquesta comunitat és promotora del LinuxLab de Boca Nord

 • gclUB: Grup pel Coneixement Lliure a la UB
  [ http://gclub.ub.es ] gclUB és una associació sense finalitat de lucre, formada per membres de la comunitat universitària: PAS, professors i alumnes. Els fins de l’associació són donar a conèixer i promoure l'ús i el desenvolupament del Codi Lliure i les Llicències de Documentació Lliure dins la Universitat de Barcelona. Mirar els nostres estatuts per saber més coses dels nostres objectius, etc., que es materialitzen en una sèrie de projectes.

 • Vegga - eines de participació en xarxa
  [
  http://www.vegga.org/ ]  V Vegga és una associació sense ànim de lucre orientada al futur sostenible que té com a finalitat la investigació, el desenvolupament i la implantació de metodologies de participació per a processos de decisió i consens en organitzacions i col.lectius.

TELECENTRES

::::

::::