La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI

* Documents

:: núm. 205_29_gener_-_ 4_febrer_2007::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Inici de nous cursos al TcBerga

Aquesta setmana comencen nous cursos al TcBerga:

- Curs de CONTAPLUS  de 20 hores pensat per a administratius i professionals que destitgen aprendre a portar la comptabilitat del seu negoci a través d'una de les eines més utilitzades com és el programa contaplus. Els dijous des del 1 de febrer fins al 15 de març, de 16:00 a 19:00. Amb la realització d'aquest curs s'obtindrà un certificat oficial de la Cambra de Comerç de Barcelona

- Curs de NOVETATS PHOTOSHOP CS2 de 8 hores per a treure el màxim profit de les novetats que té el programa Photoshop CS 2 respecte el seu antecessor (la versió CS). Cal tenir coneixements prèvis de Photoshop, especialment la versió CS. Els dilluns i divendres, del 2 al 12 de febrer de 20:00 a 22:00.

Podeu trobar més informació a la web del Telecentre de Berga: www.tcberga.cat 

TcBerga
tcberga@ajberga.es

 • Curs de comptabilitat avançada


El Telecentre Baix Ebre Innova acull aquests dies i fins a principis d'abril un curs de compmtabilitat avançada:

Horari: dimarts i dijous de 20:00 - 22:00
Durada 50 hores
Data inici: 16/01/2007
Data de finalització: 04/04/2007
Organització: Consell Comarcal del Baix Ebre - Baix Ebre Innova, S.L.
Acció formativa que pertany al Contracte Programa Intersectorial de la UGT de Catalunya i gestionat per IDFO
Colaboradors: Telecentre Baix Ebre Innova

Telecentre Baix Ebre Innova
telecentre@baixebre.cat
 

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Visites a l'Infocentre i a Gandesa

Dijous dia 1 de febrer Josep Camprubí va visitar el telecentre de Santa Bàrbara i es va reunir amb l'alcalde de la població. Des de l'OTC em volgut preocupar-nos per la situació de l'Infocentre ara que ja no compta amb el seu responsable fins ara, Marc March.

 • Molta sort companys !!!!!

Aquests últims dies hem tingut algunes baixes als nostres telecentres. Des de l'OTC volem manifestar que ens sap molt de greu que, en alguns casos, persones que han demostrat sobradament la seva capacitat al front d'un telecentre, no puguin trobar continuïtat, estabilitat, reconeixement de la feina feta... i hagin de dirigir la seva carrera professional cap a un altre sector, ben diferent. Estaria bé que l'administració pública trobés la manera de "mimar" una mica més el seu capital humà per evitar-ne aquestes fuites que, evidentment, suposen un pas endarrera en el dia a dia del telecentre.

Volem aprofitar també per donar la benvinguda tant a les noves inorporacions com a aquells professionals per als quals, aquestes fuites de companys, ha suposat assumir un nou repte al capdavant d'un telecentre. Estem convençuts que ràpidament us posareu a l'alçada dels vostres precessors i, alhora, ens posem a la vostra disposició per ajudar-vos en tot allò que calgui.

OTC

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • El conseller Puicercós torna a instar Apple a introduir el català en els seus productes

S'adreça al màxim responsable Steve Jobs per recordar-li que l'empresa ja tradueix productes a llengües amb molts menys parlants

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Joan Puigcercós, ha tornat a reclamar la presència de la llengua catalana a tots els productes d'Apple. El conseller fa aquesta petició després que l'any 2005 l'aleshores conseller primer, Josep Bargalló, fés el mateix pel llançament del sistema operatiu MAC OS X Tiger. En aquell moment, però, Apple no va atendre la demanda tot i haver-la estudiat.

Ara, coincidint amb l'explosió al mercat dels reproductors MP3 iPod, la propera publicació de l'actualització d'aquest sistema operatiu MAC OS X Leopard o l'anunci del nou telèfon mòbil iPhone que estarà disponible a Europa a finals d'any, el Govern torna a instar la companyia a traduir aquest producte en llengua catalana.

Joan Puigcercós ha enviat una carta al president i co-fundador d'Apple, Steve Jobs, on recorda que el català compta amb 9'5 milions de parlants i 11'5 milions de persones que l'entenen, unes xifres superiors a llengües com el suec, el danès, finès o noruec que sí que es troben en els productes de la marca.

Puigcercós recorda que empreses com la de telefonia mòbil Nokia han anunciat recentment la inclusió progressiva del català a tots els seus telèfons mòbils, mentre que Microsoft, competidor directe d'Apple, farà el mateix amb el Windows Mobile i Windows Vista.

La llengua catalana és la desena més traduïda en l'àmbit editorial, i la que ocupa la dinovena posició quant a pàgines web per parlant, per davant de llengües com el xinès, el castellà, l'àrab, el rus, el portuguès o el rus.

Notícia [Gencat.cat]

 • Concedeixen el "Premi Internacional Extremadura de Coneixement Lliure" a Richard Stallman

La Junta d'Extremadura ha concedit el Premi Internacional Extremadura de Coneixement Lliure al què es considera un dels pares del moviment del programari lliure, Richard Stallman. Aquest és el primer any que es dóna aquest guardó que pretén donar reconeixement públic a aquells que hagin reballat per promocionar, impulsar i desenvolupar el coneixement lliure en el món.

Notícia [lafarga.cat]

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

 • El DOGC només per Internet

Tot un símptoma de com evoluciona el món de les publicacions periòdiques ha estat l’anunci recent del Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya fent saber que d’ara endavant només es publicarà per internet. En aquest cas no solament és important l’estalvi de centenars de tones de paper sinó el fet que l’accés a la xarxa serà imprescindible per llegir les disposicions del DOGC per part de tota mena d’administracions públiques. En realitat, en pocs anys s’haurà passat del DOGC preparat, editat, imprès, enviat i llegit segons els procediments tradicionals a fer-ho tot per via digital.

El més significatiu d’aquesta evolució és que accentuarà la necessitat de connectivitat a qualsevol administració (per exemple en els ajuntaments, per petits que siguin) I ja sabem que la banda ampla (o modestament ampla) encara no ha arribat a tot arreu ni de bon tros. Per altre cantó, no solament és necessita la connectivitat adequada sinó també haver desenvolupat habilitats suficients per a la recerca a través d’internet. I en tot això, els telecentres poden jugar un bon paper. Els tallers sobre com fer recerques ràpides i amb eficàcia cada cop seran més necessaris.
 

:::::::: AGENDA ::::::::

 • Conferència Internacional de Programari Lliure 3.0

El 9 de febrer del 2007 al al Palau de Congressos de Barcelona. [+ info]

 • 3 GSM WORLD CONGRESS

Del  12 al 15 de febrer del 2007 al al Palau de Congressos Manuel Rojas de Badajoz. [+ info]

 • 12a Nit de les Telecomunicacions i Premi Enginyer Novell

El 8 de març del 2007 al Palau de Congressos de Barcelona. S'hi farà entrega dels XII Premis Salvà i Campillo, a més d’un Premi Especial a l’Enginyer Novell. [+ info]

 • VI Congrés de Telecentres i Xarxes de Telecentres

El 15 i 16 de març del 2007 al Palau de Congressos i Exposicions de Mèrida (Extremadura). [+ info]
 

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

TELECENTRES

::::

::::