La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI

* Documents

:: núm. 204_22-28_gener_2007::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

  • L'e-centre Tremp amplia l'horari per promoure el teletreball i la formació

L’e-centre Tremp reorganitza el seu horari i dóna prioritat al teletreball i a la formació en els diferents sectors més exclosos social i tecnològicament.

D’una banda, amb l’ampliació horària a dos matins més es vol donar servei a tot aquell que vulgui utilitzar les instal.lacions del telecentre per a teletreballar i també per a realitzar estudis a distància. D’altra banda, amb la formació unificada en les tardes de dilluns, dimarts i dijous es vol potenciar l’us de les TIC en aquells sectors com el comerç i l’entorn rural, principals motors de la nostra comarca. Els matins de dimecres i dijous es destinaran a organització del telecentre i, en casos especials, a formació de personal tant intern de l’ajuntament com cursos específics per a professionals de diversos sectors. Amb aquestes apostes el telecentre vol donar un pas més i oferir més serveis a l’usuari.

Nou horari del telecentre:
- Dilluns, dimarts, divendres i dissabte de 10h a 13h.
- Dilluns a divendres de 16h a 21h.

Cursos per aquest trimestre:
- Iniciació a la informàtica i internet nivell I
- Iniciació a la informàtica i internet nivell II
- Curs de GIS Miramon
- Curs Fonaments i utilitats del GPS
- Programari Lliure: usos i utilitats

Programa de formació de l'e-centre Tremp per al primer trimestre del 2007
e-centre Tremp
telecentre@ajuntamentdetremp.com

  • El Telecentre de Vilaplana fa obres per millor la seva accessibilitat

Per la millora dels accessos al telecentre, la instal·lació d'un ascensor i la remodelació de l'escala, s'ha tancat temporalment la seu de Vilaplana del Telecentre Prades Montsant. Les obres tindran una durada aproximada de dos mesos, si tot va com s'espere.

Feia temps que l'Ajuntament i el Casal esperaen la realització d'aquestes obres, ja que la Casa de Cultura i el Casal Vilaplanenc compartien les mateixes escales d'accés. Això feia que tota l'activitat de la Casa de Cultura estigués supeditada als horaris del Casal.

Amb aquesta millora es podrà donar accés al telecentre a persones amb mobilitat reduïda, cadires de rodes o a la gent gran. És molt probable que s'adapti un ordinador per a gent amb deficiències visuals, motrius o auditives.

Telecentre Prades Montsant

 

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

  • Participació en la jornada On-Xarxa a Castelló

El passat dia 19 de gener Josep Camprubí, de l'OTC, va participar en la jornada On-Xarxa, organitzada per la Universitat Jaume I de Castelló, on va explicar les característiques i el funcionament de la xarxa de centres de teletreball de la Xarxa de Telecentres de Catalunya.

OTC

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

  • e-Codines, una xarxa de programari lliure a Sant Feliu de Codines

El telecentre de Sant Feliu de Codines és un dels pioners de la Xarxa Pilot de Telecentres de de Programari Lliure, formada per quaranta telecentres del Principat que funcionen amb el sistema operatiu GNU/Linux. Es tracta d'un projecte de prova impulsat per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI) que pretén difondre el coneixement del programari lliure per tot el país.

Notícia [Vilaweb]

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

  • Un projecte interessant: Panoramio

Continuen apareixent novetats en el camp del que s’anomena habitualment "Internet.2", o sigui les pàgines internet que s’elaboren a base de la participació social, sovint amb la intervenció de molts milers de col·laboradors. Hi ha exemples ben consolidats dels quals ja hem parlat alguna vegada com Flickr o YouTube.

Un cas menys conegut però interessant i en ple desenvolupament és Panoramio que treballa sobre la base del Google Maps i situa exactament les fotos que han enviat els usuaris sobre els mapes de Google. Per començar a explorar-ne les possibilitats, situeu-vos sobre un lloc conegut del mapa (per exemple sobre el jaciment arqueològic d’Empúries o bé sobre la plaça de Catalunya de Barcelona) Al costat del mapa anireu veient les fotos que han entrat en el sistema relacionades directament amb el lloc que hagueu triat. I veureu en el mapa una marca sobre el punt exacte des d’on han estat tirades. Les possibilitats de Panoramio des del punt de vista turístic (descriure i il·lustrar itineraris o recorreguts, per exemple) o des del punt de vista comercial o professional són molt grans. Segurament no serà la darrera vegada que en parlarem. I més tenint també en compte que Panoramio és també accessible en una perfecta versió catalana.
 

:::::::: AGENDA ::::::::

  • Conferència Internacional de Programari Lliure 3.0

El 9 de febrer del 2007 al al Palau de Congressos Manuel Rojas de Badajoz. [+ info]

  • 12a Nit de les Telecomunicacions i Premi Enginyer Novell

El 8 de març del 2007 al Palau de Congressos de Barcelona. S'hi farà entrega dels XII Premis Salvà i Campillo, a més d’un Premi Especial a l’Enginyer Novell. [+ info]

  • VI Congrés de Telecentres i Xarxes de Telecentres

El 15 i 16 de març del 2007 al Palau de Congressos i Exposicions de Mèrida (Extremadura). [+ info]
 

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

TELECENTRES

::::

::::