La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI

* Documents

:: núm. 203_15-21_gener_2006::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

  • El telecentre de Berga facilita l'aprenentage en TIC gràcies al Wi-Fi

Durant la setmana del 15 al 19 de gener els estudiants d'un curs de geriatría realitzat pel Consorci de Cercs de Formació i Iniciaciatives (CFI) realitzaran tallers de formació en internet especialment dissenyats per al seu sector mitjançant una aula mòbil de 8 portàtils amb connexió Wi-fi a les aules annexes al Telecentre.

El Telecentre de Berga col·labora amb el consorci per a dur a terme aquest taller, ajudant en tasques tècniques i facilitant l'accés a la Xarxa d'internet del telecentre gràcies a la tecnología Wi-fi i al router instal·lat al telecentre.

Els estudiants del curs de geriatría utilitzaran els portàtils de l'aula mòbil des de les aules annexes al Telecentre per a poder-se connectar a internet i poder realitzar el taller sense moure's de la seva aula habitual.
El taller està estructurat en petits mòduls específics per a ajudar-los en la seva formació i té una durada de 20 hores, repartides entre la setmana del 15 al 19 de Gener.

El professor del curs, Albert Inglès, valora molt positivament l'experiència ja que d'aquesta manera s'aconsegueix introduir els alumnes en una formació més específica sense moure's del seu lloc d'aprenentage habitual, permetent així interactuar entre la teoría i la pràctica al mateix temps.

TcBerga
tcberga@tcberga.cat

  • Noves activitats formatives al Telecentre de les Preses


El telecentre del municipi de les Preses comença l'any amb noves activitats formatives.

Es continua amb la idea clara d'apropar les NTIC a la població per tal d'ajudar a combatre l'anomenada escletxa tecnològica, per aquesta raó organitza aquesta formació, que és oberta a tothom, però que dóna preferència als col·lectius més desafavorits.

Aquestes activitats han començat el dia 11 de gener amb un curs d'informàtica i internet adreçat a persones majors de 65 anys. I continuaran al llarg de l'any amb cursos del programari lliure, del paquet de l'Office, amb la cerca de recursos de gestió de la llengua i amb la cerca d'ocupació utilitzant els mitjans que dóna internet.

Es poden consultar aquestes activitats a la web www.centredempreses.cat

Telecentre de les Preses
telecentre@centredempreses.cat

  • Nous cursos al Centre Telemàtic de la Conca de Barberà

Per aquest nou semestre de l’any 2007 el Centre Telemàtic de la Conca de Barberà oferta nous cursos i activitats de formació, amb la finalitat d’apropar a tots els ciutadans de la comarca les Noves Tecnologies de la Informació i Comunicació, especialment Internet.

Amb aquest objectiu es programen una sèrie de cursos, tallers, jornades i activitats de formació als telecentres de la comarca, que ja compta amb tres centres públics d’accés a Internet: el de Montblanc, el de l’Espluga de Francolí i el nou telecentre de Santa Coloma de Queralt. Amb aquesta iniciativa es pretén despertar de forma entretinguda l’interès dels ciutadans per les noves tecnologies, cada cop més presents en la vida personal, laboral i social.

Per consultar informació dels cursos, (horaris, dates, matricules, etc. ) es distribuiran díptics i cartells informatius, i també es trobarà tota la informació a la pàgina web www.serviconca.org/ctc*. La novetat d’aquest any és que també es podran realitzar matricules a través d’Internet, des de el mateix portal web.

Hi haurà disponible molts cursos pràctics i senzills sobre els avantatges i serveis que ofereix la Societat Digital del Coneixement als ciutadans i sempre potenciant l’ús del programari lliure. Com per exemple:

- Iniciació a informàtica
- Ofimàtica amb l’Open Office
- Fotografia digital i tractament d’imatges
- Presentacions multimèdia
- Disseny de pàgines web
- Mecanografia
- Gestions telemàtiques amb l’administració
- Internet i correu electrònic
- Comptabilitat amb la fulla de càlcul

Mensualment es realitzaran activitats i tallers gratuïts, utilitzant eines informàtiques, principalment Internet, enfocat en tots els àmbits i necessitats de la vida diària. D'aquesta forma, els alumnes es senten més integrats i més participatius.

- Algunes de les activitats programades són:
- Disseny digital amb Freehand
- Certificació i administració electrònica
- Les TIC i les dones
- Banca electrònica pels ciutadans
- Buscar feina on-line

INDICADORS DEL CENTRE TELEMÀTIC DEL 2006

Centre Telemàtic de la Conca de Barberà facilita i promou l'accés i el coneixement de les noves tecnologies de la informació i de la comunicació treballant amb tres objectius bàsics:

- Facilitar l'accés a Internet als ciutadans de la comarca
- Organitzar cursos de formació, especialment adreçats als sectors socials amb menys possibilitats d'accedir a les noves tecnologies
- Fomentar el teletreball

El 2006 es va augmentar un 20%, respecte l’any anterior, el nombre usuaris que van fer ús del telecentre en horari d’accés lliure, per connectar-se a Internet. Han estat més 300 persones les que han rebut formació en noves tecnologies, al llarg de l’any als telecentres de Montblanc i Espluga de Francolí, i 95 persones les que han rebut la formació en els seus municipis utilitzant l’aula mòbil, com per exemple: Sarral, Vimbodí, Les Piles, Barberà, Vilaverd, Conesa, Savallà del Comptat, Passant i Belltall.


Centre Telemàtic de la Conca de Barberà
ctc@concadebarbera.cat
 

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

  • Visita al Pobl@ pirineu e-centre

El passat dia 11 de gener Josep Camprubí, de l'OTC, va visitar el Telecentre de la Pobla de Segur, on va mantenir una reunió amb els seus responsables. Es va aprofitar l'ocasió per fer la reunió de la comissió de seguiment del conveni.

OTC

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

  • El Consell Comarcal i 28 ajuntaments del Maresme contracten conjuntament els serveis de telecomunicacions

El Consell Comarcal del Maresme (CCM) i 28 ajuntaments de la comarca (tots dos excepte Mataró i Òrrius) compartiran, a partir d'ara, operadors de telefonia fixa, telefonia mòbil i internet. D'aquesta manera es reduiran aproximadament un 47% les factures de telecomunicacions. El contracte de la telefonia fixa s'ha s'adjudicat a Al-Pi; el de telefonia mòibl, a Vodafone, i el d'internet a Telefònica.

Aquesta operació de compra, impulsada pel CCM i pionera a Catalunya, té un import de gairebé tres milions d'euros. I és que la factura en concepte de telecomunicacions és una important despesa per a les administracions públiques. Amb aquesta implantació, la despesa per als pròxims dos anys se situa al voltant del milió set-cents mil euros.

Notícia [Vilaweb]

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

  • La publicitat en línia

Heu hagut d’explicar alguna vegada què és internet a qui no té ni idea del que és ? Doncs ja sabeu que no és gens fàcil. La desorientació general sobre internet i les seves possibilitats en qualsevol àmbit encara és gran, tot i que ja fa més de 10 anys del començament de la seva expansió pública. Però fins i tot des del punt de vista publicitari, fins ara internet no comença a ser reconegut com un mitjà adequat per a la difusió de publicitat. Aquest any 2007, els entesos han previst que la publicitat a internet creixerà gairebé un 30% mentre que els altres mitjans no arribaran a créixer ni el 4% des del punt de vista publicitari.

No és que faci cap gràcia que les inaguantables sèries d’anuncis que es veuen a la televisió puguis desplaçar-se cap a internet. Però sí que cal pensar que internet s’anirà convertint també en suport habitual de publicitat. Això tindrà efectes immediats en algunes àrees: potenciarà el comerç electrònic, per exemple, i facilitarà el funcionament dels mitjans de comunicació per internet, des dels grans mitjans fins a les publicacions en línia locals i comarcals de tot tipus.

Val la pena que des dels nostres telecentres tinguem en compte les possibilitats publicitàries d’internet, de cara, si correspon, a les webs dels mateixos telecentres o per fer adonar d’aquestes possibilitats als professionals amb els quals tinguem contacte.
 

:::::::: AGENDA ::::::::

  • Conferència Internacional de Programari Lliure 3.0

El 9 de febrer del 2007 al al Palau de Congressos Manuel Rojas de Badajoz. [+ info]

  • 12a Nit de les Telecomunicacions i Premi Enginyer Novell

El 8 de març del 2007 al Palau de Congressos de Barcelona. S'hi farà entrega dels XII Premis Salvà i Campillo, a més d’un Premi Especial a l’Enginyer Novell. [+ info]

  • VI Congrés de Telecentres i Xarxes de Telecentres

El 15 i 16 de març del 2007 al Palau de Congressos i Exposicions de Mèrida (Extremadura). [+ info]
 

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

TELECENTRES

::::

::::