La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 195_13 - 19_de novembre_2006::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Formació a l'e-centre Tremp

El Telecentre de Tremp va informar-nos en el seu moment de la formació que tenia prevista per a aquesta tardor. Donat que no va publicar-se en aquells moments, us informem de tota la formació que han ofert, estan oferint i que oferiran properament:

- Formació bàsica: Després de la continua demanda de cursos bàsics per a iniciar-se en l''us de la informàtica i internet el telecentre durà a terme tres cursos per a donar el servei a aquells que ens ho han demanat.

Iniciació a la informàtica i internet: 1r grup: dirigit a dones i en un horari compatible amb les seves activitats del 18 de setembre a l'11 d'octubre. De dilluns a divendres de 3,30h a 5h. 2n grup: dirigit a dones i en un horari compatible amb les seves activitats del 16 d'octubre al 17 de novembre. Dilluns,Dimarts, Dijous i Divendres de 3,30h a 5h. 3r grup: del 16 d'octubre al 17 de novembre. Dilluns,Dimarts, Dijous i Divendres de 5h a 6,30h.

En aquests moments, el telecentre de Tremp està portant a terme un dels cursos d'iniciació a la informàtica i Internet per a dones que finalitzarà el proper 21 de novembre. Tot seguit, en començarà un altre que finalitzarà a mitjans de desembre, ja que hi ha molta demanda d'aquest tipus de cursos al nostre telecentre.

- Formació específica: D'altra banda, també s'han programat cursos de GPS i Miramon. Amb aquestes dues apostes es vol donar des del telecentre, una formació més tècnica i especialitzada en temes on les ofertes formatives en aquests àmbits no existeixen al nostre municipi. En aquests cursos col·labora la Secretaria de Joventut de la Generalitat.

Formació Programari Lliure: el telecentre forma part de la Xarxa Pilot de Telecentres amb Programari Lliure i és per això que està programant tot un seguit d'activitats i tallers encaminats a fomentar aquest programari. Durant el mes d'octubre i novembre s'està portant aterme aquesta formació en la que s'explica els fonaments del programari lliure i les utilitats, així com el programari bàsic per a edició de textes, presentacions, retoc fotogràfic etc.

També informar-vos que el telecentre va ser utilitzat per l'Institut Català de Salut durant alguns matins del 26 de setembre al 25 d'octubre de 10h a 15h per impartir cursos de formació.

Cartell GPS i Miramon
Cartell formació tardor
telecentre@ajuntamentdetremp.com

 • 2a Jornada tecnològica al Telecentre de les Preses

La jornada tecnològica que se celebra al Telecentre de les Preses el proper dia 22 és una gran oportunitat perquè els empresaris de la Garrotxa puguin conèixer de primera mà els avantatges d’aplicar a les seves empreses noves eines informàtiques sense haver de desplaçar-se a altres ciutats.

La jornada comença a les 9 del matí, té una durada de mig dia i s’hi tractaran els temes següents: gestió documental, solucions en màrqueting a través d’internet i connexió amb l’ERP.

El programa de la jornada és el següent:

- 09:00 a 09:15: Recepció.
- 09:15 a 09:90 Benvinguda. A càrrec dels responsables del Centre d'Empreses de les Preses
- 09:30 a 10:30 Gestió Documental. Ponent Sr. Alex Brusi gerent de GiDoc Integral.
- 10:30 a 10:45 Pausa i cafè.
- 10:45 a 11:15 MAIL.NET. Solucions en màrqueting a través d'internet.
Ponent Sr. Toni Valle gerent de MICROLÒGIC.
- 11:15 a 12:00 Connexió d'aquestes eines amb l'ERP. Ponent Sr. Jesús Serrano, gerent de RCM.
- 12:00 a 12:30 Conclusió.Precs i preguntes.
- 12:30 Comiat.

Inscripcions gratuïtes. Confirmar assistència per telèfon al 972 269 574. Places limitades.

Telecentre de les Preses
telecentre@centredempreses.cat

 • El Telecentre de Callús s'afegeix al Festival de Cinema Negre de Manresa

La setmana del 15 al 19 de novembre, Manresa cel·lebra el VIII Festival Internacional de Cinema Negre. Moltes de les poblacions de la vora hi participen projectant pel·lícules. El Telecentre de Callús ha proposat tres títols: La escalera de caracol de Robert Siodmak, Crash de Paul Haggis i El codi Da Vinci de Ron Howard. Hi esteu convidats. Podeu consultar els dies i l'horari a l'agenda del web de Callús.

Festival de Cinema Negre de Manresa
fundacio@callusdigital.org

 • Nous cursos al Telecentre de Sant Bartomeu del Grau

Aquesta setmana han començat dos dels cursos d'informàtica organitzats per Telecentre SBG. Els cursos que ja han començat són el d'iniciació a la informàtica i el d'ofimàtica. A continuació podeu veure els horaris.

Iniciació a la informàtica: dilluns de 15'30 a 17
Ofimàtica: divendres de 15'15 a 16'45

Els cursos d'iniciació a la imatge digital i d'iniciació al programari lliure començaran en les properes setmanes

Telecentre SBG
telecentre@sbg.cat
 

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Reunions territorials preparatòries de la 20a Reunió General de Telecentres a Cornellà

Durant aquesta setmana han tingut lloc les reunions territorials organitzades per discutir els quatre temes que es presentaran en la 20a Reunió General, que en aquesta ocasió es farà a Cornellà, en el marc de la I Jornada de la Internet Social. El calendari de reunions i els temes tractats han estat els següents:

1. Detecció de teletreballadors: quines estratègies haurien de seguir els telecentres per entrar en contacte amb els teletreballadors de la seva àrea, quins estudis de detecció de teletreballadors s’han fet, quines metodologies s’han seguit, convindria unificar les metodologies, els qüestionaris?... el dilluns 13 a Móra d'Ebre amb la participació dels telecentres de la Ribera d’Ebre, Terra Alta, la Fatarella, Baix Ebre, Santa Bàrbara, Montblanc i Prades Montsant.

2. Formació dels dinamitzadors: quins són els dèficits formatius dels dinamitzadors dels centres de teletreball, quins temes hauria de contenir una formació específicament adreçada als dinamitzadors, de quina manera es podria impulsar una ampliació i transferència de coneixements entre dinamitzadors… el dimarts 14 a la Pobla de Segur amb la participació dels telecentres de la Pobla de Segur, Tremp, el Pont de Suert, Sort i la Seu d’Urgell.

1. Jornades sobre teletreball: com fer-les més eficaces, participatives, pràctiques, realistes… el dimecres 15 a Puig-reig (Cal Pons) amb la participació dels telecentres de Lluçà, Telecolòni@, Berga, Solsonès, Callús i Sant Bartomeu del Grau.

3. Serveis a teletreballadors: de quina manera els telecentres poden oferir més i millors serveis als teletreballadors, especialment en l’àmbit de l’assessorament legal, fiscal, etc. Amb quins organismes de promoció econòmica, d’assessorament a emprenedors s’haurien s’establir relacions, com es podrien estructurar en xarxa aquests serveis… el dijous 16 i virtualment a través de l'Skype amb la participació de Telestany, Telejet, les Preses, Televall i Sant Hilari Sacalm.

Un cop debatuts, cada grup els posarà en comú el dia 23 a Cornellà.

 • 20a Reunió General de Telecentres a Cornellà de Llobregat

Dijous vinent tindrà lloc la 20a Reunió general de centres de teletreball, al Centre Cultural Juan N. García Nieto de Cornellà de Llobregat (Mossèn Andreu, 13-19, 3a planta). La reunió forma part de la I Jornada de la Internet Social que té lloc els dies 23 i 24 de novembre. Pel que fa a la nostra reunió, el programa serà:

 - 09:30 h Esmorzar
 - 10:00 h Rebuda institucional
 - 10:30 h Intervenció Sr. Jordi Vilaseca, coordinador del llibre El Teletreball a Catalunya.
 - 11:15 h Intervenció de l’Oficina Tècnica sobre les conclusions del debat a l'eCatalunya
 - 12:00 h 4 intervencions dels grups territorials de teletreball en relació amb les reunions que han tingut lloc els darrers dies.
 - 13:00 h Visita a Can Suris
 - 14:00 h Dinar

A la tarda està prevista la inauguració del telecentre de PL, acte al qual esteu tots convidats. Al dia següent, tindrà lloc la jornada de dinamitzadors de l'Òmnia, a la qual també esteu convidats tots. En Marc March farà una intervenció per explicar als dinamitzadors d’Òmnia el funcionament d’un centre de teletreball.

OTC
 

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • III Encuentro e-Inclusión, un espai de relació i reflexió sobre els processos d'inclusió social impulsats des dels telecentres comunitaris

Fundació Esplai organitza, amb el suport del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, Microsoft, i IDRC-CRDI de Canadá, el III Encuentro e-Inclusión. La trobada es farà a la seu de la UNED de Madrid els dies 21, 22 i 23 de novembre. S'hi podran conèixer experiències de telecentres de diversos indrets del món (Xile, Sri Lanka, Canadà i Espanya). La representació catalana serà nodrida i hi prendran part responsables dels telecentres de Tàrrega i Riudoms.

III Encuentro e-Inclusión

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

 • Teleconferència via Skype

Des d’aquests "recursos" setmanals intentem sempre de posar de relleu les possibilitats concretes que obren les TIC en diversos camps i que poden fer més fàcil la nostra feina o la dels usuaris dels telecentres. Per això volem esmentar avui una experiència pràctica d’aprofitament de les noves tecnologies que va tenir lloc dijous d’aquesta setmana, en el marc de les reunions territorials de dinamitzadors dels centres de teletreball d’aquests darrers dies.

Es tracta d’una reunió virtual que es va celebrar a través d’Skype a cinc bandes: Televall, Telejet, Telestany (on hi havia també dos membres de l'OTC) , el nou telecentre de les Preses i Telecalm. La reunió va funcionar perfectament i va servir per fer la feina que s’havia de fer. Es notava, potser, que estàvem utilitzant les possibilitats d’Skype fins al límit, però es va aconseguir satisfactòriament l’objectiu de la reunió. I es va evitar el desplaçament dels dinamitzadors de Ribes de Freses, les Preses, Olot i Sant Hilari Sacalm fins a Banyoles. Per tant, estalvi d’estona i de combustible.

Tal com va dir el David Gubern en acabar la trobada virtual "ha estat un ciberplaer utilitzar aquest sistema". Evidentment no és possible de fer totes les reunions de manera virtual, però és una possibilitat que cada vegada haurem de tenir més en compte.
 
 

:::::::: AGENDA ::::::::

 • III Congrés Online de l'Observatori per a la Cibersocietat

Del 20 de novembre al 5 de desembre online enguany "Conocimiento Abierto. Sociedad Libre". [+ info]

 • III Encuentro e-Inclusión

Els dies 21, 22 i 23 de novembre a la seu de la UNED de Madrid. Organitzat per la Fundació Esplai amb el suport del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, Microsoft, i IDRC-CRDI de Canadá [+ info]

 • Jornades "Univers Lliure"

El  29 i el 30 de novembre al Consorci "El Far" de Barcelona organitzades per la STSI i el FOBSIC. [+ info]

 • II Congreso Internacional de la Alfabetización Tecnológica

Del 29 de novembre a l'1 de desembre al Palau de Congressos Manuel Rojas de Badajoz. Amb l'objectiu d'avaluar els avenços produïts en matèria d'alfabetització tecnològica i de proposar noves estratègies que permetin fer el salt definitiu cap a la superació de la fractura digital. [+ info]

 • VI Congrés de Telecentres i Xarxes de Telecentres

El 15 i 16 de març del 2007 al Palau de Congressos i Exposicions de Mèrida (Extremadura). [+ info]
 

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

TELECENTRES

::::

::::