La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 191_ 16-22_d'octubre  2006::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • II Jornada de Programari Lliure al Ripollès

La Fundació Televall i l'Ajuntament de Ripoll amb la col.laboració de col.lectius d'usuaris i altres persones i empreses de les comarques gironines organitzen per al proper dissabte 21 d'octubre la II Jornada de Programari lliure al Ripollès.

La jornada tindrà lloc al Centre Cívic Eudald Graells durant tot el dia: al matí hi haura tallers per a tothom (Instal.lació GNU/Linux, Jocs i PL, Moodle, Gimp, edició musical... totalment gratuïts només cal inscriure's a jornades@televall.com); al migdia hi haurà un dinar popular amb tothom que vulgui i a la tarda tindrem activitats per a tothom. un debat participatiu i una demo de Blender amb el passi de la pel.lícula "Elephants dream".

Televall ha convocat també els premis Mediavall a les millors produccions multimèdia, amb l'objectiu de estimular, dinamitzar i premiar els creadors de continguts professionals i amateurs; possibilitant a tots aquells que ho desitgin un mitjà de difusió de les seves produccions d’una forma alternativa a les tradicionals. Les diferents categories són:

- Millor curtmetratge de ficció (el que s’entén com a rodatge convencional amb actors, actrius...)
- Millor curtmetratge d’animació
- Millor iniciativa publicitària (sobre la Fundació Televall)
- Millor producció multimèdia en el camp de les planes web

La quantia dels premis és en total de 5.000 €

D'altra banda, el proper dia 31 d'octubre s'iniciarà la retransmissió de diferents esdevendiments culturals i esportius en les noves instal·lacions del Cinema Catalunya de Ribes de Freser (es començarà amb el partit Barça-Chelsea).

Cartell de la II Jornada de Programari Lliure
Premis Mediavall
vine@televall.com

 • Seminari de sensibilització i difusió de l'emprenedoria entre les dones al Telecentre de la Terra Alta

El projecte E-Lab Empresa és una iniciativa comuntària EQUAL amb l'objectiu de fomentar l'emprenedoria entre les dones a través dels canals TIC. És per aquest motiu que es testejarà una eina telemàtica per tal de familiaritzar en l'entorn virutal, assessorar de forma continuada el pla d'empresa i oferir també aquella formació necesària per tenir unes garanties d'èxit en la creació d'una empresa.

La sessió que us proposem anirà orientada tant en sensibilitzar aquella gent que podrien estar interessats a empendre com aquells emprenedors que tenen la seva idea empresarial. Mitjançant la utilització dels recursos telemàtics els assistents podran accedir a un aplicatiu (una eina d'autodiagnòstic) que a través d'unes preguntes i casos pràctics finalment els elaborarà un informe personalitzat sobre les seves potencialitat i punts dèbils.

A partir d'aquí els interessats a continuar el camí cap a l'emprenedroria podran inscriure's en el projecte, on se'ls assignarà un tutor per a realitzar un curs de formació i un assessor que els ajudarà a elaborar el seu pla d'empresa. Tot de forma virtual i gratuita, mitjançant el campus virtual de la UOC.

Data: 24 d'octubre de 17:00 a 20:00
Lloc: Telecentre de la Terra Alta

Telecentre de la Terra Alta
telecentre@terra-alta.altanet.org

 • Cursos i activitats al Centre Telemàtic de la Conca de Barberà

Aquest mes d’octubre, ja s’ha iniciat la formació al Telecentre de Montblanc i al Telecentre de l’Espluga de Francolí amb una gran varietat de cursos i activitats d’interès general.

Les activitats organitzades són:

• II Concurs de fotografia digital, "L’agricultura a la comarca". L'objectiu és captar amb la càmara digital la visió personal que cada concursant tingui sobre l’agricultura i el conreu de la comarca de la Conca de Barberà. Finalitza el termini d’admissió de fotografies el divendres 20 d’octubre.

• Disseny de pàgines web. El dissabte 28 d’octubre de les 11h fins les 14h al telecentre de Montblanc es portarà a cap el taller de disseny de pàgines web amb l’eina Webfàcil de Tinet.

S’inicien, de nou, els cursos de formació en noves tecnologies dirigit a tots els municipis de la comarca, que per les seves característiques tenen dificultats per gestionar aquests tipus de projectes. Per tal d'impulsar l’ús de les TIC, amb l’objectiu de fomentar el creixement i la creació de més llocs de treball i més qualitat. Per aquesta raó, el Consell Comarcal posa en marxa aquest projecte de formació. En aquest últim trimestre de l’any es realitzaran els cursos de formació en els municipis de Barberà de la Conca, Pira, Sarral, Vilaverd i Vimbodí.  Del 9 al 30 d’octubre l’aula mòbil, de l’Organisme Autònom de Desenvolupament, s’instal·larà al municipi de Vilaverd per realitzar un curs d’Iniciació a la informàtica i un curs d’Ofimàtica, sempre treballant amb programari de lliure distribució.

Centre Telemàtic de la Conca de Barberà
ctc@concadebarbera.cat

 • La banda ampla rural ja es pot contractar al Pla de l'Estany

Després d'uns mesos de proves pilot, aquests dies s'ha començat a comercialitzar la banda ampla rural al Pla de l'Estany, que es converteix en la primera comarca de l'est de Catalunya a disposar d'aquest servei. El nou servei l'ha tramitat el Consell Comarcal i l'empresa que se'n cuida és Iberbanda, que ofereix un paquet de connexió a Internet, una línia fixa de telèfon i 300 minuts de trucades estatals per 45 euros al mes. La instal·lació, l'alta i l'equip de connexió són gratis.

Notícia [Vilaweb]
telestany@plaestany.org

 • Curs d'informàtica per la gent gran al Telecentre de Lluçà

El dia 23 d’octubre s’inicia al Telecentre de Lluçà un nou curs d’informàtica bàsica. Es tracta d’un curs adreçat a la gent gran que sorgeix de la demanda de les persones mateixes.  El curs es desenvoluparà cada dilluns en horari de 5 a 7 de la tarda i té d’una durada total de 30 hores. L’objectiu primordial és ensenyar a navegar per Internet i aprendre a gestionar el correu electrònic, així com apropar les noves tecnologies en general. Aquestes hores de formació seran impartides per Josep Pujol, tècnic informàtic del Consorci del Lluçanès. Tant la demanda com la bona acollida de les propostes formatives fan preveure noves edicions del curs, però amb nivells més alts.

Telecentre de Lluçà
telecentre.llusa@diba.es

 • Curs on line per a persones emprenedores al Telecentre de les Preses

Els primers dies del mes de novembre s’inicia un curs on line adreçat a persones emprenedores que tenen una idea empresarial i la volen tirar endavant.

El curs és fa sobre el campus virtual de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), per tant no és presencial i té l’avantatge de que l’alumne s’hi pot connectar lliurement durant les 24 hores del dia.

Aquesta formació, ha de finalitzar en les darreries del mes de febrer del proper any i no té cap cost per a l’alumne ja que està finançada per la iniciativa Equal, dins el marc del projecte e-Lab Empresa.

Es pot consultar el contingut a la web www.centredempreses.cat

Centre d'Empreses Les Preses
telecentre@centredempreses.cat

 • Curs d'imatges digitals al Telecolòni@

El Telecolòni@ ha organitzat un curs d'imatges digitals amb una durada de 24 hores i que es desenvoluparà entre els mesos d'ctubre i novembre a Cal Pons, L’Ametlla de Merola i Viladomiu Nou.

Inscripcions: 93 838 06 59 - telecolonia@parcfluvial.org

Telecolòni@ Parc Fluvial
telecolonia@parcfluvial.org
 

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Participació en la VI Jornada sobre Desenvolupament Local i Societat de la Informació al Telecentre SBG

Sandra Oliva, de l'OTC, prendrà part en la VI Jornada sobre Desenvolupa-ment Local i Societat de la Informació que tindrà lloc al Telecentre de Sant Bartomeu del Grau el dia 20 d'octubre. Concretament participarà en una taula rodona sobre experiències reals de teletreball titulada "Dona, teletreball i TIC", que serà moderada per la periodista Karma Peiró.

OTC
 

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • Espacio Avanza arriba a Cornellà de Llobregat per acostar les TIC a tots els ciutadans

Arriba Espacio Avanza, un esdeveniment itinerant que recorrerà les disset comunitats autònomes espanyoles per apropar les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, TIC, a tots els ciutadans, i demostrar-los com poden millorar el seu benestar i la seva qualitat de vida gràcies a aquestes.

Basant-se en aquesta idea, el Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, a través de l'entitat pública empresarial Red.es, i en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat, posa en marxa aquesta iniciativa que donarà a conèixer, d'una manera didàctica i dinàmica, els objectius i les ajudes que preveu el Plan Avanza.

A Espacio Avanza es podrà gaudir de música digital, jugar en xarxa, participar en tallers, conèixer una llar digital, descobrir l'educació del futur, experimentar els últims avenços tecnològics, aprendre disseny gràfic, fotografia digital, noves aplicacions.

La carpa estarà oberta al públic des del dia 23 al 27 d'octubre de 2006 , ambdós inclosos, a la plaça de Catalunya, durant un horari ininterromput de 10.00 a 20.00 hores. Per concertar una visita guiada i obtenir-ne més informació, cal posar-se en contacte amb la Secretaria Tècnica de la Campanya al telèfon: 902 419 902 o per correu a info@espacioavanza.es.

Plan Avanza

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

 • Les TIC en campanya

Podríem preguntar-nos fins a quin punt el tarannà de la companya electoral que estem vivint demostra que som a prop o encara lluny de la societat del coneixement. No correspon a aquest espai setmanal respondre a fons aquesta pregunta ni fer-ne les valoracions pertinents. Però sí que és adequat constatar que mai no s’havien utilitzat tants elements tecnològics, ni fet servir tants recursos que deriven directament de les TIC.

Només caldria fer una petita recerca a les hemeroteques i comparar la companya actual amb les campanyes destinades a l’elecció del Parlament de Catalunya del 2003 i les de 1999. Algú podria pensar que les campanyes, simplement, s’adapten a les possibilitats de cada època. Efectivament. El que sorprèn, però, no són els canvis, sinó la rapidesa i la profunditat amb què s’han esdevingut. A la campanya d’aquest any s’utilitza tot: els missatges SMS, els correus electrònics, les webs d’internet, els blocs, la difusió de DVD... I l’antiga base de la publicitat electoral, que eren els mítings, cada cop tenen menys importància... excepte els escassos segons que puguin sortir per televisió. Queda clar que les TIC s’estan convertint en un recurs que s’aprofita al màxim, no solament en l’activitat econòmica sinó fins i tot a les campanyes electorals.
 

:::::::: AGENDA ::::::::

 • III Jornades de Signatura Electrònica

Del 17 al 19 d'octubre al Palau de Congressos de la Fira de Barcelona (Plaça d'Espanya). Organitzades per l'Agència Catalana de Certificació – CATCert, en el marc de l'Administració Oberta de Catalunya. [+ info]

 • IV Fòrum Mundial de Coneixement Lliure

Del 17 al 21 d'octubre la ciutat de Puerto de la Cruz (Veneçuela). Un fòrum que s'ha converit en una referència per a la discusió sobre el coneixement lliure. [+ info]

 • Jornada sobre formació oberta i a distància a les administracions públiques a Catalunya: situació actual i reptes de futur

El 25 d'octubre a l'Escola d'Administració Pública de Catalunya. Amb l'objectiu de facilitar l'intercanvi d'experiències en formació oberta i a distància entre les administracions públiques catalanes, i exposar les tendències de futur en formació oberta i a distància, i en la gestió del coneixement rellevants per a les administracions públiques. [+ info]

 • I Conferencia Internacional sobre Ciencias y Tecnologías Multidisciplinares de la Información

Del 25 al 28 d'octubre al Palau de Congressos de Mèrida. S'hi tractaran temes d'avantguarda amb un enfocament multidisciplinar de les ciències i tecnologies de la informació. [+ info]

 • BagesLan Party 2006

Del 27 al 29 d'octubre a l'IES Gerbert d'Aurillac de Sant Fruitós de Bages (Bages). [+ info]

 • II Congreso Internacional de la Alfabetización Tecnológica

Del 29 de novembre a l'1 de desembre al Palau de Congressos Manuel Rojas de Badajoz. Amb l'objectiu d'avaluar els avenços produïts en matèria d'alfabetització tecnològica i de proposar noves estratègies que permetin fer el salt definitiu cap a la superació de la fractura digital. [+ info]

 • VI Congrés de Telecentres i Xarxes de Telecentres

El 15 i 16 de març del 2007 al Palau de Congressos i Exposicions de Mèrida (Extremadura). [+ info]
 

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

TELECENTRES

::::

::::