La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 188_ 25 setembre - 1 d'octubre  2006::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Cursos d'informàtica de programari lliure a la Fatarella

Arran d'un acord entre les entitats i associacions del municipi de la Fatarella, l’Associació de Jubilats i Pensionistes de la Fatarella ha sigut l’entitat encarregada de sol·licitar l’ajut per desenvolupar projectes de formació en noves tecnologies atorgats pel Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya. El projecte presentat consisteix en una sèrie de cursos d’informàtica per a tota la població, fent una aposta pel Programari Lliure.

Els cursos d’informàtica previstos per al mes d’octubre són els següents:

- Curs d’edició d’imatge digital amb el Gimp dirigit a persones majors de 18 anys. Tindrà lloc els dissabtes de 17:00 a 20:00 h del 30 de setembre al 28 d’octubre amb un total de 15 hores lectives.

- Curs d’Openoffice. Processador de textos, full de càlcul i creació de presentacions dirigit a persones majors de 18 anys. Tindrà lloc els dilluns, dimarts i dijous de 19:00 a 22:00 h del 2 al 30 d’octubre amb un total de 40 hores.

- Curs de programari lliure per als infants dirigit als nens i nenes dels Col·legi Públic “Los Castellets”. Tindrà lloc a l'octubre, novembre i desembre amb una durada de 18 hores.

Tothom interessat pot passar a informar-se i inscriure’s pel Telecentre/Punt Òmnia de la Fatarella.

Telecentre/Punt Òmnia de la Fatarella
telecentrelafatarella@terra-alta.altanet.org

 • Curs d'introducció a la Ofimàtica al Telecolòni@

Els dimarts i dijous a la tarda durant els mesos d'octubre i novembre el Telecolòni@ ha organitzat un curs d'introducció a la ofimàtica.

El curs tindrà una durada de 42 hores lectives i les incripcions cal fer-les al Telecolòni@ : Tel. 938 380 659 i adreça electrònica telecolonia@parcfluvial.org

Telecolòni@
telecolonia@parcfluvial.org

 • Cursos al Telecentre del Solsonès

Des del Telecentre del Solsonès ens informen dels cursos que tenen programats:

• Taller literari Contes de dones al Telecentre del Solsonès . Des del Taller Ocupacional del CTFC i el Telecentre del Solsonès s’utilitzarà la plataforma Moodle per fer un taller literari basant-se en la redacció d’un conte per part de totes les alumnes participants La tasca es farà al llarg de 4 setmanes tots els dilluns d’octubre. Per a més informació consulteu: http://intranet.ctfc.es/moodle/course/view.php?id=21

• Iniciació al PowerPoint: Tots els dimecres d’octubre
• Taller de lectura: dimarts octubre de 2006dia 25 dezar la tasca del col·lectiu pagès.

Telecentre del Solsonès
telecentre@ctfc.es
 

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Assistència al III Encuentro de Telecentros y Redes de Telecentros

Els dies 25 i 26 de setembre l'OTC va assistir al III Encuentro de Telecentros y Redes de Telecentros que va tenir lloc a Comillas (Cantàbria). Per als que no estigueu al cas, es tracta de trobades de xarxes de telecentres i de telecentres d'arreu de la geografia espanyola per tal de posar en comú experiències en matèries de la Societat del Coneixement i, concretament, dels telecentres i de l'activitat que s'hi desenvolupa.

Per a més informació podeu entrar a la web de la Comunidad de Telecentros

 • Grup de treball sobre teletreball

Durant aquests dies l'OTC està demanant als dinamitzadors i/o responsables del telecentres una adreça electrònica personal de tothom que hagi de ser membre del grup de treball i abocar-hi les seves aportacions.

Us proposem que, en primer lloc, comenceu per editar el vostre perfil com a membre. Si sou usuaris de missatgeria instantània, veu IP... poseu-hi el vostre usuari així, qui ho vulgui, podrà trucar-vos o bé xatejar amb vosaltres directament des de la plataforma.

OTC
 

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • El professor Manel Castells reconegut amb la creu de Sant Jordi 2006

Manuel Castells, professor de recerca de la UOC i codirector del Projecte Internet Catalunya, ha rebut la Creu de Sant Jordi, que concedeix el Govern de la Generalitat de Catalunya. En aquesta edició, aquest guardó ha estat atorgat a 62 personalitats i 15 entitats que s’han destacat pels serveis que han prestat a Catalunya.

El Consell Executiu de 19 de setembre va acordar concedir la Creu de Sant Jordi a aquestes persones i entitats per la seva tasca de defensa de la identitat de Catalunya i de restauració de la seva personalitat, o bé, de manera més genèrica, per la tasca que han desenvolupat en l’àmbit cívic i cultural.

Enguany, juntament amb el professor Castells, han estat reconegudes personalitats destacades del món cultural, polític, científic i empresarial.

Notícia

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

 • El traductor de la Generalitat

Fa uns quants dies que ja es pot fer servir el traductor automàtic que han impulsat conjuntament la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació i la Secretaria de Política Lingüística. Aquest nou traductor funciona traduint del català al castellà, al francès i a l’anglès i viceversa. I més endavant s’hi afegiran nous idiomes.

Com sempre, els traductors automàtics són eines d’extraordinària utilitat... sempre que s’hi passi després i se’n corregeixin els errors amb un bon examen “humà” del text. Com sempre, també, hem vist que les traduccions on intervé l’anglès són més difícils que les del castellà o del francès. En anglès, per exemple, mirant-nos la pàgina inicial de la CNN trobarem que Bush queda traduït per “Arbust”. El francès i el castellà, en canvi, més propers lingüísticament al català, produeixen uns resultats molt més fidels.

En tot cas es tracta d’una eina útil i disponible, que podem localitzar molt fàcilment i que val la pena de fer servir sovint.
vida diària.
 

:::::::: AGENDA ::::::::

 • aKademy 2006

Del 23 al 30 de setembre a Dublin tindrà lloc la conferència d'usuaris i desenvolupadors de l'escriptori lliure KDE. [+ info]

 • III Encuentro de Telecentros

El 25 i 26 de setembre a Comillas (Cantàbria). Tercera trobada de la Comunitat de Telecentres, un grup de treball format per xarxes de telecentres de tot l'Estat [+ info]

 • 19a Reunió General de Telecentres

El 29 de setembre a la Fatarella (Terra Alta). Reunió trimestral de centres de teletreball de la XTC.

 • 5a Diada de les Telecomunicacions a Catalunya

El 29 de setembre al Palau de Congressos de Fira de Barcelona. Organitzada pel Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics de Telecomunicació de Catalunya (COETTC) [+ info]

 • III Jornades de Signatura Electrònica

Del 17 al 19 d'octubre al Palau de Congressos de la Fira de Barcelona (Plaça d'Espanya). Organitzades per l'Agència Catalana de Certificació – CATCert, en el marc de l'Administració Oberta de Catalunya. [+ info]

 • IV Fòrum Mundial de Coneixement Lliure

Del 17 al 21 d'octubre la ciutat de Puerto de la Cruz (Veneçuela). [+ info]

 • I Conferencia Internacional sobre Ciencias y Tecnologías Multidisciplinares de la Información

Del 25 al 28 d'octubre al Palau de Congressos de Mèrida [+ info]

 • II Congreso Internacional de la Alfabetización Tecnológica

Del 29 de novembre a l'1 de desembre al Palau de Congressos Manuel Rojas de Badajoz. Amb l'objectiu d'avaluar els avenços produïts en matèria d'alfabetització tecnològica i de proposar noves estratègies que permetin fer el salt definitiu cap a la superació de la fractura digital. [+ info]

 • VI Congrés de Telecentres i Xarxes de Telecentres

El 15 i 16 de març del 2007 al Palau de Congressos i Exposicions de Mèrida (Extremadura). [+ info]
 

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

TELECENTRES

::::

::::