La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 187_ 18-24 setembre ::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Comença Volcànica.cat a la Garrotxa

Des d'avui i fins diumenge 24 de setembre té lloc al Pavelló Firal d'Olot la Lan Party Volcànica.cat.

Avui comencen amb programari lliure i imatge digital però tot el cap de setmana estarà farcit de molts tallers, xerrades, jocs en xarxa...

Les incripcions estan ja tancades però si us afanyeu potser encara hi podreu assistir. Truqueu al telèfon 666 43 53 90.

Per tots aquells que hi aneu, passeu-vos-ho molt bé!

 

 

Telejet
telejet@ccgarrotxa.org

 • Cursos al Telecentre del Pallars Sobira tardor 2006

L'Olga del Telecentre del Pallars Sobirà ens ha fet arribar la programació de cursos per a aquesta tardor:

Octubre
- Conèixer l'ordinador (gratuït) destinat a persones que no hagin tocat mai un ordinador amb una durada de 12 hores. Inscripcions: Ajuntament de Sort.
- Confecció del Currículum Vitae (gratuït) destinat a persones que tinguin uns coneixements mínims de processador de textos amb una durada de 8 hores. Inscripcions: Consell Comarcal del Pallars Sobirà.
- Teletreball (22 € per socis i 36 per a no socis) destinat a teletreballadors o persones que vulguin ser-ne amb una durada de 8 hores. Inscripcions: Telecentre del Pallars Sobirà. Inscripcions: Telecentre del Pallars Sobirà.

Novembre
- Iniciació a Internet (gratuït) destinat a gent que tingui coneixement bàsics d'informàtica amb una durada de 12 hores. Inscripcions: Ajuntament de Sort.
- Creació de pàgines web (preu socis 33 € i no socis 40 €) destinat a persones amb un nivell de coneixement informàtics alt amb una durada de 22 hores. Inscripcions: Telecentre del Pallars Sobirà.
- Excel (gratuït) destinat a treballadors d'ajuntaments i del Consell Comarcal del Pallars Sobirà amb una durada de 20 hores. Inscripcions: Associació de Municipis.

Desembre
- Recursos lúdics i culturals per Internet (gratuït) destinat a persones que sàpiguen utlitzar l'ordinador i Internet amb una durada de 12 hores. Inscripcions: Ajuntament de Sort.
- Presentació de treballs i documents (gratuït) per a persones amb un mínim nivell de coneixement de processadors de textos. Inscripcions: Telecentre del Pallars Sobirà.

Telecentre del Pallars Sobirà
telecentre@pallarssobira.ddl.net

 • Cursos d'informàtica pel sector agrari del Lluçanès

El dia 25 de setembre de 2006 s’inicia al Telecentre de Lluçà (Santa Eulàlia de Puig-oriol) un dels cursos de nivell inicial que l’esmentat telecentre organitza juntament amb l’Ajuntament de Lluçà i el Consorci del Lluçanès. El curs en qüestió respon a l’objectiu d’acostar les TIC al món agrari i ramader i compta ja amb un precedent en aquest telecentre amb els cursos de formació de nivell 0 que es van dur a terme el maig del 2006 en el marc d’un projecte més ampli com és el de “Promoció de l’ús de les Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació al Sector agrari del Lluçanès”.

El Telecentre de Lluçà amb la finalitat de contribuir al Desenvolupament Rural del Lluçanès proposa en aquesta ocasió un curs d’una durada de 28 hores, un cop per setmana i en horari de 7 a 9 del vespre. Ja per a l’any vinent, concretament el dia 15 de gener està previst l’inici d’un altre curs de nivell mitjà com a conseqüència lògica d’allò que s’ha anat esdevenint i amb un afany de continuïtat que cerca optimitzar la tasca del col·lectiu pagès.

Telecentre de llusa
telecentre.llusa@diba.es

 • Activitats formatives al Centre de teletreball de Les Preses i jornada sobre tecnologia RFID

Al Telecentre del municipi de les Preses, a la comarca de la Garrotxa, en aquest darrer quadrimestre de l’any es realitzen una sèrie d’activitats formatives per apropar les NTIC a la població. S’organitzen per tal d’ajudar a combatre l’anomenada escletxa tecnològica. Són activitats obertes a tothom, però s’adrecen principalment als col·lectius més desafavorits.

Aquestes activitats han començat el dia 16 de setembre i es poden consultar a la web www.centredempreses.cat

També en aquest mes de setembre s’ha organitzat una jornada sobre l’anomenada tecnologia RFID, és a dir, tecnologia d’autoidentificació per radiofreqüència.

Aquesta tecnologia es basa en una etiqueta electrònica amb un microxip, que identifica el producte al que s’adhereix. Aquest microxip porta una microantena que fa que sigui possible seguir per radiofreqüència un producte des del moment en que surt del fabricant fins al moment en que arriba al destí final.

Centre d'Empreses Les Preses
telecentre@centredempreses.cat

 • Nous cursos d'introducció a la informàtica i familiars de Noves Tecnologies a Callús

A partir del dimarts 19 de setembre, començaran dos nous cursos d'introducció a la informàtica. És un tercer nivell per gent que va iniciar-se aquest any 2006. Els cursos són al Telecentre de Callús. La durada és de 20 hores cadascún en sessions d'hora i mitja tots els dimarts i dijous de 10 a 11.30 del matí, o bé de 19 a 18.30 de la tarda.

D'altra banda, ofereixen també una nova proposta:

Pares, mares, educador@s, tiets, tietes, avis, àvies,... voleu aprendre més sobre les Noves Tecnologies junt amb els menuts de la família ?

Us proposen fer un curs de 20 hores i gratuït! Aquest va adreçat a les famílies de Callús, Cardona i Súria amb fills/nets/nebots d’entre 10 i 14 anys d’edat, amb ganes d’adquirir coneixements sobre les noves tecnologies, aprendre bons hàbits per utilitzar-les i d’aquesta manera fer un bon acompanyament educatiu als menuts de casa en tot aquest aspecte. Hi ha l'opció de fer un curs presencial o bé semipresencial.
Calendari: del 7 d'octubre al 2 de desembre.

Si hi esteu interessats/des no us encanteu perquè les inscripcions acaben el 30 de setembre. Informeu-vos als ajuntaments de Súria o Cardona i al Telecentre de Callús (Fundació Aplicació): 93.693.00.17 o fundacio@callus.cat  o bé escriviu a iearn@pangea.org .

Telecentre de Callús
fundacio@callusdigital.org
 

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • 19a Reunió General de Telecentres a la Fatarella (Terra Alta)

Aquest és l'ordre del dia de la 19a Reunió General de Telecentres, que, com sabeu, tindrà lloc el proper dia 29 de setembre del 2006 a la Fatarella (erra Alta).

10.30 – Trobada al Casal de la Vila (av. Catalunya, 3). Esmorzar
11.00 - Benvinguda institucional, a càrrec de l’alcalde de la Fatarella, Josep Suñé i Blanch
11.10 - Presentació del Telecentre de la Fatarella, a càrrec de Vanesa Ruana, dinamitzadora
11.30 – Intervenció de Ricard Faura, cap del Servei de Societat del Coneixement de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació
12.00 – Intervenció de l’OTC. Presentació de la plataforma e-Catalunya (http://ecatalunya.gencat.net). Debat i propostes de grups de treball
12.45 – Presentació de les jornades sobre teletreball programades per telecentres i col·loqui sobre la seva organització i eficàcia.
13.30 – Presentació dels nous centres de teletreball que s’integren a la xarxa: Telecentre de les Preses (Garrotxa) i Telecentre del Baix Ebre.
- Intervenció de Jordi Bassagañas, dinamitzador del Telecentre de les Preses
14.00 – Dinar al restaurant de la Casa Ecològica [ www.lacasaecologica.com ]
16.00 – Visita al Telecentre de la Fatarella i a les instal·lacions que acolliran el nou telecentre. Qüestions sobrevingudes
17.00 – Final de la reunió

OTC
 

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • III Jornades sobre Tecnologies de la Informació i la Comunicació a Amposta

La capital del Montsià acull el 22, 23 i 24 de setembre les III Jornades en Tecnologies de la Informació i Comunicació, àtic2ª, organitzades per Internautes d'Amposta. Aquest any les jornades estan dedicades a un moviment que està prenent molta força a Internet, Google. Google destaca per les seves innovacions a la xarxa i per realitzar un model de negoci basat en l’usuari i les seves necessitats. A part del buscador sobradament conegut, també té altres eines que fan atractiu Google a l’usuari d’Internet ( Gmail, PageCreator, Blogger... ).


atic2a

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

 • Estris electrònics

Alguns poden ser més útils que d’altres però el fet és que contínuament apareixen estris electrònics diversos que volen introduir-se al mercat. I en alguns casos aporten novetats que poden ser interessants, com en els dos exemples següents.

El primer és un teclat que es plega pel mig i que només pesa 80 grams. (made in China, naturalment) però que cal destacar perquè estableix el principi del teclat lleuger, petit (90 x 70 mm, un cop plegat) i sense cables (amb Bluetooth) que faciliti la vida a l’hora d’escriure en un mòbil.

El segon és un element de més envergadura: Es tracta del nou Creative ZEN Vision W, un petit (de mida) reproductor de fitxers d’imatges, vídeo i fitxers de so mp3, amb pantalla panoràmica de 4,3 polzades, amb enregistradora de veu, ràdio FM i lectors de targetes fotogràfiques. La visió de les fotos es pot ampliar per mitjà de zoom. Es presenta en dues versions i amb la sorprenent memòria de 30 i 60 Gb. Amb aquesta capacitat, el Vision W pot contenir la nostra col·lecció sencera de música i no solament les fotos de les darreres vacances sinó els nostres vídeos i fotos dels darrers anys (o bé, en l’àmbit professional, tota el mostrari de productes d’una empresa)

Tots dos són productes que poden tenir un ús lúdic però també empresarial i segur que aniran evolucionant fins a convertir-se en elements habituals de la nostra vida diària.
 

:::::::: AGENDA ::::::::

 • aKademy 2006

Del 23 al 30 de setembre a Dublin tindrà lloc la conferència d'usuaris i desenvolupadors de l'escriptori lliure KDE. [+ info]

 • III Encuentro de Telecentros

El 25 i 26 de setembre a Comillas (Cantàbria). Tercera trobada de la Comunitat de Telecentres, un grup de treball format per xarxes de telecentres de tot l'Estat [+ info]

 • 19a Reunió General de Telecentres

El 29 de setembre a la Fatarella (Terra Alta). Reunió trimestral de centres de teletreball de la XTC.

 • 5a Diada de les Telecomunicacions a Catalunya

El 29 de setembre al Palau de Congressos de Fira de Barcelona. Organitzada pel Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics de Telecomunicació de Catalunya (COETTC) [+ info]

 • III Jornades de Signatura Electrònica

Del 17 al 19 d'octubre al Palau de Congressos de la Fira de Barcelona (Plaça d'Espanya). Organitzades per l'Agència Catalana de Certificació – CATCert, en el marc de l'Administració Oberta de Catalunya. [+ info]

 • IV Fòrum Mundial de Coneixement Lliure

Del 17 al 21 d'octubre la ciutat de Puerto de la Cruz (Veneçuela). [+ info]

 • I Conferencia Internacional sobre Ciencias y Tecnologías Multidisciplinares de la Información

Del 25 al 28 d'octubre al Palau de Congressos de Mèrida [+ info]

 • II Congreso Internacional de la Alfabetización Tecnológica

Del 29 de novembre a l'1 de desembre al Palau de Congressos Manuel Rojas de Badajoz. Amb l'objectiu d'avaluar els avenços produïts en matèria d'alfabetització tecnològica i de proposar noves estratègies que permetin fer el salt definitiu cap a la superació de la fractura digital. [+ info]

 • VI Congrés de Telecentres i Xarxes de Telecentres

El 15 i 16 de març del 2007 al Palau de Congressos i Exposicions de Mèrida (Extremadura). [+ info]
 

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 • Telecentre de les Preses [ www.centredempreses.cat ] Web del Telecentre de les Preses. A partir d'ara formarà part de la nostra xarxa.

 • Punt Òmnia Riudoms [ http://xarxa-omnia.org/riudoms ] Web del Punt Òmnia de Riudoms (Baix Camp). Molt interessant: cursos, tallers, recursos...

 • MusicaLliure.net [ www.musicalliure.net  ] Portal de descàrrega de música lliure en català.

TELECENTRES

::::

::::