La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 186_ 11-17 setembre ::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • VI Jornada sobre desenvolupament local: El Teletreball una nova forma d'ocupació

El Consorci per a la Promoció dels Municipis del Lluçanès i el Telecentre SBG de l’Ajuntament de Sant Bartomeu del Grau organitzen la VI Jornada sobre desenvolupament local. L’edició de 2006 tindrà per títol "El Teletreball: una nova forma d'ocupació".

Enguany la temàtica de la jornada abordarà les possibilitats de les tecnologies de la informació com a eina d'autoocupació a partir del Teletreball. Entenem el Teletreball com una nova forma d'ocupació que es caracteritza per estar connectat a una xarxa de telecomunicacions durant la realització de les tasques professionals, o part d'elles.

La jornada tindrà lloc el divendres dia 20 de d'octubre de 2006 de 09'30 a 18 hores a les instal·lacions del Telecentre SBG.

La inscripció a la jornada és gratuïta i podeu fer la reserva pel dinar. Adjunt us fem arribar el programa de la jornada així com el tríptic informatiu. També trobareu informació actualitzada al web del telecentre. Podeu fer la inscripció de la jornada contestant aquest correu amb les vostres dades que figuren a la butllleta d'inscripció, o bé trucant al telèfon 93 888 97 00 (Laura) o bé 93 888 00 50 (Rosa). Les inscripcions finalitzen el proper 18 d'octubre.

Per arribar a Sant Bartomeu del Grau heu de venir per la C17 (antiga nacional 152) i passat Vic, si veniu del Sud, o abans; si veniu del nord, trobareu la indicació de Sant Bartomeu del Grau. Uns 11 Km després arribareu al poble. El telecentre SBG es troba a la segona planta de l'edicici El Casal. Entrant a Sant Bartomeu trobareu una placeta a mà esquerra i us trobareu de cara amb l'edifici.

Organitza: Consorci del Lluçanès i Telecentre SBG - Ajuntament de Sant Bartomeu del Grau

Amb el suport de: Institut Català de les Dones, Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Departament de Treball i Indústria i Xarxa de Telecentres de Catalunya.

Programa de la IV Jornada de desenvolupament local
Tríptic (1)
Tríptic (2)
Telecentre de Sant Bartomeu del Grau
laura@telecentresbg.net

 • Nous cursos d'informàtica d'usuari al Telecentre de Berga

A partir del 18 de setembre comencen 2 nous cursos d'informàtica d'usuari dirigits a persones a l'atur al Telecentre de Berga.

Els dos cursos tenen una durada de 134 hores lectives, distribuides als matins de dilluns a divendres.

- Informàtica d'usuari: referència: 2006/10. Hores: 134 hores. Horari: dilluns i dimarts de 9:30 a 13:30 i dimecres de 9:30 a 11:30.

- Informàtica d'usuari: referència: 2006/11. Hores: 134 hores. Horari: dimecres de 11:30 a 13:30 i dijous i divendres de 9:30 a 13:30.

Els cursos estan destinats a persones a l'atur, tot i que algunes places es reserven com a oients. La durada dels cursos és de 3 mesos i finalitzaran al desembre. Aquests cursos estan organitzats conjuntament entre el Telecentre de Berga i el Consorci de Formació i d'Iniciatives de Cercs-Berguedà gràcies a un conveni entre les dues entitats.

TcBerga
tcberga@tcberga.cat

 • El Telecentre de la Ribera d'Ebre dóna suport als nous emprenedors de la comarca

El Telecentre de la Ribera d’Ebre i el Departament de Dinamització Econòmica del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre posen a l’abast de la gent interessada una novetat en el Servei d’Autoempresa i Ocupació. L'objectiu és complementar la confecció d'un pla d'empresa amb els suports informàtics que ofereix el Telecentre a la comarca.

Per poder gaudir-ne s'haurà de realitzar una entrevista prèvia amb els tècnics del Departament de Dinamització Econòmica, els quals explicaran tots els passos que cal seguir, així com la manera d'aconseguir aquest nou servei. S'hi ofereix:

- Informar i orientar sobre el Servei d'Autoempresa.
- Assessorar, promoure i gestionar iniciatives per al desenvolupament econòmic de la comarca.

Un cop estudiat el cas, l'emprenedor podrà sol·licitar la condició d’usuari emprenedor i gaudir d’uns avantatges molt interessants al Telecentre. Els professionals del Servei d’Autoempresa i Ocupació del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre l’informaran dels passos que cal seguir i, omplint la sol·licitud d’emprenedor, podrà utilitzar el servei gratuïtament per realitzar les seues tasques. Entre aquests avantatges destaquen l'assessorament informàtic, formàció bàsica i de suport, connexió a Internet, treballs amb eines ofimàtiques, etc.

Telecentre de la Ribera d'Ebre
telecentre@riberaebre.org

 • III Jornada de Teletreball a la comarca del Ripollès

La III Jornada de Teletreballa a la comarca del ripollès se celebrarà a la població de Ribes de Freser. Es tractarà d'una sessió pràctica i de treball entre els teletreballadors/es i tots aquells interessats/des. Comptarem amb la presència d'un auditor de KPMG per parlar aspectes fiscals que van sorgir en l'última trobada.

Televall
vine@televall.com

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • 19a Reunió General de Telecentre a la Fatarella

La propera reunió de centres de teletreball tindrà lloc el proper dia 29 de setembre a la Fatarella (Terra Alta). Durant els propers dies anirem concretant l'ordre del dia. Ja ens ha confirmat la seva assitència el cap del Servei de Societat del Coneixement, Ricard Faura.

És molt important que ens confirmeu la vostra assistència com més aviat millor.

OTC

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • Tres estudiants creen un sistema operatiu web de ressò internacional

David Plaza i Marc Cercós, dissenyadors, de vint-i-dos anys i de dinou, respectivament, i Pau Garcia-Milà, un programador, també de dinou, que acaba de començar la universitat, són els creadors d'eyeOS un sistema operatiu basat web (WebOS) i que permet als usuaris d'accedir a programes, documents, arxius..., en fi, al seu escriptori, des de qualsevol ordinador. Si voleu veure com funciona, podeu mirar aquest vídeo de demostració.

Notícia (Vilaweb)
eyeOS

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

 • Ratolins d'última generació

Per un preu que s’acosta al 100 € (que ja són diners per un ratolí...) Logitech acaba de treure un mouse amb una colla de novetats tecnològiques que demostren que encara no estava tot inventat en un aparell que s’ha convertit en una eina d’ús absolutament habitual per moltíssima gent. Es tracta, evidentment, d’un ratolí sense fils, de disseny estilitzat i que s’adapta perfectament a la mà i amb tres anys de garantia.

Però té més qualitats: comporta un sistema de desplaçament de gran velocitat dins dels documents grans, facilita les comparacions entre documents i les operacions de "tallar" i "enganxar", així com –qüestió important- fa possible seleccionar una paraula o una frase i enviar-la automàticament a un des del ratolí a un motor de recerca per internet.

És d’esperar que aquestes característiques es vagin estenent a d’altres ratolins de totes marques. Però val la pena de constatar que encara queden coses per fer en els més habituals accessoris dels nostres ordinadors.

:::::::: AGENDA ::::::::

 • aKademy 2006

Del 23 al 30 de setembre a Dublin tindrà lloc la conferència d'usuaris i desenvolupadors de l'escriptori lliure KDE. [+ info]

 • III Encuentro de Telecentros

El 25 i 26 de setembre a Comillas (Cantàbria). Tercera trobada de la Comunitat de Telecentres, un grup de treball format per xarxes de telecentres de tot l'Estat [+ info]

 • 19a Reunió General de Telecentres

El 29 de setembre a la Fatarella (Terra Alta). Reunió trimestral de centres de teletreball de la XTC.

 • 5a Diada de les Telecomunicacions a Catalunya

El 29 de setembre al Palau de Congressos de Fira de Barcelona. Organitzada pel Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics de Telecomunicació de Catalunya (COETTC) [+ info]

 • III Jornades de Signatura Electrònica

Del 17 al 19 d'octubre al Palau de Congressos de la Fira de Barcelona (Plaça d'Espanya). Organitzades per l'Agència Catalana de Certificació – CATCert, en el marc de l'Administració Oberta de Catalunya. [+ info]

 • IV Fòrum Mundial de Coneixement Lliure

Del 17 al 21 d'octubre la ciutat de Puerto de la Cruz (Veneçuela). [+ info]

 • I Conferencia Internacional sobre Ciencias y Tecnologías Multidisciplinares de la Información

Del 25 al 28 d'octubre al Palau de Congressos de Mèrida [+ info]

 • II Congreso Internacional de la Alfabetización Tecnológica

Del 29 de novembre a l'1 de desembre al Palau de Congressos Manuel Rojas de Badajoz. Amb l'objectiu d'avaluar els avenços produïts en matèria d'alfabetització tecnològica i de proposar noves estratègies que permetin fer el salt definitiu cap a la superació de la fractura digital. [+ info]

 • VI Congrés de Telecentres i Xarxes de Telecentres

El 15 i 16 de març del 2007 al Palau de Congressos i Exposicions de Mèrida (Extremadura). [+ info]
 

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

TELECENTRES

::::

::::