La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 184_ 21-27 d'agost 2006 ::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Gran LAN party a la Garrotxa

Des del Telejet ens informen de dues activitats que tenen previstes per al proper setembre.

En primer lloc el dia 2 de setembre de 16 a 20h al Telejet (Av Onze de Setembre n22 - Olot) tindrà lloc un Torneig de Jocs en Xaxa gratuït (no cal inscripció). S'obsequiarà amb 5 entrades per a la LAN Party Volcànica.cat.

La LAN Party Volcànica.cat tindrà lloc del 22 al 24 de setembre alPavelló Firal d'Olot. Es podran realitzar jocs en xarxa, tallers formatius i moltes més activitats.

Organitzen: Associació d'Ordinadors Enllaçats, Telejet, GironaLaners

Més informació i inscripcions
telejet@ccgarrotxa.org

 • Nou servei d'orientació i assessorament laboral

El Telecentre de la Ribera d'Ebre ens informa d'un nou servei d'orientació i assessorament laboral que oferiran conjuntament l'Oficina de Serveis a la Joventut del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre i el Telecentre de la Ribera d'Ebre.

El servei s'oferirà tots els dissabtes de 10 a 14 hores i s'acompanyarà als usuaris en el seu procés de recerca de feina des de l'inici fins a l'ocupació o millora del lloc de treball.

Oferiran informació, assessorament i suport individualitzat.Notícia
telecentre@riberaebre.org

 • Curs d'informàtica per als infants al Telecentre de la Fatarella

Del 22 d’agost al 7 de setembre al Telecentre de la Fatarella s’imparteixen els cursos d’informàtica dirigits als nens i nenes de 4 a 12 anys del Col·legi Públic “Los Castellets”. Amb aquests cursos es pretén que els infants coneguin les eines que ens ofereixen les noves tecnologies. Es duen a terme activitats com jocs creatius i educatius, visita de webs per a infants i utilització de nous programes.

S’han inscrit 35 nens i nenes d’edats diverses, això implica la realització de diferents grups segons les edats per a que es pugui adequar millor el temari a cada nivell.

telecentrelafatarella@terra-alta.altanet.org

 • Formació per al setembre al Telestany


El Telestany organitza per al proper més de setembre els cursos:

- Creació de web (20h) els dilluns i dimecres de 20 a 22 hores. Del 25/09/06 al  30/10/06. El professor serà Joan Gómez i el programari utilitzat Macromedia Dreamweaver.

- Edició de video (20h) els dimarts i dijous de 20 a 22 hores. Del 26/09/06 al 31/10/06. El professor serà Ferran Gispert i el programari utilitzat Adobe Premier.

El preu de cada curs serà de 80 € i cal inscriure's al Telestany:
Passeig Indústria, 19 - 17820 – Banyoles - Tel: 972 57 65 08
telestany@plaestany.org.

Horari:

Matins: de dilluns a dijous de 10:00h a 14:00h
Tardes: de dilluns a divendres de 16:00 a 20:00h.

Organitza: El Consell Comarcal del Pla de l'Estany, Pla de l'Estany en xarxa i el Telestany.

telestany@plaestany.org

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Vacances a l'OTC

 

 

 

 

 

 

 

Els divendres 25 d'agost l'OTC estarà tancada per vacances! Tampoc hi serem el dilluns 28 d'agost per festa local de Manresa.

BONES VACANCES A TOTS AQUELLS QUE ENCARA LES HEU DE FER O LES ESTEU GAUDINT EN AQUESTS MOMENTS!!!!!!!!!!!

OTC

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • L'IN3 publica un informe sobre el programari lliure a Catalunya i a l'estat espanyol

L'Internet Disciplinary Institute de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) ha publicat fa pocs dies un informe d'investigació sobre el programari lliure a Catalunya i a l'estat espanyol.

Aquest informe ha estat realitzar per la investigadora de l'IN3 Meritxell Roca, amb l'assessorament del Dr. Manuel Castells, professor i investigador de la UOC, i dona una visió global sobre la problemàtica vinculada a l'ús del programari lliure a l'administració, a l'entorn empresarial i al teixit associatiu.

Els seus capítols, que es poden descarregar des d'aquí de forma separada o de forma completa, recullen una visió històrica sobre el desenvolupament del programari lliure i de codi font obert, passant per l'evolució i la implantació a Europa, i exposant, abans de terminar amb les conclusions, els diferents usos i posicions estratègiques a l'estat espanyol i a Catalunya.

Notícia

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

 • Disponible en fase beta el processador online de Google

El processador de texts en línia de Google està disponible per tota la comunitat d'usuaris d'Internet en versió Beta. Els usuaris poden utilitzar les funcions bàsiques de Word en un servei en línia que no requereix la instal·lació de progrmari i per a accedir al qual només cal registrar-se com a usuari.

Entre les possibilitats que ofereix Writely hi ha la de permetre a un màxim de 10 usuaris treballar simultaniament sobre el mateix document.

Proveu-ho i ens expliqueu què tal!!!!

Writely
 

:::::::: AGENDA ::::::::

 • E-verano a Andalusia

Del 20 d'agost al 3 de setembre al Centro eurolatinoamericano para la juventud (CEULAJ) de Mollina (Màlaga). Esdeveniment internacional de divulgació de les Noves Tecnologies i del Coneixement Lliure [+ info]

 • aKademy 2006

Del 23 al 30 de setembre a Dublin tindrà lloc la conferència d'usuaris i desenvolupadors de l'escriptori lliure KDE. [+ info]

 • 5a Diada de les Telecomunicacions a Catalunya

El 29 de setembre al Palau de Congressos de Fira de Barcelona. Organitzada pel Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics de Telecomunicació de Catalunya (COETTC) [+ info]

 • III Jornades de Signatura Electrònica

Del 17 al 19 d'octubre el Palau de Congressos de la Fira de Barcelona (Plaça d'Espanya). Organitzades per l'Agència Catalana de Certificació – CATCert, en el marc de l'Administració Oberta de Catalunya [+ info]

 • IV Fòrum Mundial de Coneixement Lliure

Del 17 al 21 d'octubre  a la ciutat de Puerto de la Cruz (Veneçuela).
[
+ info]

 • I Conferència Internacional de Ciències i Tecnologies Multidisciplinars de la Informac

Del 25 al 28 d'octubre  al Palau de Congressos de Mèrida. [+ info]

 • VI Congrés de Telecentres i Xarxes de Telecentres

El 15 i el 16 de març de 2007 al Palau de Congressos e Mèrida. [+ info]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 • Telecentros de Lugo [ www.lugotelecentros.es ] Xarxa de telecentres de la provínvia de Lugo (Galícia)

 • Red de Centros de Servicios Avanzados de Comunicaciones de Cantabria [ www.redcantabria.com ] Xarxa de telecentres de la comunitat autònoma de Càntàbria

 • Cordobesas enREDadas www.cordobesasenredadas.org ] Programa de formació en TIC per a col·lectius de dones

TELECENTRES

::::

::::