La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 183_14 - 20 d'agost 2006 ::

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Pobl@ pirineu-e-centre ha organitzat xerrades aquest agost

Des del Telecentre de la Pobla de Segur han organitzat unes xerrades per aquest mes d'agost. La primera va tenir lloc dimecres passat dia 16 d'agost i va tractar els sistemes de missatgeria (telefonia IP, sistemes de xat, videoconferència, enviament d'arxius, missatgeria instantània i alternatives al Messenger). La xerrada va tenir lloc al telecentre de les 19:30 a les 21:30.

La segona xerrada que organitzen tindrà lloc el proper dia 29 d'agost també al telecentre i de les 19:30 a les 21:30. En aquesta ocasió es parlarà de les compres per Internet (compres i subhastes -eBay-, botigues virtuals, pagament segur i ventes).

Cartell
Pobl@ pirineu-e-centre
pirineu-e-centre@pobladesegur.org

 • Nou horari per vacnes al Telecentre del Pallars Sobirà

Del 21 d'agost al 8 de setembre el telecentre del Pallars Sobirà només obrirà durant el matí. L'Olga estarà de vacances però hi trobareu l'Ignasi!

Telecentre del Pallars Sobirà
telecentre@pallarssobira.ddl.net

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Concurs d'estiu "Qui coneixeu a l'imatge?"

Des de l'OTC volem animar una mica a tots aquells dinamitzadors que esteu treballant durant aquesta setmana tant dura d'agost... Hem pensat proposar-vos un joc molt senzill: Us adjuntem una imatge i la primera persona que hi reconegui al dinamitzador/a que hi apareix i ens faci arribar un correu electrònic a l'OTC amb el nom, primer cognom i telecentre on treballa, tindrà un premi. El premi serà una sorpresa que s'entregarà a la propera reunió general.

Llàstima no poder donar premi a qui més hagi rigut perquè no hi ha forma possible de comprovar-ho!!!!!!

Concurs "Qui coneixeu a l'imatge?"

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • Treballen en el primer llargmetratge d'animació realitzat exclusivament en programari lliure

Es tracta de "Plumífers", una pel·lícula d'animació apta per a tots els públics d'una duració de 75 minuts. Actualment, s'està realitzant i es treballa exclusivament amb programari lliure: Blender, The Gimp, Cinelerra i Nvu. "Plumífers" explica les aventures d'un pardal que subestima la seva raça i una canària que s'escapa de la seva gàbia.

Després del curmentratge "Elephant Dreams" d' Orange realitzat també amb Blender , ara Manos Digitales amb la col·laboració de Orange Blender estan treballant amb aquest primer llargmetratge amb finalitats comercials. Tot i això, totes les millores que es facin pel programa Blender s'alliberaran i incorporaran en les pròximes versions. Està previst que la pel·lícula s'estreni a mitjans del 2007.
 
Tràiler

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

 • Skype signa un acord amb iSkoot per telefonia mòbil

Skype ha arribat a un acord amb iSkoot per comercialitzar una aplicació que portarà els seus serveis de llistes de contactes, VoIP i missatgeria instantània a telèfons mòbils de gama alta.

El programa per portar a terme aquesta iniciativa, iSkoot, permetrà als usuaris gaudir sobre un telèfon mòbil de les mateixes funcionalitats Skype de les que disposava fins ara al PC. Skype i iSkoot comercialitzaran l'aplicació a operadors mòbils amb la finalitat que aquests confeccionin ofertes de paquests de serveis que incloguin l'aplicació per als seus clients.

Pel que fa al funcionament, quan el software realitza una trucada a un nom inclòs a la llista de contactes Skype, primer marca una trucada regular de veu a un servidor gateway iSkoot. El servidor, a continuació, transfereix la trucada al sistema de VoIP de Skype. Qui fa la trucada paga la trucada al servidor d'acord amb les tarifes del seu contracte de telefonia mòbil. A partir d'aquí, la resta de la trucada és gratuïta si es dirigeix a un PC o s'apliquen les tarifes de SkypeOut si el dispositiudestinatari és un telèfon convencional.

De moment, el gateway està disponible només als Estats Units, però a finals d'aquest mateix mes n'estarà també a Europa i Àsia.

OTC

:::::::: AGENDA ::::::::

 • E-verano a Andalusia

Del 20 d'agost al 3 de setembre al Centro eurolatinoamericano para la juventud (CEULAJ) de Mollina (Màlaga). Esdeveniment internacional de divulgació de les Noves Tecnologies i del Coneixement Lliure [+ info]

 • aKademy 2006

Del 23 al 30 de setembre a Dublin tindrà lloc la conferència d'usuaris i desenvolupadors de l'escriptori lliure KDE. [+ info]

 • 5a Diada de les Telecomunicacions a Catalunya

El 29 de setembre al Palau de Congressos de Fira de Barcelona. Organitzada pel Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics de Telecomunicació de Catalunya (COETTC) [+ info]

 • III Jornades de Signatura Electrònica

Del 17 al 19 d'octubre el Palau de Congressos de la Fira de Barcelona (Plaça d'Espanya). Organitzades per l'Agència Catalana de Certificació – CATCert, en el marc de l'Administració Oberta de Catalunya [+ info]

 • IV Fòrum Mundial de Coneixement Lliure

Del 17 al 21 d'octubre  a la ciutat de Puerto de la Cruz (Veneçuela).
[+ info]

 • I Conferència Internacional de Ciències i Tecnologies Multidisciplinars de la Informac

Del 25 al 28 d'octubre  al Palau de Congressos de Mèrida. [+ info]

 • VI Congrés de Telecentres i Xarxes de Telecentres

El 15 i el 16 de març de 2007 al Palau de Congressos e Mèrida. [+ info]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

TELECENTRES

::::

::::