La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 182_24_juliol - 13 d'agost 2006 ::

:::::::: LA XARXA ::::::::

  • El Telecentre SBG dóna servei de Banda Ampla al municipi d'Alpens

Des de dijous 10 d'agost Alpens es conecta a través de la xarxa lliure inalàmbrica Guifi.net amb el Telecentre de Sant Bartomeu del Grau. Aquesta connexió, que arriba a un rendiment de 10Mb simètrics, permetrà conectar als usuaris d'Alpens que s'han inscrit a una connexió en banda ampla.

Fins ara la connexió a internet des d'Alpens únicament es podia fer via RDSI o satèl·lit. La connexió a la xarxa lliure guifi.net i l'arribada de la banda ampla a Alpens ha estat possible gràcies la col·laboració entre usuaris de guifi.net, el Consorci del Lluçanès, l'Ajuntament d'Alpens i l'Ajuntament de Sant Bartomeu del Grau i el Telecentre SBG el que fa al telecentre, que apareix ben destacat en portada, la nova web informa sobre horaris, serveis i tarifes.

Telecentre SBG
laura@telecentresbg.net

  • Formació en Noves Tecnologies a la Conca de Barberà

Amb l'objectiu de fomentar el creixement i la creació de més llocs de treball i més qualitat el Consell Comarcal posa en marxa un nou projecte de formació en noves tecnologies dirigit a tots els municipis de la comarca que per les seves característiques tenen dificultats per gestionar aquests tipus de projectes.

Aquest mes d’agost es faran els cursos d'iniciació a la informàtica als municipis de :
• Les Piles: del 31 de juliol al 8 d’agost
• Savallà del Comtat: del 9 al 18 d’agost
• Passant: del 22 al 31 d’agost

Recordar-vos també els nous horaris d’estiu del Centre Telemàtic:

Telecentre de Montblanc: de dilluns a divendres de 10 h a 14 h
Telecentre de l’Espluga de Francolí: dijous de 12.30 h a 14.30 h jornada de portes obertes amb connexió gratuïta.

Centre Telemàtic de la Conca de Barberà
cccb@conca.altanet.org

  • El CTFC celebra els seus 10 anys!

El Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, on es troba situat el Telecentre del Solsonès, celebra el seu 10è aniversari. En el marc d'aquesta celebració, el Telecentre del Solsonès organitza durant tots els dissabtes de juliol i agost jornada de portes obertes amb connexió gratuïta.

Tríptic (portada)
Tríptic (contraportada)
telecentre@ctfc.es

  • Jornada de portes obertes i Cibergimcana al Telecentre del Pallars Sobirà

Amb motiu de la festa major de Sort, poble on està situat el Telecentre, van organitzar una jornada de portes obertes i una gimcana, el divendres 28 de juliol.

La Gimcana va estar oberta a tothom, i es va poder fer via Internet. Es van haver de respondre totes les preguntes i apuntar-les en un document preparat a tal efecte, i enviar-lo per correu electrònic al Telecentre del Pallars Sobirà.

El guanyador va ser qui ho va enviar abans i, al mateix temps, tingui la màxima puntuació.

Hi va haver tres categories de participants: menors de 15 anys, de 15 a 50 anys, i majors de 50. Els premis van 1 MP3, 1 llàpis de memòria i el llibre "Ciberavis" respectivament. A més a més a les 2 categories superiors se'ls va donar un abonament de 12 hores de connexió.

La Cibergimcana va començar el mateix divendres a les 11 del matí  i es va poder contestar fins el dia 4 d'agost.

Podeu trobar molta més informació i el llistat de guanyadors a l'enllaç a la Cibergimcana de sota.
 
Cibergimcana
Telecentre del Pallars Sobirà
telecentre@pallarssobira.ddl.net

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

  • L'Oficina Tècnica de la Xarxa de Telecentres de Catalunya

Tots els telecentres disposeu d’un nou servei d’atenció telefònica de l’Oficina Tècnica de la Xarxa de Telecentres de Catalunya. Aquest telèfon atendrà dubtes, suggeriments, dades o consultes sobre la XTC que se us puguin presentar a la vostra feina diària.

902 190 611 - L’horari d’aquest servei és de 9h a 14h i de 16h a 18h, de dilluns a divendres.

Aprofitem també per comentar-vos que del 14 al 20 d'agost l'Oficina Tècnica de la Xarxa de Telecentres de Catalunya (General) estarà tancada per vacances.

Oficina Tècnica General de la XTC

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

  • El Govern obre debat públic sobre la futura Llei d'Administració Electrònica


Els interessats podran opinar sobre aquest projecte a www.060.es

El Ministeri d'Administracions Públiques ha posat en funcionament el debat públic sobre la futura Llei d'Administració Electrònica, norma que regularà els drets dels ciutadans i empreses a l'hora de relacionar-se telemàticament amb les administracions, així com les seves obligacions.

La Llei, entre d'altres aspectes importants:

contemplarà la figura del Defensor de l'Usuari de l'Administració Electrònica
reconeixerà com a oficials les comunicacions, notificacions, rebuts o d'altres documents emesos de manera electrònica
garantirà la tramitació de qualsevol servei de forma telemàtica Catalunya (General) estarà tancada per vacances.

Administració General de l'Estat

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

  • Mylo, un dispositiu Wi-Fi de música i missatgeria instantània

Sony ha anunciat que està a punt de presentar el seu primer dispositiu sense fils d'entreteniment i comunicacions per banda ampla destinat al gran número d'usuaris de missatgeria instantània.  Es tracta d'un nou aparell electrònic híbrid que competeix amb d'altres al mercat com el Didekick de Danger o el Nokia 770 Internet Tablet.

El Mylo "my life on line" proporciona als usuaris acceés a serveis de missatgeria instantània per Internet, a pàgines web HTML, a correu electrònic a més de reproduir música i fotos. Estarà disponible al setembre per uns 272 € i pretén operar amb xarxes sense fils Wi-Fi que són cada vegada més freqüents en campus universitaris i espais públics concorreguts.

Portarà incorporats tres serveis gratuïts de missatgeria instantània: Skype, Messenger i Google Talk. No requereix configuració inicial o un contracte mensual de serveis. Portarà un gigabyte de memòria flash per emmagatzemar música, fotos o arxius i podrà ampliar-se fins a 4 gigas de memòria interna addicional. L'aparell ofereix 45 hores de música, al voltant de 7 hores de missatgeria instantània i navegació per Internet i més de tres hores de conversa telefònica a través de Skype.

OTC

:::::::: AGENDA ::::::::

  • 5a Diada de les Telecomunicacions a Catalunya

El 29 de setembre al Palau de Congressos de Fira de Barcelona. Organitzada pel Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics de Telecomunicació de Catalunya (COETTC) [+ info]

  • III Jornades de Signatura Electrònica

Del 17 al 19 d'octubre el Palau de Congressos de la Fira de Barcelona (Plaça d'Espanya). Organitzades per l'Agència Catalana de Certificació – CATCert, en el marc de l'Administració Oberta de Catalunya [+ info]

  • VI Congrés de Telecentres i Xarxes de Telecentres

El 15 i el 16 de març de 2007 al Palau de Congressos e Mèrida. [+ info]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

TELECENTRES

::::

::::