La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 181_ 17-23_juliol 2006 ::

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Lluçà renova la seva web

L'Ajuntament de Lluçà ha presentat una renovació completa de la seva web oficial, amb més informació i un nou disseny que afecta també a les pàgines que informen sobre el telecentre.

La nova web ha guanyat en atractiu i usabilitat. Els grans bloc informatius són: "l'Ajuntament", "el municipi", "serveis i equipaments", "turisme", "actualitat", "telecentre" i "directori".

Pel que fa al telecentre, que apareix ben destacat en portada, la nova web informa sobre horaris, serveis i tarifes.

Ajuntament de Lluçà
telecentre.llusa@diba.es

 • Curs sobre fotografia digital a Cornudella de Montsant

El Telecentre de Cornudella de Montsant (una de les quatre seus del Telecentre Prades Montsant) organitza un curs de fotografia digital que té per objectiu ensenyar a passar les fotos de la càmera digital a l'ordinador i després gravar-les en un CD.

El preu del curs és de 40 € i tots els inscrits rebran com a obsequi un lector de targetes.

Per a més informació cal que us adreceu al Telecentre de Cornudella, ubicat a la biblioteca municipal (C/ Sant Isidre, 21-23, darrera, telèfon: 977 82 11 54).

Telecentre Prades Montsant
tc.pm@tinet.org

 • Horari d'estiu al Telecentre de la Ribera d'Ebre

Durant els mesos d'estiu (juliol i agost) el telecentre té nou horari: de dilluns a divendres: de 10:00 a 14:00 h i de 16:00 a 20:00 h; dissabtes: de 10.00 a 14:00 h (tardes tancat).

Telecentre de la Ribera d'Ebre
telecentre@riberaebre.org

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Visita al Telecentre de Lluçà

Josep Camprubí de l'OTC va visitar dimecres passat el Telecentre de Lluçà, on va mantenir una reunió de seguiment amb els seus responsables.

 • Pausa estiuenca

Durant el mes d'agost les vacances del personal de l'OTC faran que el setmanari_XTC redueixi la seva periodicitat. De tota manera, no deixeu d'enviar informació, que ja es publicarà en el seu moment.

Bones vacances a tothom!

OTC

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • La STSI organitza un curs de programari lliure adreçat a dinamitzadors de de la Xarxa de Telecentres de Catalunya

La STSI organitza un curs de programari lliure per a dinamitzadors de la Xarxa de Telecentres de Catalunya, que es farà del 2 al 29 d'octubre de 2006.

La fitxa del curs és a www.xarxa365.net/documents/Fitxa_CPL_06.pdf

La inscripció està oberta fins al
4 de setembre i s'ha de fer mitjançant la web www.xarxa365.net/dinamitzadors/inscripcio.

Per aclarir qualsevol dubte poseu-vos en contacte amb l'Oficina Tècnica de la Xarxa de Telecentres al correu electrònic oficina.tecnica@xarxa365.net

Curs de programari lliure per a dinamitzadors

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

 • Llista de fraus a la xarxa

Com sempre passa, allà on s’aplega molta gent sempre hi ha espavilats que miren de treure’n algun profit il·legítim. Internet no podia ser una excepció i, evidentment, no ho és sobretot per als que són massa ingenus o excessivament confiats. Per això va bé trobar un llistat dels diferents fraus amb què podem topar a la xarxa, sobretot si badem massa. Tant al món digital com al real, les regles bàsiques sempre son les mateixes: no ens podem refiar d’ofertes extraordinàries i meravelloses ni podem subministrar les nostres dades personals o bancàries sense saber ben bé a qui les proporcionem.

Per tal d’anar una mica més orientats aniria bé que llegíssim una guia dels fraus habituals de la xarxa, que ha estat preparada per la Asociación de Internautas i que trobarem aquí. En aquesta guia trobarem també l’explicació de termes habituals com phishing, phishing car, pharming, etc. que caracteritzen els fraus per internet. Val la pena de fixar-nos en aquesta petita guia i posar-la a l’abast dels usuaris dels nostres telecentres per evitar tant com es pugui la possibilitat de ser enganyats.

Però malgrat tot també hem d’insistir en un fet obvi: la xarxa no és més perillosa que la vida real. Al cap i a la fi, tot i que se n’ha arribat a parlat tant, sovint encara hi ha gent que cau en l’estafa de l’estampeta

OTC

:::::::: AGENDA ::::::::

 • Jornada "L'accés a les noves tecnologies de la informació i la comunicació en el món rural"

El 21 de juliol a l'Hotel Condes de Urgel de Lleida. Organitza Fundació Món Rural. [+ info]

 • 5a Diada de les Telecomunicacions a Catalunya

El 29 de setembre al Palau de Congressos de Fira de Barcelona. Organitzada pel Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics de Telecomunicació de Catalunya (COETTC) [+ info]

 • III Jornades de Signatura Electrònica

Del 17 al 19 d'octubre el Palau de Congressos de la Fira de Barcelona (Plaça d'Espanya). Organitzades per l'Agència Catalana de Certificació – CATCert, en el marc de l'Administració Oberta de Catalunya [+ info]

 • VI Congrés de Telecentres i Xarxes de Telecentres

El 15 i el 16 de març de 2007 al Palau de Congressos e Mèrida. [+ info]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 • Aula Intercultural [ www.aulaintercultural.org ] Un projecte de FETE-UGT que treballa la interculturalitat a través de les TIC

 • CAPI Madrid [ www.redcapimadrid.org ] Xarxa de punts públics d'accés a Internet de la Comunitat de Madrid

 • Boga www.boga.habe.org ] un sistema multimèdia per aprendre euskera a través d'Internet

TELECENTRES

::::

::::