La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 180_ 10-16_juliol 2006 ::

:::::::: LA XARXA ::::::::

  • Activitats d'estiu a l'e-centre Tremp i 1er premi de fotografia

L'e-centre Tremp ha organitzat per aquest estiu tot un seguit d'activitats:

- Aprèn a fer anar la càrera fotogràfica: Curs de 12 hores que s'està realitzant des del dia 4 de juliol i fins el 19. Preu: 25 €.
- Retoc fotogràfic amb el photoshop: Curs de 24 hores que s'està realitzant des del 10 de juliol i fins el 3 d'agost. Preu: 50 €.
- Primer premi de fotografia Centre Cívic Tarraquet: Es tracta d'un concurs de participació oberta a tothom per a premiar la millor foto sota el tema: "Fem la millor foto del Centre Cívic Tarraquet". Les fotos s'han de portar al Centre Cívic fins al 30 de novembre i poden ser en blanc i negre, color i també fotos retocades. El format ha de ser digital (CD) i ampliació de 18x24mm. El jurat serà popular i el veredicte es farà públic durant les festes de Nadal 2006. El primer premi s'endurà 120 € i hi haurà dos accèssits que comptaran amb 60 € cadascun.

Cartell
telecentre@ajuntamentdetremp.com 

  • Formació al Telecentre de la Terra Alta

El Telecentre de la Terra Alta ens han fet arribar el tríptic que recull tota la formació que estan impartint des del maig i fins el setembre. D'entre els cursos que ofereixen podem destacar el de Directors de lleure, Anglès intensiu, monogràfic "Aspectes personals per la recerca de feina" o Llenguatge de signes" o "El que has de saber d'Internet", tractament de textos, disseny de pàgines web, edició d'imatge digital...

Més informació al cartel

Cartell
cccb@conca.altanet.org

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

  • Visita al Telecentre de la Seu d'Urgell

Josep Camprubí de l'OTC va visitar dimecres passat el Telecentre de la Seu d'Urgell.

OTC

  • Estadístiques d'ús abril 2006

Abril 2006

Homes Dones Total
Usuaris nous registrats 98 96 194
Carnets emesos 10 8 18
Total usuaris 2092 2066 4158
Usos dels telecentres 7022 6806 13828
Hores d'utilització dels telecentres   8082

(*) Falten dades de quatre telecentres

A l'abril 2006 va haver-hi un increment exclusivament de nous usuaris (+63) ja que la resta de conceptes han disminuït considerablement: carnets emesos (-9), usuaris totals (-1013), usos (-2590)i hores (-1519). Cal tenir en compte que en les dades totals d'abril manquen les dades d'un telecentre més respecte de les de març!

Usuaris,carnets i hores
Distinció usos

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

  • La UOC participa en un projecte per crear continguts educatius lliures sobre el programari lliure

La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) participa en el projecte SELF, un programa internacional que té per objectiu proporcionar una plataforma per a compartir i crear conjuntament materials educatius sobre el programari lliure i els estàndards oberts. El projecte està previst que acabi el juliol del 2008 tot i que tindrà continuïtat.

El projecte SELF finançat per la Comissió Europea vol proporcionar materials disponibles a Internet per als usuaris finals, empreses i institucions. També vol oferir una plataforma per a l'avaluació, l'adaptació, la creació i la traducció d'aquests materials. El consorci que participa en aquest projecte el formen la Universitat Oberta de Catalunya , la Universitat de Göteborg (Suècia) i el centre Homi Bhabha per a l'educació de la ciència (Índia), i quatre institucions no lucratives, Internet Society (Països Baixos i Bulgària), Free Software Foundation Europe (FSFE ) i Fundació Via Libre (Argentina). La UOC aportarà els seus materials de programari lliure i GNU/Linux.
ació i Societat del Coneixement

Notícia

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

  • Trucades des d'Skipe a telèfons fixos i mòbils

Tal com és conegut, el programari bàsic que ha popularitzat l’extensió de la telefonia IP entre ordinadors ha estat l’Skype. La revolució tècnica –i econòmica- que la telefonia IP ha comportat tot just ara comença a arribar al públic en general i a les empreses. Però se’n comencen a veure les possibilitats a mesura que un sistema com Skype comença a fer-se servir no solament per parlar entre ordinadors connectats, sinó des d’un ordinador a un telèfon fix o mòbil de qualsevol lloc del món. I amb unes tarifes molt més petites de les que carreguen les operadores telefòniques (vegeu les tarifes Skype aquí . Val la pena que els dinamitzadors es fixin en aquestes possibilitats per comentar-les amb els usuaris del seu telecentre.

Igualment, en aquests moments és molt fàcil de catalanitzar l’Skype. Només cal entrar aquí i podreu baixar la darrera darrera versió del fitxer que conté tos els títols i textos en català i instal·lar-lo fàcilment.

OTC

:::::::: AGENDA ::::::::

  • V Jornades de Programari Lliure

Del 5 al 8 de juliol a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (UPC), del 5 al 8 de juliol de 2006. Organitzat per la Càtedra de Programari Lliure de la UPC [+ info]

  • Trobada sobre telecomunicacions i governs locals: infraestructures i serveis

Del 10 al 12 de juliol a Palau de la Magdalena de Santander. Organitza la Universitat Internacional Menendez Pelayo i Localret [+ info]

  • Jornada "L'Accés a les Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació en el Món Rural"

El 21 de juliol a l'Hotel Condes de Urgel de Lleida. Organitza Fundació Món Rural. [+ info]

  • VI Congrés de Telecentres i Xarxes de Telecentres

El 15 i el 16 de març de 2007 al Palau de Congressos e Mèrida. [+ info]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

TELECENTRES

::::

::::