La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 179_ 3-9_juliol 2006 ::

:::::::: LA XARXA ::::::::

  • Finalitza el taller d'informàtica per a nens realitzat al Telecentre de Berga

Durant els últims dos mesos el Telecentre de Berga ha realitzat un taller d'informàtica per a nens que es duia a terme els dimarts i dijous a la tarda coincidint amb la sortida d'escola.

El taller estava organitzat conjuntament entre el Telecentre i la regidoria de Serveis socials de l'Ajuntament de Berga.

Els nens d'entre 6 i 12 anys als quals estava destinat el taller eren seleccionats pels serveis socials de l'ajuntament dins el programa d'ajudes comunitàries i cap d'ells disposava d'ordinadors a les seves llars.
D'aquesta manera els nens entraven en contacte amb l'ordinador i durant dues hores practicaven i jugaven amb les activitats que la dinamitzadora comunitària els preparava. En alguns casos s'aprofitava el taller per ajudar en la realització de treballs d'escola amb els ordinadors del Telecentre.
Laia Muguruza, la dinamitzadora comunitària encarregada del taller, ha valorat molt positivament l'experiència i no es descarta la realització d'un taller similar en el proper curs escolar.

tcberga@ajberga.es

  • Cursos i activitats d'Informàtica a la comarca de la Conca de Barberà

 

 

 


Aquest estiu el Centre Telemàtic ha preparat cursos i activitats d'informàtica adaptats a les diferents necessitats de cada una dels municipis de la comarca.

A Montblanc, ”Cada dia pel matí vine a jugar amb el ratolí”, cursos orientats a joves, divertits, dinàmics i funcionals. Cada matí durant els mesos de juliol i agost es realitzarà un curs d'Internet i correu electrònic i un de presentacions amb Power Point. Els cursos estant organitzats de forma que cada dia es realitza una activitat diferent utilitzant diversos perifèrics i eines informàtiques.

A l'Espluga de Francolí, “Informàtica a la fresca”, tots els vespres dels mesos d'estiu un curs d'Internet i correu electrònic i un curs de Fotografia digital i tractament d'imatges.

El Consell Comarcal també disposa d'una aula d'informàtica mòbil que anirà recorrent els altres municipis de la comarca per poder oferir a tots els ciutadans l'oportunitat d'apropar-se a les noves tecnologies.

cccb@conca.altanet.org

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

  • Visita al Telecentre de Lluçà

Com ja sabeu molts de vosaltres, el Telecentre de Lluçà té al capdavant la Carme Costa, nova dinamitzadora que ja vau conèixer al Pont de Suert. La setmana vinent tenim previst fer una visita al telecentre per posar la Carme al dia del funcionament de la XTC.

OTC

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

  • Enquesta sobre TIC a Administracions Públiques

Ja s'ha publicat el resultat de l'enquesta que realitza anualment Localret i la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la informació sobre l'adopció de les noves tecnologies de la informació i la comunicació a l'administració local de Catalunya.  la Informació i Societat del Coneixement

Enquesta [Fundació Observatori de la Societat de la Informació de Catalunya]
Localret

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

  • Les TIC a les administracions

Anem endavant en el terreny de la signatura digital i de la tramitació electrònica? Per moltíssima gent tot això encara forma part de la ciència-ficció. Però totes les administracions públiques saben que s’ha començat un camí que alterarà substancialment els procediments administratius i les relacions entre les administracions i els ciutadans.

Els centres de teletreball, que hem de ser el punt de referència local i comarcal de la Societat del Coneixement, estarem inevitablement involucrats en aquest procés i els primers que demanaran la nostra intervenció seran les administracions públiques titulars dels nostres telecentres. La qüestió serà ràpida perquè, per exemple, la introducció del carnet d’identitat digital s’haurà completat el 2008 a tot l’Estat i les administracions catalanes estan treballant en l’àmbit de les aplicacions municipals e-TRAM i les aplicacions comarcals e-TRACC, empeses des del Consorci Administració Oberta de Catalunya on justament en aquests moments hi ha oberta una convocatòria de subvencions per a ens locals (ajuntaments i consells) per a la gestió de serveis interns i la prestació de serveis als ciutadans per mitjà de les TIC.

En el plantejament de les nostres activitats de cara al futur proper, des dels telecentres hem de tenir en compte tot aquest procés d’incorporació de les TIC a les administracions i alhora les necessitats de formació que el procés comportarà de cara a les mateixes administracions i sobretot de cara als ciutadans. Cal que anem plantejant, doncs, cursos, tallers i sessions de formació en aquest àmbit, perquè segur que seran necessaris.

OTC

:::::::: AGENDA ::::::::

  • V Jornades de Programari Lliure

Del 5 al 8 de juliol a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (UPC), del 5 al 8 de juliol de 2006. Organitzat per la Càtedra de Programari Lliure de la UPC [+ info]

  • Trobada sobre telecomunicacions i governs locals: infraestructures i serveis

Del 10 al 12 de juliol a Palau de la Magdalena de Santander. Organitza la Universitat Internacional Menendez Pelayo i Localret [+ info]

  • VI Congrés de Telecentres i Xarxes de Telecentres

El 15 i el 16 de març de 2007 al Palau de Congressos e Mèrida. [+ info]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

TELECENTRES

::::

::::