La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 178_ 26 juny - 2 juliol 2006 ::

:::::::: LA XARXA ::::::::

  • Agència registradora de l'Agència Catalana de Certificació al Pla de l'Estany

El Consell Comarcal ha signat un conveni amb l’Agència Catalana de Certificació per expedir certificats electrònics IdCat als ciutadans del Pla de l’Estany.

Des d’aquest mes de juny, les ciutadanes i ciutadans del Pla de l’Estany poden tramitar a través del Telestany, del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, el certificat digital IdCat, que assegura la integritat i la confidencialitat de les transaccions electròniques i garanteix la identitat dels ciutadans. Fins ara, el pas d’identificació dels ciutadans calia anar-lo a fer a Girona ja que cap administració de la comarca estava acreditada per fer aquest tràmit.

L'idCAT és un identificador digital reconegut emès per l’Agència Catalana de Certificació - CATCert que assegura la integritat i confidencialitat de les transaccions electròniques garantint la identitat dels ciutadans i ciutadanes. L'idCAT permet també identificar-se i realitzar tràmits telemàtics segurs amb les administracions públiques i la resta d’ens públics o privats que en vulguin fer ús mitjançant Internet, amb totes les garanties tècniques i jurídiques que tenim avui al nostre abast.

telestany@plaestany.org

  • Curs d'informàtica per la gent gran al Telecentre de la Fatarella

El Telecentre de la Fatarella organitza un curs específic d’informàtica per a la gent gran. Amb aquesta activitat es pretén aproximar les noves tecnologies a aquest col·lectiu, convertint-les en una eina útil per a la seva vida quotidiana. El temari a seguir serà internet, el processador de textos i el funcionament de perifèrics com l’escàner i l’impressora, sempre adaptats al nivell dels alumnes i enfocat d’una manera molt pràctica. El curs tindrà lloc del 27 de juny al 14 de juliol.

telecentrelafatarella@terra-alta.altanet.org

  • Cursos express a l'Infocentre

L'Infocentre de Santa Bàrbara ha iniciat aquesta setmana una sèrie de cursos express concentrats de cara a oferir una oferta concentrada i ràpida de cursos de formació molt concrets.

El primer curs que s'ha iniciat ha estat un curs “Autocad express”. És un curs d'iniciació al disseny en 3 dimensions de cara a introduir els conceptes de cotes, coordenades i nomenclatura bàsica dins del món del disseny en 3d. Per realitzar aquest curs s'ha utilitzat una versió de proba de l'Autocad 2006. El curs es diu express ja que amb un durada de 15 hores es realitzarà amb una sola setmana de manera intensiva amb 3 hores cada matí.

El següent curs express ha estat un “Curs d'iniciació a les presentacions”; el curs està enfocat a empresaris i comerciants que vulguin utilitzar les eines ofimàtiques de cara a “presentar” productes, balanços o imatges d'una manera dinàmica i precisa; per a realitzar aquest curs s'ha utilitzar la eina Impress que hi ha dins del paquet Openoffice. El curs té una durada de 10 hores i es realitza per les tardes.

Amb aquest tipus de cursos l'Infocentre vol iniciar una sèrie de cursos concentrats a partir de la demanda dels usuaris i empresaris que volen formació específica i concreta amb poc temps, sobretot a l'estiu.
 
infocentre@sta-barbara.org

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

  • Estadístiques d'ús març 2006

Març 2006

Homes Dones Total
Usuaris nous registrats 78 53 131
Carnets emesos 13 14 27
Total usuaris 2748 2423 5171
Usos dels telecentres 8546 7872 16418
Hores d'utilització dels telecentres   9601

(*) Falten dades de tres telecentres

Al març 2006 va haver-hi una devallada de nous usuaris (-41), així com els carnets emesos (-19), els usuaris totals també van disminuir (-1569). Tot i haver disminuït considerablement el nombre d'usuaris, ha incrementat molt lleugerament respecte de febrer el número d'usos (+358). Les hores però han dismunuït considerablement (-2926).

Usuaris,carnets i hores
Distinció usos

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

  • La UOC impartirà tres màsters oficials el curs vinent

La UOC impartirà el curs vinent tres màsters oficials:

- Màster en educació i TIC
- Màster en programari lliure
- Màster de Societat de la Informació i Societat del Coneixement

Notícia
Informació sobre màsters

  • La UPC i la Generalitat expliquen a la GUADEC Core

La UPC i la Generalitat expliquen a la GUADEC Core, el projecte de millora de l'accessibilitat del programari lliure.  El projecte que es va presentar el mes passat consisteix en el desenvolupament de dues veus professionals en català per al motor de síntesi de veu, Festival, i millores per al magnificador de pantalla dels escriptoris KDE i Gnome. L'objectiu és facilitar l'accés a la societat de la informació a persones amb discapacitats visuals i motrius.

Notícia

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

  • Pagaments per Internet

A mesura que el comerç electrònic es desenvolupa han anat creixent les eines de pagament des d’Internet que combinen de manera creixent dos elements fonamentals: la facilitat i la senzillesa d’ús d’una banda i la seguretat de l’altra. A aquests dos elements caldria afegir-hi que el cost dels pagaments per internet s’ha mantingut en uns límits que es poden qualificar de raonables. Entre els sistemes coneguts hi ha per exemple el “Cyberpack” de la Caixa de Pensions O bé el mètode PayPal, estès a tot el món, que ara és propietat del grup eBay.

Com sempre, la constatació d’una necessitat creixent comporta l’aparició de noves iniciatives. Fa poc que s’ha fet públic l’entrada d’un gegant en aquest àmbit dels pagaments per internet. Es tracta (no podia ser d’altra manera!) de Google, que està implantant un nou sistema que se’ns dubte s’estendrà amb rapidesa. Es diu “Google Checkout”. I no cal dir que pel pes universal de Google i la qualitat habitual de les seves actuacions, se’n sentirà a parlar. Tot indica, doncs, que el desplegament del comerç per internet és imparable. Des dels centres de teletreball val la pena que ho tinguem en compte de cara als nostres usuaris.

OTC

:::::::: AGENDA ::::::::

  • GUADEC 2006

Del 24 al 30 de juny a Vilanova i la Geltrú. Conferència d'usuaris i desenvolupadors de GNOME [+ info]

  • V Jornades de Programari Lliure

Del 5 al 8 de juliol a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (UPC), del 5 al 8 de juliol de 2006. Organitzat per la Càtedra de Programari Lliure de la UPC [+ info]

  • Trobada sobre telecomunicacions i governs locals: infraestructures i serveis

Del 10 al 12 de juliol a Palau de la Magdalena de Santander. Organitza la Universitat Internacional Menendez Pelayo i Localret [+ info]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

TELECENTRES

::::

::::