La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 176_ 12 - 18 juny 2006 ::

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Fira Promopallars 2006 a la Pobla de Segur

Els dies 17 i 18 de juny tindrà lloc a la Pobla de Segur la Fira Promopallars. En el marc de la fira dissabte a la tarda al Pobl@ pirineu e-centre jugaran al Trivial.

Us adjuntem el programa de la fira i de l'activitat que organitza el telecentre.

Programa
Trivial
pirineu-e-centre@pobladesegur.org

 • Curs europeu sobre la igualtat

L'Infocentre organitza el 1er. Concurs de fotografia digital “Infoclic” amb el Tema: "Paisatges de l'interior del Montsià" el concurs té com objectiu principal la promoció i utilització de la fotografia digital i el seu retoc fotogràfic; el concurs està obert a qualsevol persona aficionada o professional a la fotografia ja sigue fotografies o imatges digitals retocades amb programes informàtics.

Les obres cada participant podrà presentar un màxim de tres fotografies en total que hauran de ser inèdites i no guardonades en altres concursos. El format de les fotografies ha de ser amb una resol·lució mínima de 1280x1024 ppp i s’accepten collages, muntatges, fotografies pintades o manipulades digitalment de manera que s’alteri el contingut de les imatges.

El termini de presentació al concurs és el 4 de juliol i es pot presentar les fotografies tant a l'Infocentre com a l'Ajuntament de Santa Bàrbara.
Posteriorment, i aprofitant els dies de festes majors, es farà una exposició de tots els treballs presentats i es lliurarà els premis a les 3 millors imatges.
Els premis seran el primer 1 reproductor MP4, el segon premi un lector de targes digitals i el tercer premi un abonament per un any a l'Infocentre.

Les bases del concurs poden recollir-se a l'Ajuntament de Santa Bàrbara (Plaça Cid i Cid, 1) o a l'Infocentre (c/ Mare de Déu de Montserrat, 28). o també per la pàgina web www.sta-barbara.org .

Per qualsevol dubte podeu posar-vos en contacte al 977 717732.

infocentre@sta-barbara.org

 • I sessió de comercialització internacional de productes artesans i artístics

Dimarts 13 de Juny, a les 17.00 h de la tarda, el telecentre acollirà a artistes i artesans de la comarca per a fer una sessió explicativa de les possibilitats de comercialització internacional i a través d'Internet, dins del programa EQUAL Home/Dona rurals.

S'explicarà com funcionen aquests mercats a través d'internet, temes de seguretat i es proposaran cursos d'aprenentatge per a les persones interessades en el projecte. Es parlarà també de la creació d'una organització que s'encarregui de la gestió de les exportacions, assegurances, cobraments, impostos, etc.

tecnictelecentre@ccar.ddl.net

 • Més activitats per al 4at Aniversari del Telecentre de la Ribera d'Ebre

El dia 14 de juny, amb motiu del 4t aniversari del Telecentre de la Ribera d’Ebre, es va presenta en societat el seu nou lloc web.

El disseny del nou web correspon al dissenyador riberenc Martí Pros de l’empresa Òptim i la part d’anàlisi i programació és obra del personal del telecentre. El web està creat amb el gestor de continguts Mambo-Joomla.

Al web s'hi poden consultar noticies, enllaços, localització del telecentre mes proper i inscripcions i continguts formatius on-line. A part, però, s’aniran afegint mes serveis perquè els usuaris trobin tota aquella informació que necessitin i vegin en el telecentre una eina indispensable per al treball diari.


Després de l’èxit del taller d’iniciació que es va adreçar al col·lectiu de dones impartit el passat mes de maig, i que es va premiar com la millor iniciativa de FesInternet 2006 de Catalunya, s'ha dut a terme una altra edició d'aquest taller d’iniciació a l’ordinador adreçat a usuaris majors de 65 anys. L'horari va ser de les 16 a les 19 hores, el passat dimarts 13 de juny, al qual hi van assistir un total de 6 persones.

telecentre@riberaebre.org

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • XVIIIa reunió general dels centres de teletreball

10.30 – Trobada al Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça. Esmorzar

11.00 - Benvinguda institucional, a càrrec del president del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça

11.10 - Presentació del Telecentre de l’Alta Ribagorça, a càrrec de Carles Roca, dinamitzador

11.40 – Intervenció institucional de Marta Continente, Secretària General de la Secretaria de Telecomunicacions

12.15 - Intervenció de Ricard Faura, cap del Servei de Societat del Coneixement de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació sobre projectes de la Secretaria (web de la Xarxa de Telecentres de Catalunya, nou programa de seguiment i d’estadístiques per als telecentres, possible col.laboració amb Infojobs, col.laboracions amb d’altres àrees de l’Administració de la Generalitat ) Comentaris i col.loqui.

13.00 – Intervenció de l’OTC. Propostes sobre el replantejament de la web del teletreball. Recollida de suggeriments.

13.30 – Presentació de l’activitat conjunta dels telecentres del Pirineu a càrrec d’Olga Cuevas, del telecentre de Sort.

14.00 - Dinar

16.00 – Visita al Telecentre de l’Alta Ribagorça. Qüestions sobrevingudes.

17.00 – Final de la reunió

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • La Generalitat destinarà 7,2 milions d'euros per arrendar equipaments informàtics

El Consell Executiu de la Generalitat de Catalunya ha acordat detinar 7,2 milions d'euros per subscriure un contracte d'arrendament, amb opció de compra, d'equips informàtics que permetrà distribuir 5.388 ordinadors i gairebé 1.400 impressores a les aules catalanes.

Notícia

 • Portàtils HP totalment compatibles amb GNU/Linux

Hewlett Packard garantirà que els seus portàtils siguin totalment compatibles amb GNU/Linux1.

Hewlett Packard té previst oferir als seus clients europeus ordinadors compatibles amb GNU/Linux. Concretament, l'empresa informàtica treballa amb la distribució basada en Debian, Ubuntu. HP té previst garantir la compatibilitat dels portàtils nc6120, nc6220, nc6000 i n6230.

Els clients que ho sol·licitin quan comprin un ordinador rebran un CD-ROM d' Ubuntu . Aquest CD inclourà la descripció del suport tècnic gratuït i de pagament segons les necessitats. De moment, HP té previst portar a terme aquest projecte a Europa, el Pròxim Orient i a l'Àfrica. Actualment, als Estats Units, Hewlett Packard ven portàtils amb el GNU/Linux instal·lat sempre que el client ho sol·liciti.

Notícia

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

 • Minitelevisor per a TDT i lector multimèdia

Es veu que el campionat mundial de futbol d’Alemanya ha promogut l’aparició de tota mena d’estris tecnològics de caràcter audiovisual. Un d'ells, per exemple, és l’anomenat Woxter Luxor 45DVB-T, un televisor de TDT que permet veure les emissions d’aquest tipus (d’aquí a molts pocs anys ho seran totes) en una pantalla de 4,2”. L’aparell té més virtuts: per mitjà d’una targeta SD/MMC es podran veure els arxius de vídeo, imatges o música que hi tinguem enregistrats (aquestes targetes poden emmagatzemar més de 2 gigues). També té altaveus incorporats i connexions per enviar el so i el vídeo a una pantalla més grossa. Funciona amb bateries. El pes de l’estri, bateria inclosa, és de 180 grams i el seu preu gira entorn dels 200 €, IVA inclòs.

Aquesta mena d’aparells seran cada vegada seran més habituals. Tenen una evident funció de lleure però la reproducció de fitxers de so, imatge i vídeo, els fa adequats també per a d’altres finalitats. I més tenim en compte que després del famós “mundial” s’haurà acabat l’actual inflació d’estadis i de partits de futbol!

OTC

:::::::: AGENDA ::::::::

 • ICT for an inclusive Society Congress

De l'11 al 13 de juny a Riga (Letònia). Conferència per a l'inclusió de la societat en el món de les noves tecnologies [+ info]

 • Primer congrés de programari lliure per a Pimes industrials

El 15 de juny tindrà lloc al Parc Tecnològic del Vallès a Cerdanyola del Vallès el primer congrés de programari lliure per a Pimes industrials [+ info]

 • II jornada de teletreball del ripollès

El 17 de juny tindrà lloc al Consell Comarcal del Ripollès la II jornada de teletreball del ripollès que organitza la Fundació Televall juntament amb el Consell Comarcal del Ripollès [+ info]

 • GUADEC 2006

Del 24 al 30 de juny a Vilanova i la Geltrú. Conferència d'usuaris i desenvolupadors de GNOME [+ info]

 • V Jornades de Programari Lliure

Del 5 al 8 de juliol a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (UPC), del 5 al 8 de juliol de 2006. Organitzat per la Càtedra de Programari Lliure de la UPC [+ info]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

TELECENTRES

::::

::::