La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 175_ 5 - 11 juny 2006 ::

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Invitació a la II Jornada de Teletreball del Ripollès

Us volem convidar a la II Jornada de Teletreball del Ripollès el proper dissabte 17 de juny a la seu del Consell Comarcal (c/Progrès 22, Ripoll). L'acte durarà tot el matí durant el qual s'exposaran dues ponències sobre els aspectes jurídics i fiscals del teletreball; la proposta d'aquests continguts va sorgir de l'anterior jornada de teletreball celebrada a Ribes de Freser a finals de març.

Primer tindrem la ponència d'Ignasi Camós, advocat i professor titular de dret laboral a la UdG, sobre els aspectes jurídics i després a Miquel Màrquez, advocat associat de KPMG-Advocats, que ens parlarà de la fiscalitat de les petites empreses i el teletreball. També volem que hi hagi tres breus exposicions d’experiències personals de teletreball.

Us recordem que a la nova web de Televall  hi hem implementat uns espais de comunicació (fòrums especialitzats) i de treball (gestió de projectes, agendes compartides...) pensats per afavorir el teletreball i la consolidació d'una Xarxa de teletreballadors a la nostra comarca. Si encara no hi esteu donats d'alta podeu demanar-ho escrivint a: gaspar@televall.com

cccb@conca.altanet.org

 • Curs europeu sobre la igualtat de gènere a Santa Bàrbara

L'Infocentre de Santa Bàrbara coorganitza un curs europeus sobre la igualtat de gènere a Santa Bàrbara.El curs està englobat dins del projecte europeu Equal d'igualtat entre homes i dones i consisteix en un curs adreçat a dones per a la recuperació de la memòria històrica. El curs el que fa és per una banda la recerca de fotografies i documents antic en que participen dones en activitats laborals i la digitalització per part de les mateixes assistentes mitjançant un escànner o fotografia digital.

Les dones, moltes de les quals no havien tocat mai un ordinador, han aprés a utilitzar la tecnologia per poder recuperar la seua memòria històrica.
Els curs ha estat organitzat per la Universitat Rovira i Virgili i l'Associació de Dones Planeres de Santa Bàrbara, aquest curs es realitza durant dos setmanes els dimecres i dijous a la tarda.
L'objectiu final del curs és apropar la tecnologia a col·lectius amb difícil inserció social i ensenyar-los que mitjançant aquesta es poden realitzar activitats tant diverses com són, per exemple, la recuperació de la memòria històrica.

infocentre@sta-barbara.org

 

 • El Telecentre de Berga arriba a l'usuari 2000

Dimarts 5 de juny a les 17:30 hores el Telecentre de Berga va arribar a l'usuari número 2000.

Sophie Lidström, estudiant de Suècia de 19 anys i que actualment es troba realitzant les pràctiques dels seus estudis a la nostra ciutat juntament amb d’altres companyes, és l'afortunada usuària número 2.000 del Telecentre de Berga.

En motiu d’aquesta efemèride es va obsequiar la Sophie amb varis presents, entre ells un paquet de 50 CD’s gravables i varis articles promocionals del Telecentre de Berga, així com també la connexió gratuïta durant un mes.

A data d’avui el Telecentre ja compta amb més de 2000 usuaris i 350 carnets de soci amb avantatges a les instal·lacions del Telecentre.

Durant el 2006 ja portem gairebé 4.000 connexions realitzades i els seus equips s’han utilitzat durant 4.800 hores, cosa que implica una clara consolidació del Telecentre com a equipament indispensable de la ciutat de Berga.

Gràcies a tots els usuaris!

tcberga@ajberga.es

 • 4at Aniversari del Telecentre de la Ribera d'Ebre

 

 

 

 

 

 

 

 

 El proper 17 de juny el servei de Telecentre de la Ribera d'Ebre del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre celebra el seu 4t aniversari.

Durant aquest temps hi han passat més de 2.500 usuaris que han utilitzat els diversos serveis que ofereix. A més a més, un total de 460 alumnes han realitzat cursos d'autoformació d’ofimàtica bàsica i d'introducció al programari lliure, així com d'altres més especialitzats: de retoc d’imatge digital, gestió de continguts, disseny vectorial, etc.També un total de 52 professionals l’han utilitzat, per a les seves feines.

Per tal de celebrar-ho d’una manera especial, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre té previst de realitzar una sèrie d’activitats obertes a tothom la setmana del 12 al 17 de juny, que fomentin l’ús de la informàtica i d’Internet:

Dimarts, 13 de juny: Vist l’èxit del curs d’iniciació de les dones que es va impartir el passat mes de maig, i que va ser la millor iniciativa de FesInternet 2006, es durà a terme el curs d’iniciació a l’ordinador per a majors de 65 anys, de les 16 a les 19 hores.

Dimecres, 14 de juny: Es posarà en marxa el nou web del Telecentre amb la difusió als mitjans de comunicació i usuaris.

Dijous, 15 de juny: Dia del programari lliure al Telecentre de la Ribera d’Ebre. Durant tota la jornada el Telecentre funcionarà amb programari lliure al 100%, per tal que tots els usuaris que el visitin en puguin conèixer la funcionalitat envers el programari privatiu.

Dissabte, 17 de juny, 4t aniversari:  Lliurament de premis del 1r Concurs de Retoc Fotogràfic de la Ribera d’Ebre, a les 13 hores i  3a Gincama informàtica del coneixement, de les 17 a les 19 hores, en la qual es realitzaran diverses proves amb l’ordinador.

telecentre@riberaebre.org

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • XVIIa reunió general dels centres de teletreball

10.30 – Trobada al Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça. Esmorzar

11.00 - Benvinguda institucional, a càrrec del president del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça

11.10 - Presentació del Telecentre de l’Alta Ribagorça, a càrrec de Carles Roca, dinamitzador

11.40 – Intervenció institucional de Marta Continente, Secretària General de la Secretaria de Telecomunicacions

12.15 - Intervenció de Ricard Faura, cap del Servei de Societat del Coneixement de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació sobre projectes de la Secretaria (web de la Xarxa de Telecentres de Catalunya, nou programa de seguiment i d’estadístiques per als telecentres, possible col.laboració amb Infojobs, col.laboracions amb d’altres àrees de l’Administració de la Generalitat ) Comentaris i col.loqui.

13.00 – Intervenció de l’OTC. Propostes sobre el replantejament de la web del teletreball. Recollida de suggeriments.

13.30 – Presentació de l’activitat conjunta dels telecentres del Pirineu a càrrec d’Olga Cuevas, del telecentre de Sort.

14.00 - Dinar

16.00 – Visita al Telecentre de l’Alta Ribagorça. Qüestions sobrevingudes.

17.00 – Final de la reunió

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • Actualitzacions de Firefox 1.5

La Fundació Mozilla ja ha començat a enviar de forma automàtica les actualitzacions de la versió 1.5 del navegador de codi lliure, Firefox. Segons la mateixa fundació, aquestes actualitzacions solucionen fins a 12 errades de seguretat i fan que el navegador sigui molt més estable i segur.

Les actualitzacions solucionen 12 vulnerabilitats i incorporen diversos ajustos. A més, també estan disponibles nous pedaços que acaben amb algunes errades del client de correu de la Fundació Mozilla , Thunderbird. Segons indica l'últim estudi realitzat per la consultora XiTi Monitor sobre la utilització del Firefox ,Europa lidera el percentatge d'ús d'aquest navegador de codi lliure. Lideren la taxa d'utilització Eslovènia, Finlàndia i Cròacia ja que 3 de cada 10 usuaris naveguen per internet amb Firefox i un 10% dels usuaris a l'Estat espanyol.

Notícia

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

 • Turisme en línia

Cada any, quan s’acosten les vacances, es constata el creixement importantíssim de ciutadans que les preparen per mitjà d’internet. De fet, el turisme, en les seves diverses formes, és un dels grans temes de la xarxa i això ho saben prou bé les agències de viatge i les companyies aèries. Els pronòstics són encara més evidents: si un estudi diu que ja ara un 45% dels internautes habituals prepara les seves vacances per mitjà d’internet, un altre estudi assegura que d’aquí a dos anys la pràctica totalitat dels bitllets d’avió s’expediran des de la xarxa.

Això vol dir que hi ha un gran nombre d’usuaris dels telecentres que estan interessats en aquesta qüestió. Però potser encara pocs telecentres es plantegen activitats, sessions d’informació o tallers sobre aquests temes. Valdria la pena de pensar-hi ara que encara hi som a temps.

OTC

:::::::: AGENDA ::::::::

 • ICT for an inclusive Society Congress

De l'11 al 13 de juny a Riga (Letònia). Conferència per a l'inclusió de la societat en el món de les noves tecnologies [+ info]

 • Primer congrés de programari lliure per a Pimes industrials

El 15 de juny tindrà lloc al Parc Tecnològic del Vallès a Cerdanyola del Vallès el primer congrés de programari lliure per a Pimes industrials [+ info]

 • II jornada de teletreball del ripollès

El 17 de juny tindrà lloc al Consell Comarcal del Ripollès la II jornada de teletreball del ripollès que organitza la Fundació Televall juntament amb el Consell Comarcal del Ripollès [+ info]

 • GUADEC 2006

Del 24 al 30 de juny a Vilanova i la Geltrú. Conferència d'usuaris i desenvolupadors de GNOME [+ info]

 • V Jornades de Programari Lliure

Del 5 al 8 de juliol a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (UPC), del 5 al 8 de juliol de 2006. Organitzat per la Càtedra de Programari Lliure de la UPC [+ info]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

TELECENTRES

::::

::::