La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 171_ 8-14 maig 2006 ::

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Activitats per al FesInternet al Pallars Sobirà

El Telecentre del Pallars Sobirà està en plena celebració de la festivitat FesInternet. Les activitats que té previstes per a aquesta setmana són:

Dimarts dia 9: jornada de portes obertes al Telecentre ( de 9 a 14 i de 16 a 20 hores). Per fer-ho saber-ho a tothom, esns passejaran pel mercat donant uns sobres de FesInternet convidant a tothom a pujar al Telecentre, perquè vegin què fàcil és connectar-se a Internet, i comprovar que pot arrivar a ser molt útil! La connexió serà gratuïta per a tothom.

Dimarts dia 9: xerrada sobre P2P ( Emule, kazaa, bittorrent, ...). Ens explicaran què són, com funcionen, les legalitats, etc. Una xerrada que pot ser molt interessant per tots aquells que vulguin ser usuaris d'aquest tipus de programari i els que ja ho són. A les 20 hores a la sala de plens del Consell Comarcal.

Dimecres dia 10: xerrada sobre fotografia digital per a gent gran. Entendrem com funciona la fotografia digital, què es pot fer i com. A les 18 hores a la sala de plens del Consell Comarcal.

Cartell de la jornada
telecentre@pallarssobira.ddl.net

 • I Festa del Lleure i Jornada de portes obertes al Telecentre de l'Alta Ribagorça

Dins del marc del foment de les activitats de lleure adreçades als nens i als joves de la comarca i amb l’objectiu de promoure els espais educatius en els què es poden transmetre continguts d’alt valor social i cultural, el proper dia 20 de maig de 2006 se celebrarà la “I Festa del Lleure”. Aquesta activitat està organitzada pel Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, l’Ajuntament del Pont de Suert i el Consell Esportiu de l’Alta Ribagorça. Es tracta d’un esdeveniment recreatiu, estructurat per diferents espais lúdics, entre els quals també hi contarà la presencia del telecentre, amb activitats relacionades amb les noves tecnologies, així com un espectacle conegut sobre prigramari Lliure, LINUXSHOW.

D'altra banda, el Telecentre de l'Alta Ribagorça amb motiu de FesInternet farà una jornada de portes obertes que començarà el 15 de maig i finalitzarà el 20 de maig.

Informació jornada portes obertes
Díptic de la Festa del Lleure
tecnictelecentre@ccar.ddl.net

 • I Concurs de fotografia digital i curs d'imatge digital a la Ribera d'Ebre

El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre i el Telecentre de la Ribera d'Ebre convoquen el primer Concurs de Retoc Fotogràfic de la Ribera d'Ebre. L'Objectiu d'aquest concurs és potenciar l'ús de les eines informàtiques que permeten el treball creatiu amb les imatges.
La participació al concurs es reservada a persones majors de 14 anys. Per a participar-hi només cal fer entrega dels treballs a la seu comarcal del Telecentre de la Ribera d'Ebre.

Hi haurà premis per als guanyadors de les dues categories i records per a tots els participants.

BASES: Retoc d’una imatge captada amb una càmera digital o escanejada, tractada amb qualsevol programa de retoc que estigui a l’abast del concursant. El format de la composició tindrà les característiques següents:

- Dimensions del treball en píxels: 2.000 x 1.503, màxim.
- Resolució mínima: 100 píxels per polzada.
- El format de la composició serà JPEG, TIFF o qualsevol format compatible amb un visor d’imatges.

L'entrega dels treballs es realitzarà en format digital, en un sobre tancat que contindrà el sobrenom del participant i un altre amb el nom real i les dades de contacte.  Es permet un màxim de tres treballs per categoria.

La temàtica de la composició podrà ser de dos tipus:Temàtica lliure o bé temàtica riberenca; retoc fotogràfic o composició de qualsevol estampa de la comarca

Les dates del concurs són del 10 de maig al 10 de juny de 2006.

L'entrega de premis i de mencions a tots els paticipants tindrà lloc el dia 17 de juny, a les 13 hores, al Telecentre de la Ribera d'Ebre.

El Telecentre de la Ribera d'Ebre organitza un curs de Photoshop de segon nivell que és la continuació d'un altre realitzat a començaments d'any on s'introduia al món de la imatge digital a través del programa Photoshop.

Per realitzar el curs es recomana tenir uns coneixements minims de treball en aquesta eina d'imatge.

Les places son limitades i seguint un rigorós ordre d'inscripció i el preu és de 60 €.

Es realitzarà del 20 de maig al 17 de juny, dissabtes de 10 a 13 hores al Telecentre de le Ribera d'Ebre
 

Telecentre de la Ribera d'Ebre
telecentre@riberaebre.org

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Assistència i participació en les III Jornades de Teletreball de les Terres de l'Ebre

El passat dijous, 11 de maig, els telecentres de Santa Bàrbara, Ribera d'Ebre i Terra Alta van organitzar les III Jornades de Teletreball a les Terres de l'Ebre. Sandra Oliva, de l'OTC, hi va participar explicant la seva experiència pilot de teletreball a l'administració pública. També hi va assitir Josep Camprubí, que en absència de Ricard Faura, va cloure la jornada.

OTC

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • Presentació de la traducció de l'OpenOffice.org 2.0 al català a Barcelona

Sun Microsystems, un dels proveïdors més importants de solucions informàtiques globals, i Softcatalà, una associació sense ànim de lucre que fomenta l'ús del català a les noves tecnologies, tenen el plaer de convidar-vos a la presentació que tindrà lloc dimarts vinent, 16 de maig de 2006, a les 11:00 hores del matí, a la Sala de Juntes del Rectorat de la Universitat de Barcelona.

En l'esdeveniment comptarem amb la presència de: Jordi Matas, vicerector de Relacions Institucionals, Comunicació i Política Lingüística de la Universitat de Barcelona; Miquel Pueyo, Secretari de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya; Josep Fígols, Responsable de l'oficina de Barcelona de Sun Microsystems; i, Jesús Corrius, membre de Softcatalà i cap de projecte de la traducció al català d'OpenOffice.org.

Durant la roda de premsa s'anunciarà el llançament de l'OpenOffice.org 2.0 en català, el paquet ofimàtic més modern disponible en aquesta llengua. L'OpenOffice.org 2.0 és lliure i inclou un processador de textos, un gestor de fulls de càlcul, un programa de gràfics vectorials, un gestor de bases de dades i una aplicació per a edició d'HTML i presentacions. Es pot baixar gratuïtament des d'Internet.

Notícia [bloc de Jordi Mas]

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

 • Webs d’imatges

Fa pocs dies que es van lliurar els Webby Awards, adreçats a premiar les millors pàgines en anglès de la xarxa. A part de Google, que és un habitual d’aquests premis (aquest any per Google Maps i Google Earth) un dels guanyadors d’aquest any ha estat la web de Flickr, que és un reconegut sistema de col·locació d’imatges a internet. Flickr, que en principi és un programa gratuït però amb algunes funcions avançades que són de pagament, ajuda a mantenir grans repertoris de fotos de manera organitzada i accessible. I a permetre allò que de vegades és difícil: compartir les fotos amb amics, parents i coneguts sense haver-les d’adjuntar al correu electrònic o sense haver d’anar preparant i enviant CD’s amb les fotos de les vacances. Entre les moltes funcionalitats del programa n’hi ha que permeten protegir (o no) les fotos per tal que no es puguin descarregar o, al contrari, fer servir les llicències Creative Commons perquè tothom les pugui utilitzar esmentant-ne l’origen. També és possible, quan se n’autoritza la descàrrega, obtenir les fotos amb una bona resolució.

Flickr, per tant, és un bon recurs per compartir imatges, que pot tenir fins i tot utilitats professionals en alguns aspectes (com la mostra de petits catàlegs o models) Però sobretot pot ser útil en aplicacions personals o de lleure. Val a dir que hi ha també sistemes notables de publicació de fotos en català, encara que potser amb no tantes funcionalitats, com http://blocdefotos.com amb un bon repertori de fotos de molta qualitat. 

OTC

:::::::: AGENDA ::::::::

 • Congrés del Món Rural de Catalunya - Rural'06

Des del febrer de 2005 fins al maig del 2006 a tot el territori català
[
+ info]

 • FesInternet 2006

Del 2 al 17 de maig  tindrà lloc la segona edició de FesInternet coincidint amb el dia Mundial d'Internet. [+ info]

 • XI Jornades del Cable i la Banda Ampla a Catalunya

Del 9 a l'11 de maig  a l'Escola Universitària d'Informàtica a la UAB, organitzades pel Centre d'Estudis sobre el Cable (CECABLE) [+ info]

 • Jornada "Eines de millora d'accés a Internet"

L'11 de maig  a la Sala d'Actes de l'Edifici Santa Caterina del Parc Hospitalari Martí i Julià (Carrer Doctor Castany, s/n) [+ info]

 • Internet Global Congress

Del 29 de maig a l'1 de juny tindrà l'Internet Global Congress al Palau de Congressos de Fira de Barcelona (plaça Espanya). Inclou la IV edició dels Premis IGC a la Innovació Digital. Organitzat per Barcelona Fundació Digital. [+ info]

 • GUADEC 2006

Del 24 al 30 de juny a Vilanova i la Geltrú. Conferència d'usuaris i desenvolupadors de GNOME [+ info]

 • V Jornades de Programari Lliure

Del 5 al 8 de juliol a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (UPC), del 5 al 8 de juliol de 2006. Organitzat per la Càtedra de Programari Lliure de la UPC [+ info]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

TELECENTRES

::::

::::