La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Xarxa de Telecentres de Catalunya

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 17_ 14-20 octubre 2002 ::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

  • La plataforma virtual comença a tenir forma

El passat dimecres dia 16 responsables de l'OTC i de la Secretaria de Telecomunicacions es van reunir a Barcelona amb els responsables de GEC - Gestión del Conocimiento, l'empresa que ha rebut l'encàrrec de dissenyar la plataforma virtual que ha de servir d'eina de contacte i referència de la Xarxa de Telecentres de Catalunya.

Durant la reunió es va mostrar un esquema del treball realitzat per GEC i es van concretar alguns aspectes del contingut i orientació general de la web. La setmana vinent està prevista la visita a alguns telecentres de la Xarxa per tal que els tècnics de GEC entrin en contacte directe amb els seus responsables i coneguin les seves activitats.

L'objectiu és que a la reunió de la Pobla de Segur, el 10 de desembre, el projecte estigui ja força avançat i se'n pugui fer una presentació.

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

  • L'OTC reorienta el disseny del programa de gestió de telecentres

Com ja sabeu, per circumstàncies imprevistes, l'OTC s'ha vist obligada a reorientar el seu objectiu d'oferir a tots els telecentres de la Xarxa un programa per a la gestió i control intern de l'activitat. La impossibilitat d'aplicar el programa dissenyat des del telecentre de Berga ha portat a la necessitat de buscar alternatives.

De moment s'ha entrat en contacte amb alguns telecentres amb sistemes de control propis amb la finalitat d'avançar en l'elaboració d'una solució conjunta. A través d'aquest setmanari us mantindrem puntualment informats de qualsevol novetat al respecte.

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

  • La UOC i Microsoft col·laboren per oferir formació en noves tecnologies

El rector de la UOC, Gabriel Ferraté, i la directora general de Microsoft España, Rosa M. García, van signar el dia 9 d'octubre un acord de col·laboració en investigació i formació, en virtut del qual la UOC impartirà tres postgraus i un màster amb les tecnologies .Net de Microsoft (postgraus: Arquitecte e-Business.Net, Desenvolupador e-Business.Net i Negoci e-Business.Net, que formen part del primer màster d'e-Business Microsoft.Net).

Aquests cursos oferiran formació en el disseny de solucions desenvolupades sobre .Net per entorns empresarials. La UOC es converteix així en una de les primeres universitats europees i la primera espanyola que ofereix formació sobre aquesta nova arquitectura informàtica.

+ info [UOC]
+ info [Microsoft]

  • Arriba al mercat l'Open Office 1.0 en català

Arriba al mercat el paquet ofimàtic més modern en llengua catalana. Es tracta d'Open Office 1.0, el nou software que inclou processador de textos, full de càlcul, programa de gràfics vectorials, aplicacions d'edició HTML i presentacions. El nou software (versió en català), desenvolupat per Sun Microsystems i Softcatalà, incorpora també correctors ortogràfics en castellà, francès i anglès per així facilitar el seu ús en diferents idiomes.

Open Office 1.0 està disponible per als sistemes operatius Microsoft Windows, GNU/Linux i Solaris i permet treballar amb un ample ventall de formats de fitxers, incloent-hi Microsoft Word, Excel i Power Point. D'aquesta forma l'usuari pot realitzar una senzilla migració a Open Office 1.0 i intercanviar documents amb usuaris d'altres paquets ofimàtics amb plena comoditat.

+ descàrrega gratuïta d'Open Office 1.0
+ informació (OpenOffice.org)

:::::::: AGENDA ::::::::

  • III Jornada en.red.ando: Construyendo el espacio virtual

Divendres 25 d'octubre a Barcelona. Sistemes per al teletreball i l'aprenentatge en grup en entorns virtuals [ + info ]

  • SIMO TCI - Fira Internacional d'Informàtica, Multimèdia i Comunicacions

Del 5 al 10 de novembre al Parque Ferial Juan Carlos I de Madrid [+ info]

  • Jornada "El teletreball com a alternativa"

Divendres dia 22 de novembre a l'hotel Ducs de Bergara de Barcelona. Organitzada per la Xarxa de Telecentres de Catalunya [+ info]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

  • Virtualwork [ www.evirtualwork.net ] Projecte de desenvolupament de formació per gestió de comunitats virtuals de teletreball i equips de teletreballadors (e-management)

  • Asociación Argentina de Teletrabajo [ www.aat-ar.org ] Associació Argentina de Teletreball

  • Acercándonos al Teletrabajo  [ www.aat-ar.org/boletin/aat ] Butlletí electrònic publicat per l'Associació Argentina de Teletreball

 

TELECENTRES

::::

::::