La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 168_ 17-23 abril 2006 ::

:::::::: LA XARXA ::::::::

 

 • Install party al Telejet

Fruit de la campanya de difusió del programari lliure que porten a terme al Telejet pels municipis de la comarca de la Garrotxa i els IES, han detectat molta gent interessada no només en el PL sinó també en la instal·lació del sistema operatiu lliure.

És per això que dissabte 22 d'abril i enllaçant amb Sant Jordi, el telejet vol promoure l'ús de programari lliure en català amb una jornada per INSTAL·LAR el sistema operatiu GNU/Linux als ordinadors dels assistents.

Comptarem amb l'ajut i assistència de l'Associació d'Ordinadors Enllaçats de Sant Jaume de Llierca i de membres del Grup d'Usuaris de linux de les comarques gironines. Tothom està convidat a participar-hi!


Sant Jordi 2006: programari en català


VINE AMB EL TEU ORDINADORI T'HI INSTAL·LEM EL GNU/LINUX
* el teu PC en català
* programes lliures i gratuïts
* sense virus

T'informarem sobre el programari lliure i el sistema operatiu GNU/Linux
Si tens windows instal·lat no et preocupis ja que poden conviure perfectament tots dos sistemes

DISSABTE 22 D'ABRIL
de 10 a 14 del matí i de 16 a 20 del vespre
AL NÚRIA c/ Carme, 8, Olot

Activitat gratuïta, no cal inscripció.Més informació a
www.telejet-garrotxa.org

Cartell
telejet@ccgarrotxa.org

 • Presentació Aula Mentor a la Pobla de Segur

Des del pobl@ pirineu-e-centre ens informen que AULA MENTOR, el sistema de formació On-line per Adults, ha arribat al Telecentre de La Pobla de Segur, promogut pel Ministeri d'Educació i Ciència i amb la col·laboració de L'Ajuntament de la Pobla de Segur. Com ja sabeu molts de vosaltres perquè la Paloma del Telecentre del Solsonès ens ho va explicar a la darrera reunió general de Tremp, Aula Mentor és un sistema de formació oberta, lliure, flexible i a distància a través d'Internet que es pot seguir des del Telecentre de La Pobla de Segur, des del propi domicili o des d'on resulti més fàcil i còmode. Consta de més de 90 cursos tan variats que van des de Informàtica, Ofimàtica, Programació, Comptabilitat, Disseny, Educació, Salut, Medi Ambient, etc. A més, per a molts d'aquests cursos no són necessaris coneixements previs en l’ús de l'ordinador.

Els cursos es segueixen a través d'un tutor personalitzat i telemàticament. A cada alumne se li assignen unes dades des del Telecentre per a poder accedir a la Taula de Treball o entorn virtual, d'on extraurà tota la informació necessària per al seguiment del curs (documents, exercicis, pràctiques, materials, anotacions,...)

No existeixen terminis fixes per començar o acabar el curs, és el propi alumne qui imposa el seu propi ritme.

Al finalitzar el curs es podrà accedir a l'avaluació final per a l'obtenció d'un certificat oficial expedit pel Ministeri d'Educació i Ciència.

Afegir que al Telecentre els proporcionaran un ordinador amb connexió a Internet gratuïtament, material de consulta per al curs, un compte de correu i tot l'assessorament que necessitis per part de l'administrador de l'aula.

Per a més informació:

Pobla@ Pirineu e-Centre
Av/ Madrid, nº 9, baixos
25500 La Pobla de Segur
Tlf: 973 681 316
atem0009@ficus.pntic.mec.es

Aula Mentor
pirineu-e-centre@pobladesegur.org

 • Obert el període de matriculació de l'Aula Mentor a Solsona

Des del Telecentre del Solsonès ens informen que ja s'han obert les matriculacions per als cursos que s'ofereixen de l'Aula Mentor al Telecentre del Solsonès.

La oferta formativa abarca els següents àmbits: iniciació a la informàtica, ofimàtica, xarxes i equips, Internet, programació, disseny i autoedició, disseny web, medi ambient, mitjans audiovisuals, educació, història de l'art, conflictes internacionals, espanyol per a estrangers, anglès...

Notícia
telecentre@ctfc.es

 • Curs de Gimp al Telecentre del Pallars Sobirà

El Telecentre del Pallars Sobirà comença el proper dia 3 de maig un curs d'imatge digital de Gimp que tindrà una durada de 26 hores. Es realitzarà els dilluns, dimecres i divendres de les 20 a les 22 hores i el preu és de 39€ per a socis i de 47€ per a no socis.

Cartell
telecentre@pallarssobira.ddl.net

 • Curs de Gimp al Telecentre del Pallars Sobirà

Des de el SDR del lluçanès, del Consorci del lluçanès ens han fet arribar  informació sobre la xerrada de tràmits financers per Internet que tindrà lloc el dimecres 26 d'abril a les 12:00 al Telecentre de Lluçà. Hi esteu tots convidats.

Cartell
telecentre.llusa@diba.es 

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Materials didàctics de formació

En el marc del Pla Estratègic “Manresa en xarxa”, la Unitat de Noves Tecnologies i Societat de la Informació de l’Ajuntament de Manresa promou un seguit d’actuacions amb l’objetiu de facilitar l’avanç cap a la societat del coneixement, estendre i generalitzar l’ús i el coneixement de les noves tecnologies en el conjunt de la població. Entre les activitats organitzades hi ha un programa de tallers de formació en TIC, que es desenvolupen entre els mesos de febrer i juny del 2006, i que han proporcionat un conjunt de materials didàctics sota llicència Creative Commons que poden ser de gran utilitat per als telecentres.

Unitat de noves tecnologies
Tallers de formació en TIC
Material didàctics dels tallers

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • "Programari en català. Perquè el teu ordinador parli com tu"

La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació ha produït una nova edició del CD-ROM de programari titulat "Programari en català. Perquè el teu ordinador parli com tu". Concretament, se n'han fet 300.000 unitats a distribuir entre diverses publicacions en català, entre altres canals de distribució com ara la Xarxa de Telecentres de Catalunya.

Aquesta iniciativa, que enguany ha comptat amb el proveïment de programari per part de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió Interactiva (CCRTVi), Google, Microsoft, PalmCAT i Softcatalà, s’emmarca en la política del Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació per normalitzar la nostra llengua en el camp de les tecnologies de la informació i la comunicació.

Més informació [DURSI]

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

 • Trobar qualsevol carrer des de l'ordinador

Tal com hem dit sovint, aquesta àrea de “Recursos” està dedicada a presentar elements de la Societat del Coneixement que siguin directament útils als usuaris dels nostres telecentres, fins i tot en el cas que no siguin encara especialment experts en l’ús de les TIC. Aniria bé, per tant, que cada telecentre trobés la manera per fer arribar els diferents tipus de “recursos” als usuaris que potencialment els poden fer servir.

Aquesta setmana, per exemple, volem insistir en un recurs que potser encara no fan servir molts ciutadans però que els podria ser de gran utilitat pràctica. Es tracta de l’aplicació accessible des de la web de la Generalitat (des de la mateixa pàgina d’entrada) situada en un requadre que es titula “Guia de carrers” en el qual hi ha també la frase explicativa: “trobeu tots els carrers de Catalunya”. No és gens complicat de clicar sobre el requadre, omplir el formulari que apareix amb el nom del municipi, carrer i número, i clicar de nou sobre “veure mapa”. Ens apareixerà la localització exacta de l’adreça que hem escrit. Movent el mapa o ampliant-ne o reduint-ne l’escala veurem fàcilment on està situada una determinada adreça o per on hi podem anar.

Val la pena procurar que tots els usuaris dels telecentres sigui capaços de fer servir aquests elements tecnològics bàsics, especialment aquells que els puguin utilitzar en la seva activitat professional.

OTC

:::::::: AGENDA ::::::::

 • Congrés del Món Rural de Catalunya - Rural'06

Des del febrer de 2005 fins al maig del 2006 a tot el territori català
[
+ info]

 • III Jornades sobre el català a les noves tecnologies

Del 14 al 17 d'abril  a l'Institut Joan Lluís Vives de la Universitat Pomeu Fabra [+ info]

 • Tertúlia "Emprenedors. Val la pena arriscar-se a emprendre en el sector TIC?"Jornades de Programari Lliure de BULMA

El 20 d'abril  a les 19 hores a la Salle, Barcelona. Organitzat pel CIDEM.  [+ info]

 • FesInternet 2006

Del 2 al 17 de maig  tindrà lloc la segona edició de FesInternet coincidint amb el dia Mundial d'Internet. [+ info]

 • XI Jornades del Cable i la Banda Ampla a Catalunya

Del 9 a l 11 de maig  a l'Escola Universitària d'Informàtica a la UAB, organitzades pel Centre d'Estudis sobre el Cable (CECABLE) [+ info]

 • Internet Global Congress

Del 29 de maig a l'1 de juny tindrà l'Internet Global Congress al Palau de Congressos de Fira de Barcelona (plaça Espanya). Inclou la IV edició dels Premis IGC a la Innovació Digital. Organitzat per Barcelona Fundació Digital. [+ info]

 • GUADEC 2006

Del 24 al 30 de juny a Vilanova i la Geltrú. Conferència d'usuaris i desenvolupadors de GNOME [+ info]

 • V Jornades de Programari Lliure

Del 5 al 8 de juliol a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (UPC), del 5 al 8 de juliol de 2006. Organitzat per la Càtedra de Programari Lliure de la UPC [+ info]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

TELECENTRES

::::

::::