La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 167_ 10-16 abril 2006 ::

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Activitats al Telecentre de Lluçà

Dimecres 12 d'abril va tenir lloc al monestir de Santa Maria de Lluçà l'acte de presentació de les conclusions del Fòrum per al Diàleg "La cultura i les noves tecnologies: Nous reptes per al Món Rural". Entre els ponents hi va assistir en Bernat Vilarassau, tècnic del Servei de Desenvolupament Rural del Lluçanès i vinculat estretament al Telecentre de Lluçà.

Dimecres 19 d'abril a les 12 h tindrà lloc al Telecentre de Lluçà un Seminari sobre les Noves Tecnologies de la Informació i de la Comunicació i el sector agrari del Lluçanès.  El seminarà comptarà amb dues sesssions. Una primera "RuralCat: el Portal del Pagesos" a càrrec del Sr. Joan Salvador, drector de RuralCat i una segona "La formació agrària a distància" a càrrec del Sr. Lluís Mauri del Servei de Capacitació Agrària del DARP.

Programa conclusions Fòrum del Diàleg
Programa seminari NTIC i sector agrari

telecentre.llusa@diba.es

 • Formació al Telecentre de l'Alta Ribagorça

Des del Telecentre de l'Alta Ribagorça ens han informat de la formació que tenen prevista per als propers mesos:

- Curs de GPS (Sistema de Posicionament Global): Dies 18, 20, 25 i 27 d'abril de 19 a 21 h amb una durada total de 8 hores i un cost de 16€ amb un 50% de descompte per a estudiants i menors de 30 anys.
- Curs de GIS (Sistema d'informació Geogràfica): Dies 22, 24, 29 i 31 de maig i 3, 7, 12, 14, 19 i 21 de juny de 19 a 22 hores amb una durada total de 30 hores i un cost de 60 €.
- Curs d'Introducció a la Informàtica i Internet: 19, 21, 26 i 28 d'abril i 3, 5, 10 i 12 de maig de 19 a 21 h amb una durada 16 hores i un cost de 32 €.
- Taller pràctic avançat d'introducció a la informàtica: Dies 24 d'abril i 8 de maig amb una durada total de 6 hores amb un cost de 24 €.

tecnictelecentre@ccar.ddl.net

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Oportunitats d'autoocupació a través del teletreball

La Universitat d'Autònoma de Barcelona ha publicat un estudi titulat "Oportunitats d'autoocupació a través del teletreball". En són els autors el professor Carlos Guallarte (director), José Ramón Granger i Pablo Rodríguez. L'estudi analitza l'impacte del teletreball com a conseqüencia de la nova organització del treball, les capacitats del teletraballador, les activitats i ocupacions susceptibles de ser teletreballables, i les tendències d'evolució. El treball està disponible des de la web del Departament de Treball i us el podeu descarregar en format PDF.

"Oportunitats d'autoocupació a través del teletreball"
OTC

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • Més de 100 biblioteques de la província de Barcelona ofereixen accés wi-fi als seus usuaris

Més de 100 biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona disposen actualment de xarxa de connexió a internet sense fils, xarxa Wi-Fi. L'usuari es podrà connectar a internet des de qualsevol dels seus dispositius mòbils (ordinador portàtil, agenda personal digital (PDA), telèfon mòbil de 3a generació...). Per fer ús del servei és necessari que l'usuari tingui una targeta de xarxa correctament configurada i que disposi del carnet de la biblioteca ja que el seu número i DNI serviran com a validació per entrar a la xarxa.

La única localitat de la província de Barcelona amb centre de teletreball i biblioteca amb accés wi-fi és Berga.

Nota de premsa [Diputació de Barcelona]

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

 • Viatjar per mitjà d'Internet

Ara que s’acosta l’estiu val la pena de recordar que un dels avenços indiscutibles del comerç electrònic ha estat en l’àmbit dels viatges, fins al punt que algunes de les agències de viatge on line han doblat la seva facturació tan sols en un any. Un aspecte molt concret d’aquest augment són els bitllets d’avió, un àmbit en el qual el client només troba que facilitats i que ha acabat convertint-se en un tràmit notablement senzill, al qual s’han apuntat no solament les companyies aèries de vols econòmics sinó totes.

Però malgrat això no tothom sap encara com gestionar-se un bitllet d’avió des d’internet, com contractar habitacions en un hotel o com llogar un cotxe a través de la xarxa. Aquestes setmanes que vénen, la convocatòria de tallers sobre les possibilitats d’internet en l’organització de les vacances i els viatges és una activitat d’èxit assegurat que molts telecentres ja estan preparant. El tema té fins i tot una derivació no tan lúdica sinó més econòmica: també molts professionals i gestors de petites empreses ignoren encara com poden fer servir internet per abaratir els seus desplaçaments de treball. Un camp que els telecentres també poden tenir en compte.

OTC

:::::::: AGENDA ::::::::

 • Congrés del Món Rural de Catalunya - Rural'06

Des del febrer de 2005 fins al maig del 2006 a tot el territori català
[
+ info]

 • III Jornades sobre el català a les noves tecnologies

Del 14 al 17 d'abril  a l'Institut Joan Lluís Vives de la Universitat Pomeu Fabra [+ info]

 • Tertúlia "Emprenedors. Val la pena arriscar-se a emprendre en el sector TIC?"Jornades de Programari Lliure de BULMA

El 20 d'abril  a les 19 hores a la Salle, Barcelona. Organitzat pel CIDEM.  [+ info]

 • FesInternet 2006

Del 2 al 17 de maig  tindrà lloc la segona edició de FesInternet coincidint amb el dia Mundial d'Internet. [+ info]

 • XI Jornades del Cable i la Banda Ampla a Catalunya

Del 9 a l 11 de maig  a l'Escola Universitària d'Informàtica a la UAB, organitzades pel Centre d'Estudis sobre el Cable (CECABLE) [+ info]

 • Internet Global Congress

Del 29 de maig a l'1 de juny tindrà l'Internet Global Congress al Palau de Congressos de Fira de Barcelona (plaça Espanya). Inclou la IV edició dels Premis IGC a la Innovació Digital. Organitzat per Barcelona Fundació Digital. [+ info]

 • GUADEC 2006

Del 24 al 30 de juny a Vilanova i la Geltrú. Conferència d'usuaris i desenvolupadors de GNOME [+ info]

 • V Jornades de Programari Lliure

Del 5 al 8 de juliol a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (UPC), del 5 al 8 de juliol de 2006. Organitzat per la Càtedra de Programari Lliure de la UPC [+ info]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

TELECENTRES

::::

::::