La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 163_ 13- 19 març 2006 ::

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Presentació de la remodelació dels jardins de Santa Eulàlia al Telecentre de Berga

Els treballadors del taller ocupacional de jardineria de l'ajuntament de Berga, amb una desena de persones, han estat els encarregats d'elaborar el projecte per a la transformació del jardí de Santa Eulàlia que actualment estava molt malmès.

Durant els últims mesos aquests treballadors han utilitzat les instal·lacions del Telecentre per a buscar informació i elaborar tota la documentació necessària per a la seva feina, utilitzant així el Telecentre amb una clara finalitat laboral.

En concret han utilitzat el Telecentre per buscar informació sobre arbres i plantes, catalogar i classificar totes les plantes i flors, elaborar els cartells que s'instal·laran al parc i jardí, realitzar plànols i maquetes del resultat esperat, i realitzar una presentació per a la premsa amb el projector.

El proper dilluns 20 de març es realitzarà al Telecentre la presentació del projecte elaborat pel taller ocupacional de Jardineria i que comptarà amb l'assistència de l'alcalde i la regidora de promoció econòmica de l'ajuntament. En la presentació els integrants del taller projectaran una presentació i realitzaran una explicació de les actuacions a realitzar. La presentació és oberta a tothom i s’hi espera l'assistència d'un important col·lectiu de persones i entitats.

Per al Telecentre és important haver contribuït a la inserció laboral d’aquest col·lectiu i també en la elaboració de tot aquest projecte.

TcBerga
tcberga@ajberga.es

 • Curs de GPS a l'Infocentre

L'Infocentre organitza conjuntament amb la Federació TRADE de CCOO un curs adreçats a professionals del transports de GPS. Aquest passat dissabte ha començat el Curs de GPS adreçat a professionals del transport preferentment. El curs té l'objectiu de formar professionals del transport, preferentment, amb aquest nou sistema de posició global per millorar l'efectivitat i la productivitat del col·lectiu; tot i així, també s'hi han interessat professionals que viatgen molt i els cal un servei d'aquest tipus.

El curs té un durada de 10 hores que es distribueixen durant 3 dissabte, amb la voluntat d'oferir cursos en horaris en què als professionals els vagi bé. Per realitzar aquest curs la Federació TRADE ha adquirit 13 GPS del model TOM TOM ONE, un model autònom amb característiques avançades i una planimetria força actualitzada.

Aquest és el segon curs que es realitza conjuntament amb TRADE-CCOO i l'Infocentre amb la voluntat de realitzar cursos per a professionals i també aconseguir una font de finançament alternativa per al telecentre.

Infocentre Santa Bàrbara
infocentre@sta-barbara.org

 • Activitats del mes de març al Telecentre de Gandesa

Durant el mes de març es realitzaran les activitats següents al Telecentre de la Terra Alta (Gandesa):

- Curs de navegadors web amb Mozilla Firefox.
- Curs de correu electrònic, webmail i ThunderBird.

Els programari utilitzat als cursos serà de llicència lliure. Començaran a partir del 27 de març de 9.00h a 11.00h, amb una durada de 20 hores. Per a més informació podeu posar-vos en contacte mitjançant el telèfon 977421659 o el correu telecentre@terra-alta.altanet.org.

telecentre@terra-alta.altanet.org

 • II Jornades sobre Programari Lliure a Navàs

Per segona vegada el poble de Navàs és seu d'una Jornada dedicada al Programari Lliure (PL) que organitza conjuntament la Regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Navàs, l'Escola Diocesana de Navàs (EDN) i el TeleColòni@ del Parc Fluvial. Aquesta jornada vol ser un punt de trobada de les diferents organitzacions, i persones, interessades en el tema del PL i disposades a compartir coneixements i experiències al voltant de la utilització i desenvolupament de les tecnologies de la informació vist com un patrimoni comú d'una societat lliure i oberta. La jornada és gratuïta i està oberta a tothom.

Programa de les II Jornades de Programari Lliure
Telecolòni@ Parc Fluvial
telecolonia@parcfluvial.org

 • Taller "Com escriure bé en totes les llengües" al Pobl@ pirineu e-centre

El Pobl@ pirineu e-centre va organitzar el taller "Com escriure bé en totes les llengües", en el qual va oferir recursos informàtics de redacció i traducció:

1. Com redactar
2. Recursos lingüístics, bibliogràfics i informàtics bàsics
3. Altres eines

El taller, que era gratuït, va tenir lloc el dissabte 18 de març de 10.30 a 12.30 h.

Pobla pirineu e-centre
pirineu-e-centre@pobladesegur.org

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • 17a Reunió General de Centres de Teletreball

Dimecres 15 de març, l'e-centre Tremp va acollir la 17a reunió general de centres de teletreball de la XTC. El Sr. Josep Ardanuy, primer tinent d'alcalde de l'ajuntament de Tremp ens va donar la benvinguda institucional i ens va fer una primera aproximació a la realitat socioeconòmica i territorial del municipi de tremp i de la comarca del Pallars Jussà. Posteriorment la Carme Badia va fer la presentació de l'e-centre Tremp. Tot seguit i per primera vegada des del seu nomenament, Ricard Faura, nou cap del Servei de Societat del Coneixement, va dirigir-se a tots els assistents amb una clara voluntat de manifestar la intenció de continuar avançant en les línies endagades pel seu antesessor Ramon Barlam i d'escoltar les aportacions que els dinamitzadors li volguessin manifestar. El matí va finalitzar amb la presentació de la nova Oficina Tècnica de la Xarxa de Telecentres de Catalunya a càrrec de Pedro Aguilera i de Marta Mans i la presentació del Help Desk de la XTC a càrrec de tècnics d'Osiatis. Després de dinar vam visitar les instal·lacions de l'e-centre Tremp i vam donar per finalitzada la reunió.

teletrebages@bages.org

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • La Generalitat adjudica a Iberbanda el projecte Banda Ampla Rural a les comarques de Girona, Barcelona i la Catalunya Central

El Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació (DURSI) ha resolt, mitjançant del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya (CTTI), la licitació que permetrà ampliar i millorar l'extensió de la banda ampla a les comarques de Girona, Barcelona i Catalunya Central. L'adjudicatari, l'empresa Iberbanda, S.A., serà responsable de desplegar una xarxa de comunicacions electròniques mitjançant la tecnologia sense fils WiMAX, que permetrà l'accés als serveis de banda ampla (accés ràpid a Internet, telefonia IP, etc.) almenys a 447 entitats de població que actualment no disposen de cobertura d'ADSL, on s'inclouen totes les poblacions de més de 100 habitants que presenten aquest dèficit, així com totes aquelles de menys de 100 habitants que tinguin ajuntament i que es trobin en la mateixa situació.

Notícia [DURSI]

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

 • El nou DNI

Aquests dies s’ha difós la notícia que en alguns punts de l’Estat es començava a lliurar el nou DNI digital. Sembla, doncs, que la modificació dels carnets d’identitat, que ja s’ha portat a terme a molts països d’Europa, serà una realitat en un període d’un parell d’anys. Aquesta modificació tindrà conseqüències importants perquè farà possible la utilització del DNI en molts usos digitals, sigui en les compres a través d’internet o en la tramitació de documentació a les administracions públiques.

El nou DNI serà també una oportunitat per als telecentres, que de ben segur rebran moltes consultes de ciutadans, professionals i empreses, sobre les noves possibilitats que el nou document d’identitat proporcionarà de cara a facilitar les gestions administratives que es puguin fer des de l’ordinador. En aquest sentit és important que sapiguem quin ha de ser el nostre paper respecte dels ciutadans i dels usuaris dels centres de teletreball i respecte de les administracions públiques de l’àrea de cada telecentre. Tot plegat generarà noves necessitats de formació i de suport que hem de començar a preparar i que hem de relacionar també amb la formació necessària per a aconseguir l’Acreditació de Coneixements Digitals, tal com es va comentar a la reunió de Tremp. Procurarem que a la propera reunió trimestral del mes de juny hi hagi informació més concreta sobre aquests temes.

Característiques del DNI
 

:::::::: AGENDA ::::::::

 • Congrés del Món Rural de Catalunya - Rural'06

Des del febrer de 2005 fins al maig del 2006 a tot el territori català
[
+ info]

 • Expoelerning 2006

Del  23 al 25 de març al Palau de Congressos de Barcelona (Montjuïc). Organitzat per AEFOL [+ info]

 • V Congrés de Telecentres i Xarxes de Telecentres

Els dies 23 i 24 de març al Palau Kursaal de Sant Sebastià (País Basc). Organitzat per la Societat Informàtica del Govern Basc. [+ info]

 • III Jornades de Programari Lliure de BULMA

El 7 i el 8 d'abril  a Palma de Mallorca. El convit per a participar-hi finalitza el 15 de gener. [+ info]

 • III Jornades sobre el català a les noves tecnologies

Del 14 al 17 d'abril  a l'Institut Joan Lluís Vives de la Universitat Pomeu Fabra [+ info]

 • FesInternet 2006

Del 2 al 17 de maig  tindrà lloc la segona edició de FesInternet coincidint amb el dia Mundial d'Internet. [+ info]

 • GUADEC 2006

Del 24 al 30 de juny a Vilanova i la Geltrú. Conferència d'usuaris i desenvolupadors de GNOME [+ info]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

TELECENTRES

::::

::::