La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 162_ 6- 12 març 2006 ::

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • 8 de març, Dia Internacional de la Dona [Dinamitzadora]

El passat dimecres, 8 de març, es va celebrar el Dia Internacional de la Dona Treballadora. Com ja sabeu, al capdavant de bona part dels centres de teletreball hi ha una dona. Per tant, aquest dia també va ser el dia de la dona dinamitzadora.

El Telecentre de Sort es fa afegir a la commemoració d'aquesta diada amb una iniciativa d'impacte visual. Van penjar a la porta del Telecentre un cartell amb la frase "Aquí hi treballa una dona". La dona en qüestió, ja la coneixeu, és l'Olga Cuevas. També es va fer àmplia difusió del cartell perquè es pengés allà on treballés una dona, a la feina o a casa, perquè a casa també s'hi treballa...

International Women's Day 2006
Dia Internacional de la Dona (ICD)

 • La Fatarella organitza la 7a Jornada d’Ocupació i Desenvolupament Rural sota el lema "Diversificar per avançar"

Com cada any arriba un moment de reflexió i anàlisi entorn les pràctiques de desenvolupament local que es duen a terme entorn el món rural, i aquest moment tindrà lloc el proper dijous 23 de març quan es celebrarà la setena edició de la Jornada d’Ocupació i Desenvolupament Rural al Casal de la Vila de la Fatarella.

La 7a Jornada d’Ocupació i Desenvolupament Rural va dirigida a totes les persones interessades en l’àmbit de la promoció i desenvolupament del nostre territori, i especialment dels municipis rurals. Així doncs és una Jornada dirigida tant a professionals tècnics com a càrrecs electes que aposten pel desenvolupament rural i ocupacional (dinamitzadors socioeconòmics, agents d’ocupació i desenvolupament), com a treballadors d’empreses i cooperatives agràries, pagesos, i persones que viuen i treballen pel territori. Les inscripcions són gratuïtes i es poden dur a terme fins al 21 de març a la web www.lafatarella.org, o bé per telèfon al 977 41 36 09 o fax al 977 41 35 21. El programa i l’horari és el següent:

9:30- Inauguració a càrrec de Fermí Andrés i Molins, Director dels Serveis Territorials de Treball i Indústria a les Terres de l’Ebre.

9:45 - "Pactes territorials i Rural '06" a càrrec de Josep Mª Besora, Director Congrés Món Rural

10:15 - "Polítiques actives d'ocupació: experiències de l'Institut Municipal de Treball de l'Ajuntament de Lleida" a càrrec de Josep Mª Revés, Director de l'Àrea de Formació de l'Institut Municipal de Treball Salvador Seguí de Lleida

10:45 - Esmorzar

11:00 - "Campus Extens de la URV. Apropar el coneixement al territori" a càrrec de Josepa Garreta, tècnica del projecte Campus Extens URV.

11:30 - "La cultura i la història, eines de dinamització econòmica" a càrrec de Josep Mª Solé i Sabaté, Coordinador General del COMEBE (Consorci Memorial pels Espais de la Batalla de l'Ebre).

12:00 - "Com valorar productes locals de qualitat" a càrrec d'Antoni Bru i Llecha, Restaurador i President dels Sumillers de Tarragona

12:30 - Taula rodona i torn obert de preguntes amb tots els ponents. Coordinant la taula rodona Amparo Moreno, Presidenta del Col·legi de Periodistes de Catalunya de la Demarcació de Terres de l'Ebre i Catedràtica de la UAB.

13:30 - CLOENDA a càrrec d’Alfons Garcia i Martínez, Secretari general del Departament de Comerç, Turisme i Consum de la Generalitat de Catalunya.

telecentrelafatarella@terra-alta.altanet.org

 • Curs d'imatge digital a l'Infocentre

L’Infocentre Santa Bàrbara organitza aquest dilluns 13 de març un curs d’imatge digital bàsic. El curs va adreçat a totes aquelles persones que disposen d’una càmera digital i que no saben com ficar les seves fotografies a l’ordinador o com fer petits retocs fotogràfics. El curs introduirà els alumnes al programa, ensenyarà a treballar amb imatge digital per poder realitzar les seves composicions i mostrarà la forma de treballar amb aquest tipus de programa. El curs tindrà una durada de 15 hores, hi ha 8 places i es realitzarà a les nits, de les 9 a les 10'30 amb l'objectiu de poder atendre les demandes dels usuaris que així ho han fet constar.

Infocentre Santa Bàrbara
infocentre@sta-barbara.org

 • Primera Jornada de Difusió Tecnològica a Televall

Televall i el Consell Comarcal del Ripollès han organitzat per al divendres 10 de març la primera de tota una sèrie de jornades de difusió tecnològica, que itineraran per tota la comarca. En aquesta ocasió es parlarà sobre càmeres IP com element de comunicació, vigilància i seguretat. La segona jornada coincidirà amb la Fira de les 40 hores de Ripoll, que se celebrarà els propers 31 de març, 1 i 2 d'abril. En aquesta fira Televall presentarà la seva nova web, que tindrà el domini www.televall.org, un munt d'activitats i xerrades sobre NTIC.

Televall
vine@televall.com

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Visita als telecentres del Pallars Sobirà i de l'Alta Ribagorça

El passat dimecres dia 8 Josep Camprubí i David Sanz van visitar els telecentres del Pallars Sobirà (Sort) i de l'Alta Ribagorça. Es van mantenir reunions de amb els dinamitzadors i amb els responsables dels respectius consells comarcals amb l'objectiu de fer un seguiment de les activitats que s'hi porten a terme i sobre qüestions d'actualitat de la xarxa, com els plans de treball per al 2006, els ajuts FTIC, etc.

teletrebages@bages.org

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • Convocatòria ajuts FTIC 2006

Dimecres 8 de març es va obrir el termini per a sol·licitar l'ajut FTIC per al 2006 que finalitzarà el proper 8 d'abril. Com l'any passat, l'ajut s'haurà de tramitar mitjançant l'AGAUR. L'objecte d'aquesta convocatòria és la concessió d'ajuts per a la realització de projectes de formació en l'àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) a Catalunya, adreçats principalment als col·lectius que més dificultats tenen per accedir i utilitzar aquestes eines. La seva finalitat és potenciar l'alfabetització digital i treballar per evitar l'exclusió social, i potenciar la integració d'aquests col·lectius a la societat del coneixement.  que  persones. Hi ha dues modalitats:

A: ajuntaments, consells comarcals, diputacions, consorcis locals, mancomunitats de municipis i organismes que depenguin dels anteriors.
B: associacions i entitas públiques o privades sense ànim de lucre.

Són subvencionables les activitats relacionades amb l'organització i realització de projectes formatius, que caldrà especificar en el pla de treball. Els conceptes susceptibles d'ajut i relacionats amb les activitats són els següents: activitats docents, publicació de materials didàctics en suport paper o electrònic, gestió i/o coordinació de les activitats de formació, difusió i promoció de les activitats de formació i excepcionalment, elaboració de materials.

Les despeses per cadascun dels conceptes anteriors han de correspondre a alguna o algunes de les partides següents: personal, material fungible, impressió, reprografia i/o edició de continguts en suport paper, CD-ROM o DVD i suport telemàtic (gestió i manteniment de pàgines web) per a cursos en línia.

Import: La quantia dels ajuts es concretarà en funció del projecte presentat i del nombre total de sol·licituds presentades. En tot cas, la quantitat no pot superar els 10.000 euros per projecte. Les subvencions es poden concedir per l'import total o parcial sol·licitat segons la valoració que en faci la comissió de selecció després d'haver considerat els criteris esmentats en les bases d'aquesta convocatòria.

Convocatòria i bases

 • La UOC allibera nous materials del màster internacional de Programari lliure

El màster internacional de Programari lliure de la Universitat Oberta de Catalunya ha publicat a la xarxa més materials del curs. Gairebé el 80% del seu contingut ja és en format PDF imprimible i amb un enllaç al codi font que permet modificar-los i distribuir les versions modificades. Els nous títols alliberats són Aspectes legals, Bases de dades, Implantació de sistemes, Enginyeria del programari, Introducció al desenvolupament del programari, Xarxes de computadors i Aspectes avançats de seguretat en xarxes.

Notícia [UOC]

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

 • Discos Virtuals

Fa uns mesos vam comentar Gmail Drive, un mètode que permetia crear un petit disc virtual accessible a través del correu Gmail de Google. Presentem avui un altre sistema, encara més senzill d’utilitzar, que fa possible disposar online i de manera gratuïta, d’un disc virtual d’1 Gb. amb una facilitat sorprenent i unes característiques interessants. Es tracta d’un sistema anomenat Openomy, a través del qual es crea una estructura basada en etiquetes ("tags") com les que serveixen per classificar el correu de Google i tal com sembla que serà el nou sistema de fitxers del proper Windows Vista de Microsoft, que ja és sabut que sempre aprofita els millors desenvolupa-ments elaborats per altres. Utilitzant aquesta metodologia, un fitxer por tenir associades moltes etiquetes diferents, cosa que en permet la recuperació a través de moltes vies. Openomy utilitza aquest sistema d’etiquetes per organitzar els fitxers que hi tinguem col·locats (fins a 1 Gb d’ocupació) Però a més permet de crear aplicacions que facin possible actualitzar, recuperar o gestionar els arxius, tant des del sistema operatiu que tinguem instal·lat com per mitjà d’aplicacions d’internet. El gran avantatge és, doncs, poder disposar de la informació i gestionar-la, des de qualsevol ordinador connectat. Estaria molt bé que algun dels cracs de la programació que tenim com a dinamitzadors dels telecentres aprofundís en l’estudi de les possibilitats de sistemes de discos virtuals com Openomy. I que ho expliqués després a tothom.

 

:::::::: AGENDA ::::::::

 • Congrés del Món Rural de Catalunya - Rural'06

Des del febrer de 2005 fins al maig del 2006 a tot el territori català
[
+ info]

 • 17a Reunió General de Telecentres

El 15 de març al Telecentre de Tremp (Pallars Jussà)

 • Expoelerning 2006

Del  23 al 25 de març al Palau de Congressos de Barcelona (Montjuïc). Organitzat per AEFOL [+ info]

 • V Congrés de Telecentres i Xarxes de Telecentres

Els dies 23 i 24 de març al Palau Kursaal de Sant Sebastià (País Basc). Organitzat per la Societat Informàtica del Govern Basc. [+ info]

 • III Jornades de Programari Lliure de BULMA

El 7 i el 8 d'abril  a Palma de Mallorca. El convit per a participar-hi finalitza el 15 de gener. [+ info]

 • III Jornades sobre el català a les noves tecnologies

Del 14 al 17 d'abril  a l'Institut Joan Lluís Vives de la Universitat Pomeu Fabra [+ info]

 • FesInternet 2006

Del 2 al 17 de maig  tindrà lloc la segona edició de FesInternet coincidint amb el dia Mundial d'Internet. [+ info]

 • GUADEC 2006

Del 24 al 30 de juny a Vilanova i la Geltrú. Conferència d'usuaris i desenvolupadors de GNOME [+ info]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 

TELECENTRES

::::

::::