La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 160_ 20-26_ febrer 2006 ::

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Taller per a gerents de petit negoci al Telecentre de Berga

El Telecentre de Berga juntament amb el Consorci de Formació i Iniciatives (CFI) organitza un petit taller dedicat a Internet per a un curs de gerent de petit negoci que s'està realitzant.

En concret es tracta d'un taller de 8 hores dividit en 2 dies diferents (els dies 23 i 24), en el qual els alumnes del curs podran veure les aplicacions pràctiques i la molta importància que pot tenir Internet i la banda ampla en qualsevol negoci avui en dia: des de la cerca d'informació al Google, la missatgeria electrònica i també la venda a través d'Internet.

S'espera que amb aquest taller els alumnes disposin de noves eines i idees per a la gestió i el dia a dia del seu negoci, especialment aquelles relacionades amb Internet.

TcBerga
tcberga@ajberga.es

 • Els telecentres de l'Alt Pirineu col·laboraran emprenent activitats conjuntes

El passat 21 de febrer els dinamitzadors dels telecentres de l'Alt Pirineu (Pallars Sobirà, Alta Ribagorça, Alt Urgell, Tremp i la Pobla de Segur) es van reunir a Sort amb l'objectiu d'intercanviar idees i proposar activitats de col·laboració.

Es va parlar sobre la dificultat per aconseguir alumnes i professors a la zona, i es va decidir confeccionar un llistat de professors per facilitar-ne la localització. També es va tractar el tema de la incompatibilitat entre els ajuts del DURSI (conveni subvencional i FTIC), dels problemes de finançament dels telecentres i la necessitat de buscar recursos per altres vies. També van parlar sobre els usuaris menors de 16 anys, que consideren que dificulten el bon funcionament i clima de teletreball. En aquest sentit van considerar que, si se'ls ha de permetre l'entrada, seria millor reservar un horari per a ells.  Un altre tema tractat va ser el programa de control d'usuaris dels telecentres i proposen que la XTC faciliti un programa "multiplataforma" per a tots els telecentres ajustat a les estadístiques que sol·licita l'OTC. També van acordar que des de la Seu d'Urgell es fes un llistat amb els ponents que els fan una xerrada mensualment i així l'aprofitaran per a les altres comarques. Altres temes que van tractar són propostes conjuntes d'activitats per a FesInternet, oferta conjunta de cursos amb el Moodle i cursos en línia per a dinamitzadors.

telecentre@alturgell.ddl.net
tecnictelecentre@ccar.ddl.net
telecentre@pallarssobira.ddl.net
pirineu-e-centre@pobladesegur.org
telecentre@ajuntamentdetremp.com

 • Curs de Linux com a client-servidor al Telecentre de la Ribera d'Ebre

El Telecentre de la Ribera d'Ebre, organitza un CURS DE LINUX COM A CLIENT-SERVIDOR nivell inicial per a tots aquells que estigueu interessats amb aquest sistema operatiu. Les dates del curs son: del 14 al 30 de març de 2006 ( 3 setmanes dimarts, dimecres i dijous 19:00 a 21:00). Les places son limitades i es respectarà l'ordre d'inscripció previ pagament a l'entitat bancaria. El preu és de 60 € per persona. Màxim 10 alumnes.

Telecentre de la Ribera d'Ebre
telecentre@riberaebre.org

 • Article sobre Bernatspescaires.org a vilaweb

Vilaweb recull un article titulat "Sumergits en el món Digital" que parla sobre Bernats pescaires, programari lliure a les Terres de l'Ebre. Tracta sobre els inicis de Bernats pescaires i de la web que han desenvolupat amb l'objectiu de difondre el programari lliure. Com ja sabeu molts de vosaltres, l'Albert Pujol del Telecentre de la Ribera d'Ebre és un dels fundadors de l'agrupació i creador de la web.

Notícia
Telecentre de la Ribera d'Ebre
telecentre@riberaebre.org 

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Sessió formativa: Les TIC com a eina de creació d'ocupació a Santa Bàrbara

Dilluns 20 de febrer va tenir lloc a Santa Bàrbara una sessió formativa sobre les TIC com a eina de creació d'ocupació. L'OTC hi va voler assistir per donar suport a Marc March que hi va intervenir aportant l'experiència d'un dinamitzador d'un telecentre de teletreball.

La sessió va comptar també amb les intervencions de Margarita Artal, consultora d'Artau Associats, de M. Angels Agulló, advocada i vocal de Pimec i de Karma Peiró, periodista fundadora del Grup Digital de Periodistes. Aquestes intervencions van centrar-se molt en el teletreball des de diferents perspectives:

- El teletreball: un mecanisme d'igualtat de gènere (Margarita Artal).
-
La vessant jurídica del teletreball (M. Àngels Agulló).
- Evolució del teletreball al nostre país (Karma Peiró).

teletrebages@bages.org

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • Oriol Ferran anuncia la creació d'una Fundació pel Coneixement Lliure

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Oriol Ferran va anunciar el passat divendres la creació en els pròxims mesos d'una Fundació pel Coneixement Lliure, que treballarà en l'àmbit del programari i també en els continguts i les llicències lliures. L'anunci el va fer durant la seva intervenció a la ponència 'Estratègies del Programari Lliure a Espanya' de la II Conferència Internacional de Programari Lliure que es va celebrar del 15 al 17 de febrer a Màlaga.

Oriol Ferran també ha presentat les accions que porta a terme la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI) per fomentar el programari lliure en els àmbits de l'empresa, l'administració, la universitat i la societat en general. El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació ha destacat que 'cal treballar per constituir un marc legal a Catalunya que afavoreixi i doni cobertura al programari lliure'.

Notícia (DURSI)

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

 • Editor de webs online

Ja se sap que Google no para de llançar novetats. Fa poc que ha anunciat un editor de pàgines web que encara sembla una mica rudimentari però que, com totes les versions beta de Google, segurament aniran millorant ràpidament. De moment es pot triar entre diversos dissenys de pàgina i diferents tipus de lletra. Està basat en la tecnologia AJAX que en aquests moments coneix una ràpida expansió.

L’editor es diu "Google Pages" i es pot trobar a http://pages.google.com. A veure si algun dinamitzador l’utilitza i ens explica la seva experiència
 

:::::::: AGENDA ::::::::

 • Congrés del Món Rural de Catalunya - Rural'06

Des del febrer de 2005 fins al maig del 2006 a tot el territori català
[
+ info]

 • Expoelerning 2006

Del  23 al 25 de març al Palau de Congressos de Barcelona (Montjuïc). Organitzat per AEFOL [+ info]

 • V Congrés de Telecentres i Xarxes de Telecentres

Els dies 23 i 24 de març al Palau Kursaal de Sant Sebastià (País Basc). Organitzat per la Societat Informàtica del Govern Basc. [+ info]

 • III Jornades de Programari Lliure de BULMA

El 7 i el 8 d'abril  a Palma de Mallorca. El convit per a participar-hi finalitza el 15 de gener. [+ info]

 • III Jornades sobre el català a les noves tecnologies

Del 14 al 17 d'abril  a l'Institut Joan Lluís Vives de la Universitat Pomeu Fabra [+ info]

 • FesInternet 2006

Del 2 al 17 de maig  tindrà lloc la segona edició de FesInternet coincidint amb el dia Mundial d'Internet. [+ info]

 • GUADEC 2006

Del 24 al 30 de juny a Vilanova i la Geltrú. Conferència d'usuaris i desenvolupadors de GNOME [+ info]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

TELECENTRES

::::

::::