La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Xarxa de Telecentres de Catalunya

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 16_ 7-13 octubre 2002 ::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

  • Inscripció a la jornada "El teletreball com a alternativa"

Ja us podeu inscriure a la jornada "El teletreball com a alternativa".  L'OTC ha preparat una pàgina web amb el programa de la jornada i un formulari electrònic per a inscripcions: www.bages.org/xtc/jornada. Podreu observar que es tracta encara d'una versió provisional. Les ponències marcades amb asterisc vermell estan pendents de confirmació. La pàgina s'anirà mantenint actualitzada a mesura que es vagin rebent les corresponents confirmacions.

La jornada està especialment adreçada a gestors de telecentres, alcaldes, regidors, agents de desenvolupament local i responsables de promoció econòmica.

Preneu nota del lloc i la data: el 22 de novembre a l'hotel Ducs de Bergara de Barcelona. Tot i que l'assistència a la jornada és gratuïta, és necessari que feu la inscripció.

  • Acreditació europea d'ús d'ordinadors (ECDL)

Tot i que a la reunió de Sant Bartomeu del Grau (17/09) la majoria de telecentres es van mostrar interessats en el carnet ECDL, són pocs els que han signat el conveni corresponent.

És un tema que caldria accelerar perquè pot afavorir l'activitat dels telecentres i la seva funció de difusió de la societat de la informació. Els interessats us heu de dirigir a:

 Sr. Lluís Arboix
 Associació de Tècnics Informàtics / ECDL
 Via Laietana, 41, 1r 1a -  08003 Barcelona
 Tel. 933011877 / 934125235
 (matins de 10 a 14 h, tardes de 15.30 a 19.30 h)
 Fax 934127713
  ecdl@ati.es

+ informació (ATI)
+ informació (ECDL Foundation)

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

  • L'OTC assisteix a la II Trobada de Promotors de Telecentres

Dos membres de l’Oficina Tècnica de Coordinació de la Xarxa de Telecentres de Catalunya van assitir al II Encuento de Promotores de Telecentros que va tenir lloc els dies 3 i 4 d’octubre de 2002 a Campillo de Arenas (Jaén)

En la reunió es va poder conèixer la situació de diferents telecentres de tot l’Estat, des de la xarxa de telecentres d’Astúries, els telecentres de Navarra, els casos específics de Gordexola, a Biscaia, el telecentre Tierra, a Múrcia, Jun, Campillo de Arenas, Getafe, etc. Hi va intervenir també Nana Luke (Telework Ireland, www.telework.ie ) que va sistematitzar el paper dels telecentres en el desenvolupament local i la generació d’ocupació.

Una de les conclusions clares de tota la trobada va ser que els telecentres, per ser efectius i avançar cap a l’autofinançament, s’han d’estructurar per prestar serveis directes i de qualitat al seu entorn, a les empreses de la zona, a les administracions i a les organitzacions. Això implica imprescindiblement que en determinades qüestions s’ha d’actuar amb un important nivell de professionalitat.

Hi va haver també molta coincidència en el fet que per al finançament adequat dels telecentres s’ha de comptar simultàniament amb ingressos de diverses fonts: suport de la institució que els ha creat, suport de la institució que els acull, fons europeus si és possible –en forma de participació en programes europeus, per exemple- i ingressos generats per la mateixa activitat dels telecentres (formació d’un cert nivell, serveis prestats a l’exterior amb suficient qualitat...)

En la trobada es va constatar igualment la gran diversitat de situacions entre els telecentres. I que els més avançats són els que es plantegen més a fons el seu paper actiu en el desenvolupament local i en la implantació de serveis a les empreses i organismes de la seva zona.

Una altra constatació general va ser la dificultat d’aconseguir teletreball. Tot i això els telecentres més avançats van aconseguint també anar entrant en aquest àmbit.

+ informació

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

  • La Llei de Serveis de la Societat de la Informació i Comerç Electrònic entra en vigor el 12 d'octubre

El passat 27 de juny del 2002, el Congrés dels Diputats va aprovar definitivament el Projecte de llei dels serveis de la societat de la informació i del comerç electrònic (LSSICE). La llei entrarà en vigor el pròxim dia 12 d'octubre, 3 mesos després de la seva publicació al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), el dia 12 de juliol, per facilitar-hi l'adaptació dels seus destinataris.

Per facilitar i accelerar aquesta adaptació, el CIDEM ha elaborat un informe que, d'una manera pràctica i entenedora, explica el contingut i els passos que ha de realitzar una empresa per adaptar la seva pàgina web a la nova llei.

+ Descàrrega de l'informe complet sobre la LLSICE (CIDEM)
+ Descàrrega de la guia ràpida sobre la LLSICE (CIDEM)
 

  • Piqué anuncia una rebaixa del 10% en les tarifes de l'ADSL

El ministre de Ciència i Tecnologia anunciava el passat dijous dia 3 que el Govern autoritzarà una baixada de les tarifes d'accés a internet per ADSL d'un 10%. Això suposaria que el preu mensual de connexió passaria dels 39,07 € actuals fins a 35,16 €. La resta d'operadors també es veurien obligats a abaixar les tarifes automàticament.

El ministre va explicar que el moment actual, amb uns 900.000 usuaris d'ADSL a l'Estat, és l'adequat per a aquesta rebaixa, ja que suposarà un impuls per a la seva expansió. Encara no se sap, però, quan s'aprovarà.

La mesura no ha satisfet l'Associació d'Internautes, que reclama una rebaixa del 38,5%. La quota reclamada quedaria en aquest cas en 24 €. D'altra banda, l'AI va acusar Piqué de falta de seriositat, ja que no són 900.000 les línies ADSL, sinó 735.000, segons dades de les pròpies operadores (165.000 menys de les que presumeix el ministre).

+ informació (AI)

:::::::: AGENDA ::::::::

  • III Jornada en.red.ando: Construyendo el espacio virtual

Divendres 25 d'octubre a Barcelona. Sistemes per al teletreball i l'aprenentatge en grup en entorns virtuals [ + info ]

  • SIMO TCI - Fira Internacional d'Informàtica, Multimèdia i Comunicacions

Del 5 al 10 de novembre al Parque Ferial Juan Carlos I de Madrid [+ info]

  • Jornada "El teletreball com a alternativa"

Divendres dia 22 de novembre a l'hotel Ducs de Bergara de Barcelona. Organitzada per la Xarxa de Telecentres de Catalunya [+ info]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 

TELECENTRES

::::

::::