La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 155_ 16-22_ gener 2006 ::

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • El Telecentre de l'Alta Ribagorça programa un ampli repertori de cursos de formació i tallers

Activitats formatives programa-des pel Telecentre de l'Alta Ribagorça per al primer quadri-mestre del 2006:

CURSOS

 - Introducció al Photoshop: Continguts: Introducció a la imatge digital. Formats gràfics. Photoshop com a eina. Retoc fotogràfic. Dates: 23, 25, 27 i 30 de gener, 1, 3, 6, 8 i 10 de febrer. Horari: dilluns, dimecres i divendres de 19.00 h a 21.00 h. Durada: 18 hores. Places: 14. Preu matrícula: 36 € (50% de descompte per a estudiants i menors de 30 anys)

 - Creació i disseny de pàgines web: Continguts: Sistemes d’informació. Missatges multimèdia. Eines de producció. HTML. Dreamweaver. Dates: 13, 15, 17, 20, 22, 24 i 27 de febrer i 1 i 3 de març. Horari: dilluns, dimecres i divendres de 19.00 h a 21:00 h. Durada: 18 hores. Places: 14. Preu matrícula: 36 € (50% de descompte per a estudiants i menors de 30 anys)

 - Comptabilitat: Continguts: Comptabilitat. El cicle comptable. Balanços. Pla General Comptable. Pèrdues i guanys. Despeses i ingressos. Comptabilitat de l’IVA. Proveïdors, client i deutors. L’immobilitzat. Tractament informàtic de la comptabilitat. Dates: 6, 8, 10, 13, 15, 17, 20, 22, 24, 27, 29 i 31 de març. Horari: dilluns dimecres i divendres de 19.00 h a 21.00 h. Durada: 24 hores. Places: 14. Preu matrícula: 48 € (50% de descompte per a estudiants i menors de 30 anys)

 - Ofimàtica avançada: Continguts: Conceptes avançats d’ofimàtica amb Microsoft Office (Word, Excel, Acces, Power Point), i ofimàtica amb programari lliure. Dates: 14, 16, 21, 23 i 28 de febrer; 2, 7, 16, 21, 23, 28, 30 de març i 4 i 6 d’abril. Horari: dimarts i dijous de 19.00 h a 21.00 h. Durada: 28 hores. Places: 14. Preu matrícula: 56 € (50% de descompte per a estudiants i menors de 30 anys)

 - Teletreball: Continguts: Idea Teletreball (treball no presencial a distància, autonomia, avantatges, etc.), feines teletreballables, tècniques de teletreball, borsa de teletreball, centres de teletreball. Dates: 8, 10, 15, 17, 22, 24, 29 i 31 de març. Horari: dimecres i divendres d’11.00 h a 13.00 h. Durada: 16 hores. Places: 14. Preu matrícula: 32 € (50% de descompte per a estudiants i menors de 30 anys)

TALLERS

 - Taller artístic de collage a través d'Internet: De la mà de Miguel Estaña – www.elpintordeinternet.com. Continguts: El collage, combinació de dibuix, pintura i composició. Durada: 14 hores, 2 presencials i les demés en-línia, a través d’Internet. Preu: 28 €. Edició matí: dimarts, 14 de març, d’11.00 h a 13.00 h del matí (sessió presencial). Edició tarda: dimarts, 14 de març, de 18.00 h a 20.00 h de la tarda (sessió presencial). La resta d'hores telemàticament, dimarts i dijous 21, 23, 28 i 30 de març i 4 i 6 d’abril, d’11.00 h a 13.00 h en horari de matí i de 18.00 h a 20.00 h en horari de tarda

 - Com seguir/fer una formació a través d'Internet. Taller en línia d'e-learning: Continguts: Aprenentatge a través d’Internet, opcions, plataformes d’aprenentatge,etc. Durada: 12 hores, aprox. 3 presencials i la resta en línia, a través d’Internet. Preu: 24 €. Edició matí: dijous, 9 de març, d’11.00 h a 14.00 h del matí (sessió presencial). Edició tarda: dijous, 9 de març, de 19.00 h a 22.00 h de la tarda (sessió presencial). La resta d’hores en línia, horari indiferent

 - Com muntar-se les vacances a través d'Internet: Continguts: Trobar ofertes, portals - cercadors, vols, allotjaments, viatges. Durada: 3 hores. Preu: 6 €. Única edició: dilluns, 3 d’abril, de 19.00 h a 22.00 h de la tarda

 - Creació de galeries fotogràfiques a Internet: Continguts: Fotografia, imatge digital, galeries fotogràfiques a internet. Durada: 6 hores. Preu: 12 €. Edició matí: dimecres 5 i divendres 7 d’abril, d´11.00 h a 14.00 h del matí.
Edició tarda: dimecres 5 i divendres 7 d’abril, de 19.00 h a 22.00 h de la tarda

tecnictelecentre@ccar.ddl.net

 • Nova oferta formativa del Telecentre de la Ribera d'Ebre

El Telecentre de la Ribera d’Ebre (Móra d'Ebre) ha posat en cartera els següents cursos per al 2006, que es realitzaran segons la demanda: - Photoshop nivell 1
 - Photoshop nivell 2
 - Linux
 - Corel Draw
 - Freehand
 - Altres

Pel que fa als cursos d'autoformació, el Telecentre ha preparat  el següent programa:

Formació en informàtica
 - Iniciació a Windows XP
 - Iniciació a MS Word
 - Iniciació a MS Excel

Formació amb programari lliure
 - Iniciació a Document de text – OpenOffice
 - Iniciació a Full de càlcul – OpenOffice
 - Iniciació a Internet amb Mozilla Firefox i Thunderbird

Dates dels cursos autoformatius:

Gener: del 9 de gener al 4 de febrer
Febrer: del 13 de febrer al 11 de març
Març: del 20 de març al 15 d’abril
Abril: del 24 d’abril al 20 de maig
Maig: del 29 de mai al 24 de juny
Juliol: del 3 al 29 de juliol
Agost: del 7 d’agost al 2 de setembre
Setembre: del 12 de setembre al 7 d’octubre
Octubre: del 16 d’octubre al 11 de novembre
Novembre: del 20 de novembre al 16 de desembre

Telecentre de la Ribera d'Ebre
telecentre@riberaebre.org

 • El Telecentre de la Fatarella acull la seu de l'Antena del Coneixement del Campus Extens Universitari de la URV

El passat divendres 13 de gener a les 4 de la tarda, a la Sala de Plens de l’Ajuntament de la Fatarella, va tenir lloc la signatura del conveni entre aquesta entitat municipal i la Universitat Rovira i Virgili per la posada en funciona-ment de l’Antena del Coneixement del Campus Extens Universitari de la URV a la Fatarella. Van signar el conveni l’alcalde de la Fatarella, Josep Suñé Blanch i el rector de la URV, Lluís Arola. L’espai físic del Campus Extens a la Fatarella seran les instal·lacions del Telecentre i Punt Òmnia, des d’on els usuaris es podran connectar als diversos serveis que oferirà progressivament la universitat.

Els objectius del Campus Extens de la URV són:

a) Captar i donar resposta a les necessitats del territori vinculades a la missió de la URV: posar el coneixement al servei de la societat.
b) Estendre i apropar les potencialitats de la URV, els serveis i les activitats universitàries al territori, en funció de les possibilitats.
c) Esdevenir un nucli dinamitzador i que plantegi activitats d’interès territorial i difusor dels valors socials que inspiren la universitat com a institució.

Segons les necessitats dels usuaris de l’Antena del Coneixement de la URV a la Fatarella, s’aniran definint les activitats que s’organitzaran, que podran ser cursos d’extensió universitària, formació especialitzada, aules per a la gent gran, etc., tot i que també serà possible oferir formació reglada.

Telecentre/Punt Òmnia de la Fatarella
telecentrelafatarella@terra-alta.altanet.org

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Visita als telecentres de Tremp i la Pobla de Segur

Dimecres 18 de gener Josep Camprubí de l'OTC va visitar els telecentres de Tremp i la Pobla de Segur. Es van repassar les activitats dels telecentres, les tramitacions que s'han fet en relació al conveni amb la STSI i els projectes previstos per al 2006.

OTC

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • V Congrés de Telecentres i Xarxes de Telecentres

Els propers 23 i 24 de març tindrà lloc al Palau Kursaal de Sant Sebastià (País Basc) el V Congrés de Telecentres i Xarxes de Telecentres, organitzat per la Societat Informàtica del Govern Basc. El programa d'actes s'estructura en dues parts: la genèrica, en sessió plenària, que inclourà una anàlisi sobre la formació a Internet, la inclusió de determinats col·lectius a la xarxa, el futur dels telecentres, el programari lliure...; i la particular, amb tallers d'exposició d'experiències, on estan convidats a participar tots els projectes públics i programes específics relacionats amb els dinamitzadors, la sostenibilitat dels centres, el binomi Internet/desenvolupament rural, el teletreball, etc. Per a més informació, podeu adreçar-vos a la Secretaria Tècnica del Congrés (info@lankor.com).

V Congrés de Telecentres i Xarxes de Telecentres

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

 • Eureka!, revista de ciència en català

Fa uns quants mesos, el primer número d’Eureka! va provocar una certa polèmica perquè tot i essent una publicació de la Universitat de Barcelona apareixia molt majoritàriament en castellà. La situació ha canviat i ara la majoria d’articles són en la nostra llengua. Es tracta, per tant, d’una nova eina de divulgació científica en el sentit més adequat del terme, amb articles d’una gran varietat temàtica (també conté treballs sobre informàtica, internet i tecnologia) i que es publica sota la llicència Creative Commons. O sigui que podem utilitzar lliurement els seus textos sempre que se n’esmenti la procedència, no se’n faci un ús comercial i no se n’alterin els continguts. Aquí teniu la web d’Eureka. La revista es distribueix en versió impresa sobre paper, de forma gratuïta, i també en format PDF. Aquí trobareu el fitxer PDF amb l’últim número de la revista.

 
Eureka!
 

:::::::: AGENDA ::::::::

 • Congrés del Món Rural de Catalunya - Rural'06

Des del febrer de 2005 fins al maig del 2006 a tot el territori català
[
+ info]

 • Catalan Translation Party I

Del 20 al 22 de gener on-line. El grup debian-l10n-catalan ha organitzat la Catalan Translation Party I amb l'objectiu d'avançar o d'acabar de traduir el Manual de l'instal·lador de Debian. [+ info]

 • Conferència "Un model per al nostre país"

El 25 de gener a les 19:30h a l’Auditori de l’Institut d'Educació Contínua de la UPF (Balmes, 132, Barcelona), a càrrec del Sr. Josep-Lluís Carod-Rovira. Organitzat pel Cercle Tecnològic de Catalunya. [+ info]

 • 2nd Open Source World Conference

Del 15 al 17 de febrer a Màlaga. Sota el lema "Innovació i llibertat", tot un conjunt de tallers i ponències sobre el programari lliure [+ info]

 • V Congrés de Telecentres i Xarxes de Telecentres

Els dies 23 i 24 de març al Palau Kursaal de Sant Sebastià (País Basc). Organitzat per la Societat Informàtica del Govern Basc. [+ info]

 • III Jornades de Programari Lliure de BULMA

El 7 i el 8 d'abril  a Palma de Mallorca. El convit per a participar-hi finalitza el 15 de gener. [+ info]

 • GUADEC 2006

Del 24 al 30 de JUNY a Vilanova i la Geltrú. Conferència d'usuaris i desenvolupadors de GNOME [+ info]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 • Telecentre.org [ www.telecentre.org ] Portal que proporciona informació i suport a la creació i gestió de telecentres arreu del món

 • Tele-centers.org [ www.tele-centers.net ] Associació de xarxes de telecentres d'Amèrica

 • Uconnect [ www.uconnect.org ] Projecte de creació de telecentres a 180 escoles d'Uganda

TELECENTRES

::::

::::