La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 152_ 2-8_ gener 2006 ::

Esperem que els Reis Mags d'Orient siguin amb tots vosaltres d'allò més generosos !!!

Oficina Tècnica de Coordinació


 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Activitats del Centre Telemàtic de la Conca de BarberàAquestes són les activitas previstes al Centre Telemàtic de la Conca de Barberà per al  mes de gener:- Al telecentre del Montblanc es realitzarà un curs de Fotografia Digital (avançat), d'una durada de 20 hores, amb dos possibles horaris a escollir (dimarts i dijous de 19,30 h a 21,30 h o dijous i divendres de 15 h a 17 h). El curs es realitzarà en l'horari més sol·licitat. El preu del curs és de 45 €.

També hi ha prevista una activitat d'entrada lliure pel dissabte 28 de gener d'11 h a 14 h amb l'objectiu que els participants dissenyin el seu propi weblog.

- Al telecentre de l'Espluga de Francolí s'iniciaran dos cursos de formació bàsica: Iniciació a la Informàtica i OpenOffice. Després de l'experiència en cursos anteriors, aquest any es proposa un canvi de temporalitat dels cursos, és a dir, que els cursos tinguin una durada de 40 hores en lloc de 20 hores, com estaven programats. Ja que s'ha considerat que en 20 hores els usuaris no assoleixen amb prou eficàcia els coneixements bàsics.

Centre Telemàtic de la Conca de Barberà

 • Activitats a la Fundació Aplicació de Callús

El Telecentre de Callús ens ha fet arribar l'agenda de les activitats que portaran a terme al municipi de Callús durant el proper mes de gener. Algunes d'aquestes activitats que organitza o coorganitza la Fundació Aplicació són:

- Xerrada "Moçambic ara" dimarts 10 de gener a les 21 hores a la Fundació Aplicació.
- Jornada de fotografia: "Callús a l'hivern" dissabte 14 durant tot el dia a qualsevol lloc del poble.
- "Emigrants: ni d'aquí ni d'allà" dissabte 14 a les 18 hores a la Fundació Aplicació.
- Projecció de la pel·lícula "El caso de la viuda negra" dijous 26 de gener a les 17:30 hores a la Fundació Aplicació.

Centre Telemàtic de la Conca de Barberà

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • A títol de recordatori

Aquesta setmana aprofitarem l'espai reservat a l'OTC per recordar-vos un parell de temes pendents per poder tancar el 2005.

D'una banda tenim les justificacions dels vostres convenis amb el DURSI. Encara tenim algunes justificacions del període 1 de gener - 29 de novembre pendents d'enviar a la STSI perquè ens falta documentació per rebre a l'OTC. No cal dir que és urgentíssim deixar la primera justificació enllestida! Aquests dies ja estem treballant amb la justificació del 30 de novembre fins el 31 de desembre. Ja heu rebut correu electrònic amb els models de certificat, relació de despeses i indicacions per a realitzar aquesta darrera justificació. Tingueu present que l'OTC ha de tenir tota la documentació el dia 12 de gener.

D'altra banda, també cal tancar les estadístiques d'ús dels vostres telecentres durant el 2005. Encara ens falten algunes dades d'octubre, novembre i desembre. Necessitem aquestes dades el més aviat possible per poder presentar a la STSI les dades de tot el 2005.

Gràcies!

OTC

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • Ús d’internet a l’àrea metropolitana de Barcelona

Pel percentatge de la població catalana que es concentra a l’àrea metropolitana de Barcelona és important constatar que gairebé la meitat dels seus habitants majors de 15 anys es connecten a internet i que el 56% de les llars disposen d’ordinadors. Malgrat tot, cal incrementar molt encara els usos avançats de les TIC i la formació necessària per fer-ho, tal com intenta el Pla de Servei i Continguts que promou el mateix DURSI.

Notícia
DURSI

 • Monitor de radiofreqüència per controlar les emissions de les antenes de telefonia mòbil

El temor a les radiacions que emeten les antenes de telefonia mòbil ha estat un element que ha dificultat des de fa temps la instal·lació de noves antenes. Hi ha diverses normatives sobre aquestes radiacions i les que s’apliquen a Catalunya són de les més restrictives. Per controlar els nivells de radiació de les antenes s’han començat a instal·lar monitors que analitzen les radiacions que es produeixen, en mesuren la intensitat i recullen les dades durant un període llarg de temps per fer-ne el seguiment.

A començaments d’any s’ha instal·lat un d’aquests monitors a les Borges Blanques, que serà seguit properament per d’altres, en el marc del Pla d’Infrastructures de Telecomunicacions 2005-2008.

Notícia

DURSI

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

 • Intel·ligència contra sofisticació: el Tangram

Ara que som en època de Reis és oportú recordar que des de l’ordinador podrem trobar jocs magnífics i apassionants, que no necessiten entorns sofisticadíssims ni gràfics espectaculars ni tenen per objecte matar marcians ni terrícoles. Un d’aquests jocs, per exemple, és el Tangram, un joc xinès al qual alguns atribueixen milers d’anys d’existència i que és sorprenent per la seva senzillesa i per la varietat de figures que són possibles de construir (se n’han documentat molts milers)

A internet trobarem moltes versions de Tangram que permeten de jugar-hi des de la pantalla. Si algú no hi ha jugat mai, que ho provi. I sovint, desesperat, arribarà sorprès a la conclusió que hi ha d’haver un error i que aquella figura que està intentant de muntar és absolutament impossible de construir amb les set peces del Tangram. Però encara se sorprendrà més en veure que la solució era tan senzilla que li havien passat per alt. En resum: un magnífic entreteniment, que a més desenvolupa la intel·ligència.

Que els Reis siguin generosos !

  Tangram
 

:::::::: AGENDA ::::::::

 • Congrés del Món Rural de Catalunya - Rural'06

Des del febrer de 2005 fins al maig del 2006 a tot el territori català
[
+ info]

 • 5a Jornada de Noves Tecnologies - TDT

El 12 de gener a la Sala d'actes del Consell Comarcal de l'Alt Urgell. A càrrec d'Eduard Navarro, conseller delegat de Pirineus Televisió [+ info]

 • Catalan Translation Party I

Del 20 al 22 de gener on-line. El grup debian-l10n-catalan ha organitzat la Catalan Translation Party I amb l'objectiu d'avançar o d'acabar de traduir el Manual de l'instal·lador de Debian. [+ info]

 • 2nd Open Source World Conference

Del 15 al 17 de febrer a Màlaga. Sota el lema "Innovació i llibertat", tot un conjunt de tallers i ponències sobre el programari lliure [+ info]

 • III Jornades de Programari Lliure de BULMA

El 7 i el 8 d'abril  a Palma de Mallorca. El convit per a participar-hi finalitza el 15 de gener. [+ info]

 • GUADEC 2006

Del 24 al 30 de JUNY a Vilanova i la Geltrú. Conferència d'usuaris i desenvolupadors de GNOME [+ info]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::


Web que recull totes les novetats de Debian.


Sistema de biblioteca integral finès en GNU.


 

TELECENTRES

::::

::::