La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 152_ 26 desembre 2005_1 gener 2006 ::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • El Fòrum del Teletreball ja és operatiu

Tal com vam quedar a la reunió general de Prades, l'Issac Mas, dinamitzador del Telecentre Prades-Montsant, ha posar en funcionament un fòrum de debat adreçat a tots els dinamitzadors de la xarxa, basat en la plataforma Moodle que ja tenia creada. Els qui ja havíeu accedit a la plataforma de formació podeu utilitzar els mateixos usuaris i contrasenya que teníeu assignats. Els qui no tingueu aquestes dades, podeu demanar-les a l'OTC.

Un detall important: a l'hora de modificar el vostre perfil, tingueu en compte que per raons tècniques no podeu canviar la vostra adreça de correu electrònic directament. Si algú vol fer-ho, cal que es posi en contacte amb l'Isaac [ tc.pm@tinet.org ].

L'objectiu, com sabeu, és disposar d'una nova eina de comunicació entre tots els membres de la xarxa, que permeti debatre les qüestions d'interès que puguin anar sorgint. Us animem a participar-hi i a suggerir qualsevol tema de conversa.

Per cert, l'Isaac ens ha comentat que avui divendres actualitzaria la versió de Moodle. En principi aquesta mateixa tarda ha de tornar a estar operatiu. Tingueu-ho en compte si teniu molta pressa per accedir-hi.

Fòrum del Teletreball

 • El CTFC de Solsona edita el tercer número del seu butlletí trimestral "Saps que..."

El Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, on té la seu el Telecentre del Solsonès, ha publicat el tercer número del seu butlletí "Saps que...".

Es tracta d'una publicació trimestral dedicada a informar sobre les activitats que realitza cadascuna de les àrees de recerca que formen el CTFC: Ordenació de Forests, Hidrologia i Conservació de Sòls, Defensa del Bosc, SIG i Teledetecció, Productes Secundaris del Bosc, Tecnologia de la Fusta, Gestió Sostenible, Política Forestal i Desenvolupament Rural, Biodiversitat, Ecologia Vegetal i Botànica Forestal, Formació Qualitat i Desenvolupament Local. Els tres números publicats fins ara es poden descarregar en format PDF des de la web del CTFC.
 
Saps que... núm. 3
telecentre@ctfc.es

 • Curs d'ofimàtica al Telecentre de Lluçà

El Telecentre de Lluçà ha organitzat, conjuntament amb l'Ajuntament de Lluçà i el Consorci de Promoció dels Municipis del Lluçanès, un curs d'ofimàtica que començarà el proper dia 12 de gener de les 19:00 a 21:30 al Telecentre de Lluçà, amb un total de 30 hores de curs docent. La inscripció s'ha de fer a l'Ajuntament de Lluçà o al mateix Telecentre i el preu és de 15 euros per persona. Per a més informació, podeu trucar al 93 855 40 34 o contactar amb l'adreça electrònica telecentre.llusa@diba.es.

Telecentre de Lluçà
telecentre.llusa@diba.es

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • La XTC acaba l'any sota zero

Com ja sabeu, l'any 2005 s'està acabant amb temperatures de ple hivern. I, com és natural, a les comarques de muntanya el fred està resultant especialment intens.

Hem recollit les temperatures mínimes del dia 29 d'alguns llocs on hi ha telecentres i estacions meteorològiques. El resultat és contundent: fortes glaçades a tot arreu llevat de Santa Bàrbara, que amb una mínima de 2° positius (que déu n'hi do per ser el Montsià) és l'únic telecentre que ha quedat sobre zero.

Telecentre Tempertura mínima
El Pont de Suert -13,5
Vall de Ribes -12,0
Sort -11,9
La Pobla de Segur -10,8
La Seu d'Urgell -10,3
Berga -8,7
Olot -8,4
Lluçanès (Perafita) -8,1
Manresa -6,8
Solsonès (Clariana) -6,4
Banyoles -4,2
Prades -4,1
Ribera d'Ebre (Benissanet) -3,6
Ulldemolins -3,3
L'Espluga de Francolí -0,6
Gandesa -0,6
Santa Bàrbara  2,0

Fonts: www.meteocat.com, www.xtec.es/edumet, www.meteosort.com

 • Per passar l'estona...

Us proposem dos entreteniments per passar l'estona aquests dies de festa entre neula i neula. En primer lloc un joc perquè demostreu la vostra habilitat amb la conducció del ratolí. Consisteix a resistir dins d'un requadre el màxim temps possible sense que t'atrapin. Us hi enganxareu, podeu estar-ne segurs.

I en segon lloc un campionat mundial de clics de ratolí. Aquí haureu de demostrar la velocitat del vostre dit índex sobre el botó esquerre del ratolí. En aquest cas tingueu en compte que els ratolins sense fils donen resultats inferiors, si més no a nosaltres. 

Que tingueu una molt feliç entrada d'any. Fins al 2006!

OTC

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • Qwertymail, webs via correu electrònic

Acaba d'aparèixer un nou concepte que combina les possibilitats del disseny web amb les del correu electrònic. Es diu Qwertymail i ha estat desenvolupat per Síntesi Digital, d'Albons (Baix Empordà). L'usuari de Qwertymail pot crear un missatge amb estructura, el que seria un e-mail navegable, i donar-li un format personal, gestionar tot el seu contingut, escollir els apartats... i fer-ho tot de forma senzilla i intuïtiva.

Si algú ho ha provat, que ens comenti l'experiència!

Notícia (Softcatalà)
Qwertymail

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

 • Prospectiva: les TIC al 2010

A finals d'any es publiquen sovint resums i compendis del que ha estat l'any en diferents àmbits, però també plantejaments de futur i estudis del que pot passar d'aquí a uns quants anys. En el camp concret de les tecnologies de la informació i la comunicació s'acaba de publicar un estudi interessant "ProspecTIC 2010" que planteja l'evolució del que coneixem i l'aparició d'elements que encara ens són desconeguts de cara a l'any 2010. Trobareu l'estudi aquí.

És interessant llegir allò que pensen que s'anirà produint en els propers anys els tècnics de la FING (una fundació francesa dedicada a "posar de relleu, estimular i avaluar la innovació en els serveis, usos i aplicacions d'internet de cara a demà") L'estudi pot servir perquè tot els que estem en relació amb la xarxa de centres de teletreball tinguem una visió més concreta del que ens espera d'aquí a poc temps en camps tan interessants com les telecomunicacions, les memòries, l'evolució dels ordinadors, l'evolució d'internet, etc. El text és en francès, i en principi no n'hem trobat cap versió en anglès. Sabem, però, que tots els dinamitzadors són àmpliament poliglots...

En fi, que per sobre de tot confiem que el 2006 serà un any immillorable per a la nostra xarxa!!!
 

:::::::: AGENDA ::::::::

 • Congrés del Món Rural de Catalunya - Rural'06

Des del febrer de 2005 fins al maig del 2006 a tot el territori català
[
+ info]

 • 5a Jornada de Noves Tecnologies - TDT

El 12 de gener a la Sala d'actes del Consell Comarcal de l'Alt Urgell. A càrrec d'Eduard Navarro, conseller delegat de Pirineus Televisió [+ info]

 • 2nd Open Source World Conference

Del 15 al 15 de febrer a Màlaga. Sota el lema "Innovació i llibertat", tot un conjunt de tallers i ponències sobre el programari lliure [+ info]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 • FOBSIC [ www.fobsic.net ] Fundació Observatori per al a Societat de la Informació de Catalunya

 • Canal SI [ www.canal-si.com ] Pàgina del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme amb notícies de tecnologia i societat de la informació

 • Las Mujeres en el Medio Rural www.mapa.es/es/desarrollo
  /pags/mujer/intro.htm
  ] Pàgina del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació dedicada a la dona del món rural

TELECENTRES

::::

::::