La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 151_ 19-25 desembre 2005 ::

 

BON NADAL
 

:::::::: LA XARXA ::::::::

  • Bona participació al Cicle de Xerrades del Telecentre de Lluçà

Les dues primeres xerrades van versar sobre el conreu de cereals i lleguminoses de gra en agricultura ecològica. Les xerrades van ser a càrrec de dos ponents, un tècnic i un productor per tal de mirar de proporcionar tant la visió teòrica com la pràctica. Cal valorar positivament els continguts i les experiències exposades malgrat la escassetat de públic.

La tercera xerrada va tenir lloc a l'Ajuntament de Prats de Lluçanès, organitzada juntament amb Unió de Pagesos en el marc de la Fira de Santa Llúcia, fira agroramadera molt important de Prats de Lluçanès. També hi va participar un tècnic de CTFC de Solsona i un productor.

L'última xerrada va estar referida als sistemes de calefacció amb biocombustible. Des de l'empresa local Grans de Lluçanès S.L. es començarà la producció de pal·lets de biomassa, un dels combustibles d'aquests sistemes de calefacció. Es va analitzar la possibilitat de valoritzar els restes forestals com a font de biomassa i impulsar així la neteja de boscos. Es va constatar les dificultats que això comporta i la necessitat d'estudis per trobar estratègies viables que permetin aquest aprofitament. Un distribuïdor de calderes i un instal·lador ens van parlar de les prestacions de les calderes deixant clara la seva eficiència, constatant que tenen un elevat preu, però que poden amortitzar-se per l'estalvi econòmic que suposa l'ús del biocombustible.
 
Web
telecentre.llusa@diba.es

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

  • Jornada Wi-Fi a Sant Bartomeu del Grau

Divendres passat va tenir lloc a Sant Bartomeu del Grau una de les seves habituals jornades de divulgació, que aquest any va estar dedicada a recollir informació i experiències sobre les xarxes Wi-Fi. A la Jornada, molt interessant, hi van assistir diferents professionals, empreses i administracions que treballen en el muntatge de xarxes o que n’han instal·lat. També hi va assistir el president de Localret, representants de telecentres com el de Lluçà i Josep Camprubí, de l’OTC.

OTC

  • Guanyadors del Concurs de Nadal de l'OTC

Ja tenim guanyadors del concurs de Nadal de la Xarxa de Telecentres!!!

1r Jordi Ferrer, del Telecentre de la Terra Alta 11:37
2a Paloma Hernández, del Telecentre del Solsonès 12:10
3r Isaac Mas, del Telecentre Prades-Montsant 17:15


Herba fetgera
(Anemone hepatica o Hepatica nobilis)
 


OTC

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

  • Consorci per a la gestió d'infrastructures de comunicacions

El conseller d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació, Carles Solà, i el president del consorci Localret, Jordi Valls, van signar dimecres passat 21 de desembre la constitució d'un Consorci per a la gestió de les infrastructures de telecomunicacions de la Generalitat de Catalunya i dels municipis que formen part de Localret, que suposarà una inversió de 230 milions d’euros en 10 anys.

L'ens gestor d’infrastructures, ITCat (infrastructures de telecomunicacions de Catalunya), té entre d’altres objectius el de posar a disposició dels operadors de telecomunicacions una xarxa pública i estructurada, que podrà ser utilitzada per diferents operadors de telecomunicacions. Hem de suposar que aquestes noves infrastructures s’implantaran essencialment en les comarques que en tenen més necessitat i que com a conseqüència molts centres de teletreball veuran potenciades les seves possibilitats.

  • No augmentaran les tarifes telefòniques i caldrà facturar per segons

Una dels costos més habituals de tots els usuaris de les noves tecnologies són les despeses telefòniques. Una novetat d’aquests d’aquests dies és la congelació, si més no momentània, de les tarifes de Telefònica i l’obligació de facturar d’ara endavant per segons efectivament parlats, fins i tot en les trucades de fix a mòbils. La notícia més destacada, però, no arribarà fins d’aquí a uns mesos quan s’implantarà la liberalització de les tarifes telefòniques que previsiblement –siguem optimistes- hauria de comportar un abaratiment de les tarifes.

  • Ja funciona (parcilament) ".cat"!!!

Fa goig de poder navegar ja per una adreça acabada en .cat  i poder-hi col·locar fins i tot l’accent que correspon a la paraula “fundació”. Això és possible perquè s’estan constituint les estructures que faran possible la generalització del domini que ha de visualitzar allò que ha estat qualificat de “la nostra nació cultural” a internet. Tal com podreu llegir a la web esmentada, la implantació del “.cat” es farà en tres fases que s’aniran desplegant en tres o quatre mesos. Comencem-nos a preparar, doncs, i tal com diu al final de la informació: “Moltes gràcies, i esperem que el domini us hagi... engres.cat!” estar lligat exclusivament als productes propietaris.

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

  • Un recurs especial

En aquesta setmana de Nadal, l’àrea del nostre butlletí que recull els recursos que posa al nostra abast la Societat del Coneixement té un caràcter especial, relacionat en certa manera amb el concurs de Nadal que acaba de tenir lloc entre els dinamitzadors dels centres de teletreball.

Tot l’any estem parlant de tecnologia, d’aparells, de programari, de formació tècnica... Aturant, doncs, una mica, aquest neguit diari, el “recurs” d’aquesta setmana és per insistir simplement en la necessitat de fer servir tots els recursos que la tecnologia ens posa cada dia a l’abast per ser capaços d’acostar-nos millor a les persones que ens envolten i descobrir més bé el nostre entorn. Justament com aquella flor blava del concurs, que segurament havíem vist moltes vegades i que fins ara ens havia passat absolutament desapercebuda.

Bones festes i bon any 2006 per tothom !!!
 

:::::::: AGENDA ::::::::

  • Congrés del Món Rural de Catalunya - Rural'06

Des del febrer de 2005 fins al maig del 2006 a tot el territori català
[
+ info]

  • Jornada sobre les xarxes wifi a les zones rurals

El 16 de desembre al Telecentre de Sant Bartomeu del Grau. Amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i Guifi.net  [+ info]
 

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::


Formació de grau superior oferta per la UOC i l'Enciclopèdia Catalana.


 

Cercador de cursos de formació.Cercador de cursos de formació.

TELECENTRES

::::

::::