La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Xarxa de Telecentres de Catalunya

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 15_ 30 setembre-6 octubre 2002 ::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Jornada "El Teletreball com a alternativa"

L'OTC continua treballant en l'organització de la jornada "El teletreball com a alternativa, que tindrà lloc a Barcelona el 22 de novembre. La jornada s'estructura sobre la base d'unes sessions plenàries i de quatre taules rodones on es debatran diferents aspectes relacionats amb el teletreball i els telecentres:

 - aspectes legals del teletreball
 - els telecentres com a generadors d'activitat econòmica i llocs de treball
 - el teletreball com a nou mètode de treball: obstacles, solucions i perspectives
 - iniciatives de l'administració catalana per al foment de la societat de la informació

Han confirmat ja la seva assistència representants de la Comissió Europea (DG Societat de la Informació i DG Política Regional), del DURSI, de telecentres i xarxes d'Escòcia, Gal·les, Múrcia i Astúries, de sindicats i patronals, i de la UOC.

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • II Trobada de Promotors de Telecentres

Responsables de l'Oficina Tècnica de Coordinació han assistit durant els dies 3 i 4 d'octubre a la II Trobada de Promotors de Telecentres, que ha tingut lloc al telecentre de Campillo de Arenas (Jaén). L'objectiu de la trobada és facilitar una reflexió conjunta sobre la tasca dels telecentres per mitjà d'un intercanvi d'idees i projectes entre els diferents responsables. Els grups de treball constituïts han debatut sobre els següents temes:

 - Planificació i implantació estratègica de la Societat de la Informació per al desenvolupament local
 - Sensibilització i alfabetització digital
 - Formació i teleformació
 - Generació de llocs de treball i noves empreses
 - Serveis a empreses i teleserveis  

A la trobada han assistit responsables dels telecentres de Campillo de Arenas (Jaén), Bullas (Múrcia), Getafe (Madrid), Biaizpe (Navarra), Gordexola (País Basc) i de les xarxes de telecentres d'Astúries i d'Irlanda.

+ informació

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • Localret presenta a Tarragona un estudi sobre la viabilitat de l'arribada de la banda ampla

El dia 8 d'octubre a les 11.30, a la Sala d'Actes de la Diputació de Tarragona (pg. Sant Antoni, 100, Tarragona) tindrà lloc la presentació de l'Estudi sobre la viabilitat de l'arribada de la banda ampla, municipi per municipi. La sessió estarà presidida pel president de la Diputació de Tarragona, Josep Mariné i Grau, i pel president del Consorci Localret, Jordi Valls i Riera. La presentació anirà a càrrec del gerent de Localret, Guillem Casas Marín. L'acte està adreçat als càrrecs electes i tècnics municipals de la província de Tarragona.

A partir d'una anàlisi exhaustiva de consums, xarxes i infraestructures es proposen diferents alternatives per al desplegament de les xarxes de banda ampla.

+ informació

 • IV edició del concurs Emprenedors

La STSI i el CIDEM van presentar el 3 d'octubre la quarta edició del concurs Emprenedors, dirigit a fomentar la creació de noves empreses de base tecnològica. Enguany el concurs presenta dues novetat: la incorporació del CIDEM en l'organització i l'ampliació de l'àmbit empresarial (inicialment estava limitat a empreses basades en TIC i ara s'ha estès a empreses de base tecnològica en general).

Hi pot participar qualsevol equip de com a mínim 3 persones, que elabori un projecte d'empresa de base tecnològica, i també petites empreses constituïdes durant el 2002. L'empresa guanyadora del concurs haurà d'establir la seu social, fiscal, el centre de decisions i l'activitat empresarial a Catalunya.

El termini d'inscripcions finalitza el 17 de novembre. Tota la informació sobre les bases, documentació a presentar, etc. està disponible a la web del concurs: www.emprenedors.gencat.es

:::::::: AGENDA ::::::::

 • Expo Internet 2002

Del 2 al 5 d'octubre, al Palau Sant Jordi de Barcelona. Organitza l'AUI Associació d'Usuaris d'Internet [ + info ]

 • II Trobada de Promotors de Telecentres

Dies 3 i 4 d'octubre al telecentre de Campillo de Arenas (Jaén) [ + info ]

 • III Jornada en.red.ando: Construyendo el espacio virtual

Divendres 25 d'octubre a Barcelona. Sistemes per al teletreball i l'aprenentatge en grup en entorns virtuals [ + info ]

 • Jornada "El teletreball com a alternativa"

Divendres dia 22 de novembre a l'hotel Ducs de Bergara de Barcelona. Organitzada per la Xarxa de Telecentres de Catalunya

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 • Associació Francesa de Teletreball i Teleactivitats [ www.aftt.asso.fr ] Creada el 1996, molt activa. Organitzadora de la 9a Assemblea Europea del Teletreball

 • Flexwork  [ www.flexwork.eu.com ] Nous mètodes de treball a regions remotes d'Europa. Molta informació sobre projectes europeus relacionats amb el teletreball

 • Telecentre Center [ www.centerribera.com ] Telecentre de Cadreita (Navarra). L'àmbit d'actuació és la comarca de la Ribera navarresa.

 

TELECENTRES

::::

::::