La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 147_ 21-27_novembre 2005 ::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • L'Infocentre organitza les III Jornades de programari lliure i empresa a les Terres de l'Ebre i l'Olivera Party

III Jornades de programari lliure i empresa a les Terres de l'Ebre

El concepte de programari lliure cada cop està més difós dins de l'àmbit empresarial. Si fa uns anys els nom d'OpenOffice GNU/Linux, eren, com a
mínim desconegut per a la majoria d'empreses, actualment ja hi ha moltes
empreses que, per exemple, han vist que es pot utilitzar l'OpenOffice com a substitut de l'Office de Microsoft sense la necessitat de fer grans canvi i tenint la llicència lliure (i gratuïta). A més l'aposta clara i ferma per part de la Generalitat de Catalunya referma el futur i la consolidació del projecte. Les passades jornades el que s'havia realitzat era aquest difusió general de les possibilitats del programari lliure de cara a l'estalvi de costos a les empreses, a partir d'aquest any, s'ha volgut especialitzar l'oferta de cara a aprofundir més en temes concrets i així, millorar la informació sobre els esmentats temes i aclarir qualsevol dubte que tinguin.

En aquesta jornada es parlarà sobre les xarxes en programari lliure; un tema força adequat ja que les empreses cada cop necessiten connectar els seus ordinador tant en xarxes internes de cada empresa, com externes entre empreses, delegacions o seus. Hi haurà 3 xerrades, on s'intentarà donar una visió general sobre el tema, d'una banda hi haurà un representat de la Universitat Oberta de Catalunya, que ens donarà una visió general de les xarxes, posteriorment, hi haurà la presentació d'una associació catalana d'empreses que treballen amb software lliure, finalment hi haurà l'experiència de una empresa de les Terres de l'Ebre que instal·la xarxes amb programari lliure.

A qui va adreçat?

A tots els empresaris i comerciants que necessiten aplicacions adaptades a les seues necessitats sense un gran desemborsament econòmic. A tots els empresaris i comerciants que es veuen obligades a les actualitzacions constants del programari i que hagin de pagar per això. A tots els tècnics i informàtics d'empreses que necessitin eines i adaptacions flexibles per a la seua empresa.

A totes les empreses d'informàtica que realitzen i creen programes adaptats ja que amb la possibilitat d'utilitzar el codi font ja creat, permet generar nous programes adaptats a les necessitats dels clients i amb preus més competitius.

Programa:
- 10:00-10:15 Acreditació
- 10:15 Presentació a càrrec de Joaquín Martí, alcalde de Santa Bàrbara
i Alfons Montserrat president del Consell Comarcal del Montsià.
- 10:30 Xerrada a càrrec de Manel Zaera representant a les TTEE del
Col·legi d'Enginyers en Informàtica de Catalunya (COEIC) amb el títol "Programari lliure i gestió empresarial".
- 11:00 Descans
- 11:30 Xerrada a càrrec de Marc Gibert, consultor de la Universitat
Oberta de Catalunya amb el títol "Eines de gestió comercial"
- 12:00 Experiències empresarials
- 13:00 Cloenda de l'acte a càrrec de Carles González de la Secretaria
de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de
Catalunya

Organització: Infocentre de Santa Bàrbara, Universitat Oberta de Catalunya, COEIC (Col·legi Ofical d'Enginyeria d'Infomàtica de Catalunya

L'Olivera Party
Aquest proper 26 de novembre es celebrarà a Santa Bàrbara l'Olivera Party, la primera party de noves tecnologies que organitza l'Infocentre de Santa Bàrbara. Vine a compartir amb el teu ordinador, jocs, imatges, música, etc... Juga amb xarxa amb els teus companys als jocs més coneguts.

Programa d'activitats:
9-9'30 Instal·lació i configuració dels ordinadors
9'30-11: Jocs en xarxa
11-14: Jocs en xarxa
14-16 dinar
16-18'30 jocs en xarxa
18'30-21 jocs en xarxa
21 cloenda

Preu: les 10 primeres inscripcions gratuïtes, la resta 5€

infocentre@sta-barbara.org 

 • Dia Internacional contra la violència de gènere al Telecentre del Solsonès

El Telecentre del Solsonès vol commemorar el dia internacional contra la violència de gènere posant a disposició dels usuaris del telecentre les seves instal·lacions per enviar missatges de solidaritat a les dones maltratactes, a través del fòrum "No estás sola" de Mujeres en red.

Els participants disposaran de connexió lliure a Internet durant tota la jornada.

telecentre@ctfc.es

 • Curs de vídeos digitals al Telecentre de Lluçà

El Telecentre de Lluçà ha organitzat per al pròxim dia 12 de desembre un nou curs per poder promoure la televisió local de Lluçà i per tota persona que estigui interessada a apendre a fer funcionar l'Adobe Premiere 6.5.

Les sesions seran cada dilluns al Telecentre de Lluçà de 7 a 2/4 de 9. Per a més informació truqueu el 93 855 40 34 o bé envieu un e-mail al telecentre.

telecentre.llusa@diba.es

 • "Linuxshow" acosta el sistema operatiu GNU/Linux als estudiants dels instituts de Móra d'Ebre i Flix

Aquesta activitat forma part del Pla de formació en informàtica de la Ribera d'Ebre.

El Departament d'Informàtica del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre i el Telecentre de la Ribera d’Ebre ha organitzat, en el marc del Pla de formació en informàtica de la comarca, les xerrades-espectacle "Linuxshow" als instituts d'ensenyament secundari (IES) de Móra d'Ebre i Flix.

Es tracta d'una activitat dirigida per Xavier de Blas, llicenciat en educació física i docent a la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i l'Esport Blanquerna de la Universitat Ramon Llull, que reflexiona sobre el món de la informàtica i acosta el sistema GNU/Linux a l'usuari final, bé sigui especialitzat o no.

El dilluns 14 de novembre es va efectuar la primera sessió de "Linuxshow" a la comarca, a les 15:30 hores, concretament a l'IES Julio Antonio de Móra d'Ebre, amb l'assistència d'una vuitantena d'alumnes i professors dels cicles formatius de grau mitjà i superior, i de batxillerat.

De la mateixa manera, el dilluns 21 de novembre, a les 16 hores, es va repetir l'experiència a l'IES de Flix amb l’assistència d’un centenar d’alumnes i professors dels cicles formatius i del batxillerat.

telecentre@riberaebre.org

 • Curs d'iniciació a l'Autocad al Telecentre de la Terra Alta

Durant tots els dissabtes del mes de novembre i el primer de desembre el Telecentre de la Terra Alta està realitzant un curs d'iniciació a l'Autocad. L'horari és de 10.00h a 14.00h i tindrà una durada de 20 hores.

És el segon que imparteixen enguany, el primer es va fer al setembre i va tenir una gran acollida entre els usuaris, va ser tal l'èxit que no hi va haver prou places. Aquesta és la raó per fer un segon curs i estan molt satisfets per haver registrat un altre cop un ple total d'inscripcions.

telecentre@terra-alta.altanet.org

 • Curs bàsic d'imatge digital a l'e-centre Tremp

L'e-centre Tremp durà a terme un curs bàsic d'imatge digital. Es tractaran principalment temes bàsics de funcionament de càmeres digitals, descàrrega i enmagatzematge de fotos, retoc d'imatges amb el programa Gimp entre d'altres continguts.

Les classes tindran el suport d'un fotògraf especialista que explicarà fonaments de la fotografia. La duració d'aquest curs és de 12,5 hores distribuides en dos grups, el primer del 12 al 16 i el segon del 19 al 23 de desembre.00 a 14:00 i de 17:00 a 21:00 (de 19:00 a 21:00 restringit per cursos)
 
telecentre@ajuntamentdetremp.com

 • Xerrada sobre tècniques de recerca de feina al Pobl@ Pirineu e-centre

El proper dimecres dia 30 de novembre a les 19:30 h hi haurà una xerrada al Telecentre de la Pobla de Segur sobre "Tècniques de recerca de feina". L'assistència a la xerrada és lliure i gratuïta. No fa falta confirmació.

cartell de la xerrada
pirineu-e-centre@pobladesegur.org

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • El Telecentre del Pallars Sobirà busca un professor d'Autocad

Tal com podreu comprovar si accediu a la borsa de teletreball, el Telecentre del Pallars Sobirà http://pallarssobira.ddl.net/telecentre necessita un professor per donar classes d'Autocad al Telecentre de Sort. Es requereix experiència en Autocad i preferentment ha de ser resident a la zona (Pallars Sobirà, Pallars Jussà).

Telèfon: 973 62 01 07
Persona de contacte: Olga Cuevas i Melis (telecentre@pallarssobira.ddl.net)
Data límit de presentació CV: 21/12/2005

OTC

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • Les universitats catalanes compartiran un campus virtual

La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI) de la Generalitat i les universitats del Principat han acordat impulsar el projecte CAMPUS, un campus virtual basat en programari lliure que permetrà utilitzar la xarxa com a via de transmissió de coneixements i que oferirà serveis a estudiants i professors. L'aula del Campus tindrà quatre blocs: planificació de l'aprenentatge, comunicació, eines per a la transmissió del coneixement i per a treballar en grup, i instruments per a l'avaluació i la gestió acadèmica. La plataforma tindrà en compte principis d'accessibilitat i usabilitat, i algunes aplicacions seran accessibles via PDA i telèfon mòbil.

Notícia (DURSI)

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

 • Cobertura de mòbils

Un dels problemes que afecten gairebé totes les comarques o municipis on hi ha implantats algun centre de teletreball és el de la deficient cobertura territorial dels serveis de telefonia mòbil. Aquesta mancança afecta notablement la possibilitat real de treballar des de qualsevol racó del país donat que sense comunicacions mòbils és difícil pensar en la implantació d’iniciatives econòmiques, ni que siguin tan sols els establiments de turisme rural.

Per això és important la informació que s’ha divulgat aquests dies sobre l’extensió de la telefonia mòbil cap a àrees que fins ara n’estaven mancades, gràcies a l’adjudicació de noves freqüències en la banda de 900 Mhz a Telefònica i Amena. Segons les informacions periodístiques a Catalunya aquesta ampliació de cobertura mòbil afectarà 301 municipis, gairebé la tercera part dels municipis del país. Caldrà seguir de prop aquesta informació i vetllar des dels telecentres per la implantació efectiva d’aquesta millora a les nostres comarques, donada la repercussió que pot tenir en les activitats econòmiques dels usuaris dels nostres telecentres.

 

:::::::: AGENDA ::::::::

 • Congrés del Món Rural de Catalunya - Rural'06

Des del febrer de 2005 fins al maig del 2006 a tot el territori català
[
+ info]

 • II Jornada La Farga

El 23 de novembre a la sala auditori del Consorci el Far tindrà lloc la II Jornada La Farga: Programari Lliure i Empresa [+ info]

 • III Jornades sobre Programari Lliure i Empresa a les Terres de l'Ebre

El 26 de novembre l'Infocentre de Santa Bàrbara (Montsià) [+ info]

 • L'Olivera Party

El 26 de novembre l'Infocentre de Santa Bàrbara (Montsià) [+ info]
 

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

 • Geocaching [ www.geocaching-hispano.com ] El nou esport per als amants de l'aventura i dels GPS.

 • Telecenters Project [ www.its.ucdavis.edu/tcenters ] Una de les webs pioneres (amb documents de principis dels 90) sobre el teletreball i els telecentres.

 • Telework Recruiting www.teleworkrecruiting.com ] Borsa de teletreball nord-americana. Una dada crida l'atenció: 1.469 empreses disposades a contractar teletreballadors.

TELECENTRES

::::

::::