La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 145_ 07- 13_novembre 2005 ::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Novembre ple d'activitats al Centre Telemàtic de la Conca de Barberà

El Centre Telemàtic de la Conca de Barberà ha organitzat conjuntament amb la Diputació de Tarragona una jornada de webfàcil adreçada a tots els ajuntaments de la comarca. A traves d'aquesta jornada es pretén informar a tots els ajuntaments sobre el funcionament del gestor de continguts i facilitar la seva utilització per tal que puguin gestionar la seva pròpia pàgina web. S'ha previst que cada ajuntament pugui realitzar les pràctiques dins el seu propi web.

També tenen prevista l'entrega de premis del concurs de fotografia digital que van organitzar. Han estat moltes les obres presentades al primer concurs de fotografia digital  i molt difícil l'elecció de les obres premiades, ja que totes elles han estat fotografies molt estudiades, originals i ben treballades. L'entrega de premis del concurs de fotografia digital, tindrà lloc el dijous, 17 de novembre, a les 19,00 al mateix telecentre.


Finalment, han organitzat també una jornada de teletreball. Actualment des del Consell Comarcal de la Conca de Barberà estan treballant per tal d’impulsar i promoure el teletreball a la comarca com un sistema alternatiu per crear activitat econòmica i ocupació, afavorint i impulsant així el reequilibri territorial. Per aquesta raó, el pròxim dijous,17 de novembre  a les 19 hores, han programat una jornada amb el nom de: “El teletreball, una nova possibilitat laboral”, a càrrec del Sr. Jordi París, director de l’Organisme Autònom de Desenvolupament de la Conca de Barberà.
La jornada tractarà del teletreball i de les eines i serveis que s’ofereixen als teletreballadors, com ara:
- S’ofereix suport i assessorament als teletreballadors de la Conca de Barberà
- Es facilita la interconnexió amb l’empresa als teletreballadors mòbils
- S’impulsa la creació d’una xarxa comarcal de punts públics d’accés a Internet.
- Es proporcionen espais, mitjans tècnics i connectivitat en diferents municipis de la comarca. el Linuxshow. Hi esteu tots convidats!

web
cccb@conca.altanet.org

 • Taller específics i formació a l'Alta Ribagorça

Aquesta temporada, al Telecentre de l'Alta Ribagorça, estrenen una nova manera d’aprendre informàtica amb tallers específics que ajudaran a aprendre les facilitats que es poden trobar utilitzant les noves tecnologies, i practicant activitats personals, lúdiques i professionals.

Tallers:

- Com muntar-se les vacances a través d'Internet (3 hores):Trobar ofertes, portals - cercadors, vols, allotjaments, viatges. 1a edició: Dimarts 29 de novembre, d´11:00 h a 14:00 h. 2a edició: Dilluns 19 de desembre, de 19:00 h a 22:00 h.
- Descàrregues de fitxers de la xarxa mp3, vídeos i altres (3 hores): Descàrregues, programes (p2p), legalitat, còpies. 1a edició: Dijous 24 de novembre, d´11:00 h a 14:00 h. 2a edició: Divendres 23 de desembre de 19:00 h a 22:00 h.
- Com seguir/fer una formació a través d'Internet: Taller en línia d'e-learning, aprenentatge a través d'Internet, opcions, plataformes d'aprenentatge, etc. 12 hores, aprox. 3 presencials i la resta en línia, a través d’Internet. 1a edició: Dijous 17 de novembre, d’11:00 a 14:00.
2a edició: Divendres 2 de desembre, de 19:00 a 22:00 h.
- Aprendre dibuix artístic a través d'Internet, taller de dibuix en línia:
(14 hores de classe telemàtica, a través d’Internet.) 1a edició: Divendres 18 de novembre, d’11:00 a 13:00. 2a edició: Divendres 18 de novembre, de 17:00 a 19:00 h.

Cursos:

Actualment estan realitzant una enquesta amb nous cursos provinents de les propostes dels propis usuaris. L'oferta fomativa:

- Curs de Power Point: 18 i 25 de novembre (divendres, de 19.00 a 22.00).
- Curs d’Acces: 13, 15, 20, 22, 27 i 29 de desembre (dimarts i dijous, de 19.00 a 21.00).
- Curs d’Excel: 9, 11, 13, 16, 18 i 20 (dilluns, dimecres i divendres, de 19.00 a 21.00)
- Curs d’Introducció a Photoshop: 23, 25, 27 i 30 de gener i 1, 3, 6, 8 i 10 de febrer (dilluns, dimecres i divendres, de 19.00 a 21.00).
- Curs de disseny de pàgines web: 13, 15, 17, 20, 22, 24 i 27 de febrer i 1 i 3 de març (dilluns, dimecres i divendres, de 19.00 a 21.00).
- Curs de comptabilitat: 6, 8, 10, 13, 15, 17, 20, 22, 24, 27, 29 i 31 de març (dilluns, dimecres i divendres, de 19.00 a 21.00).

Proposta de nous cursos: Curs de GIS (Sistemes d’Informació Geogràfica),
Curs de GPS (Sistema de Posicionament Global), Curs d’iniciació a la programació, Curs avançat de Word, Curs avançat d’Excel, Curs avançat d’Acces i Curs avançat de Power Point.

tecnictelecentre@ccar.ddl.net

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • 6a reunió de la Comissió de la Borsa de Teletreball

Dimecres 9 de novembre va tenir lloc a la STSI la 6a reunió de la Comissió de la Borsa de Teletreball. Es va analitzar l'activitat de la borsa des que es va posar en marxa. Es va fer una reflexió col·lectiva sobre les estratègies que caldria prendre per aconseguir una entrada d'ofertes superior a l'actual. També es va proposar a la STSI la difusió del concepte de teletreball i en concret de la borsa. Finalment també es va debatre sobre la conveniència de millorar alguns aspectes de la web com el disseny gràfic.

OTC

 • Assistència a la trobada de dinamitzadors de Guadalinfo 2005

Josep Camprubí està assistint a la trobada de dinamitzadors de Guadalinfo 2005 que s'està portant a terme durant els dies 10 i 11 de novembre a Granada i organitzada per la Consejería Innovación , Ciencia y Empresa de la Junta de Andalucía. En el proper setmanari us en donarem els detalls.

OTC

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • El CTTI rep 16 ofertes pel concurs de veu i dades de la Generalitat de Catalunya

El Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya (CTTI) ha rebut setze propostes de licitació per contractar els serveis de telecomunicacions de veu i dades corporatius de l'Administració catalana.

Aquest concurs es va iniciar a principis del passat mes de setembre i es va dividir en dos procediments diferenciats, constituint objectes de licitació independents, amb l'objectiu de construir una oferta homogènia i racionalitzada que agilitzés la gestió i provisió dels serveis de telecomunicacions i que permetés aconseguir el millor preu i qualitat del mercat.

El calendari previst per a la licitació pel procediment negociat estableix que l'adjudicació tindrà lloc durant el mes d'abril del 2006, i pel concurs obert es realitzarà el mes de desembre del 2005.

Notícia

 • El DURSI i les universitats catalanes crearan un campus virtual basat en programari lliure

La nova plataforma, inclosa en el programa Universitat Digital, suportarà fins a 10.000 usuaris simultàniament.

El Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació, a través de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI) i les universitats catalanes han acordat impulsar el projecte CAMPUS que permetrà la creació d'un campus virtual basat en programari lliure i sota llicència lliure GPL (General Públic License) tant per impartir ensenyament superior exclusivament en línia com també semipresencial.

En el termini de 18 mesos les universitats desenvoluparan aquesta iniciativa que servirà de referència internacional en l'àmbit de l'e-learning podent suportar fins a 10.000 usuaris connectats simultàniament. La plataforma CAMPUS permetrà un alt grau de personalització en idiomes, logotips, colors, activació de funcionalitats i comptarà amb aplicacions accessibles via PDA i telefonia mòbil.

Segons el secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Oriol Ferran, 'aquest projecte és especialment important per la col·laboració entre universitats que, gràcies al desenvolupament del programari lliure, poden posar en comú el seu coneixement en benefici del país. Hem de celebrar aquest esforç que vol ser la primera d'una de les moltes experiències conjuntes entre les universitats catalanes'.

Notícia

 • El Govern espanyol aprova el "Plan Avanza" per la convergència amb Europa en la Societat de la Informació

L'acord en el Consell de Ministres inclou l'adopció d'una sèrie de manaments a diferents ministeris perquè iniciïn mesures normatives d'impuls de la Societat de la Informació.

El "Plan Avanza", integrat en l'ambiciós "Programa Ingenio 2010", té com a principal objectiu aconseguir que el volum de l'activitat econòmica relacionada amb les TIC s'acosta al 7% del PIB al 2010.

El "Plan Avanza" destinarà al 2006 785, 6 milions d'euros als quals, si els afegim els destinats al desenvolupament de la Societat de la Informació pel Ministeri d'Indústria, sumen 1.197, 7 milions d'euros. 

Està estructurat en cinc grans àrees d'actuació: llar i inclusió de ciutadans, competitivitat i innovació, educació en l'Era Digital, Serveis Públics Digitals i context digital.

Notícia

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

 • Un disc virtual dins del correu de Google

Més d’una vegada hem parlat de Google i de la seva contínua generació de novetats, habitualment interessants. Aquesta vegada es tracta d’una iniciativa externa, però que deu comptar amb l’aprovació de Google pel nivell d’integració en el sistema de correu Gmail, el correu de Google. Es tracta d’una petita aplicació que es pot descarregar a http://www.viksoe.dk/code/gmail.htm . Un cop instal·lada, l’aplicació genera un disc virtual que apareix a “el meu ordinador” en l’explorador de Windows com una unitat més, amb el nom de “Gmail Drive”. Dins d’aquest disc virtual es pot crear un sistema de fitxers, exactament igual que en qualsevol altra unitat. Quan hem obert una sessió de Windows i volem treballar amb “Gmail Drive” primer de tot se’ns demana un password, que és el mateix que hem definit per al correu Gmail. Llavors ja podem treballar amb el contingut del disc virtual, amb la característica que si hi introduïm un nou fitxer, també es genera un correu al qual podem accedir des del servidor de correu Gmail.

Un recurs, doncs, molt útil per poder disposar d’un disc accessible des de qualsevol ordinador on haguem instal·lat la petita aplicació esmentada o des del nostre sistema de correu Gmail. D’aquesta manera es pot aprofitar molt millor l’ampla capacitat de Gmail, que de moment està situada a 2 GB, per cada compte de correu.

 

:::::::: AGENDA ::::::::

 • IX Jornada Sidar a Bilbao

Del 7 al 9 de novembre tindran lloc a Bilbao la IX Jornada SIDAR: Mundo Web sin Barreras amb l'objectiu d'exposar i resoltre tot allò que té a veure amb l'accessibilitat a la xarxa. [+ info]

 • e-Week 2005 - Setmana digital a Vic

Del 7 al 13 de novembre a Vic. Un projecte que desenvolupen la Universitat de Vic i l’Ajuntament de Vic per donar a conèixer i debatre els usos i les aplicacions de les TIC  [+ info]

 • Jornada "Promoció i desenvolupament d'experiències de teletreball a les empreses.

El 15 de novembre a la sala de Plens de l'Ajuntament de Corbera de Llobregat.

 • II Cimera Mundial de Ciutats i Autoritats Locals sobre la Societat de la Informació

Del 9 a l'11 de novembre a Bilbao, organitzada per l'Associació Mundial de les Regions per la Societat de la Informació [+ info]

 • Encuentro de Dinamizadores Guadalinfo 2005

Els dies 10 i 11 de novembre a Granada, organitzada per la Consejería de Innovación, Ciencia y Empresa de la Junta de Andalucía [+ info]

 • Cimera Mundial sobre la Societat de la Informació

Del 16 al 18 de novembre a Tuníssia tindrà lloc la 2ª Cimera Mundial sobre la Societat de la Informació.  [+ info]

 • Congrés del Món Rural de Catalunya - Rural'06

Durant el primer trimestre del 2006 a tot el territori català [+ info]
 

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

Organització que estudia els efectes en la societat de l'expansió de les noves tecnologies de la informació i el coneixement.

Sant Feliu On Line. Iniciativa de l'Àrea de Ciutat Sostenible i Innovadora de la regidoria de Ciutat del Coneixement de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat que fomenta la utilització de les TIC
 

Punt de trobada de projectes, experiències i formació en TIC.
 

TELECENTRES

::::

::::