La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 141_ 10-16_ octubre 2005 ::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Inauguració del Viver d'Empreses del CTFC de Solsona


El proper dimecres 20 d'octubre a les 19 hores tindrà lloc la inauguració del Viver d'Empreses del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, que es farà a la sala d'actes del mateix centre.

Hi esteu tots convidats.Invitació
Web
telecentre@ctfc.es

 • Curs de Linux al Telecentre de la Ribera d'Ebre

El Telecentre de la Ribera d'ebre organitza un curs de Linux per a usuaris de Windows. La missió d'aquests curs és apropar l'usuari habitual de Windows a l'entorn del Linux i al programari lliure. Durant 18 hores, en sessions de 2 hores cadascuna, els usuaris aprendran a instal·lar una distribució Linux, en aquest cas UBUNTU, les particularitats del sistema GNU/Linux, l'instal·lació de paquets ofimàtics i programari, la cofiguració d'una connexió a Internet i d'un gestor de correu electrònic i s'introduiran a més en sistemes LAMPP. En definitiva un curs per a totes les persones que dominen el sistema Windows i volen provar l'alternativa.

Notícia
telecentre@riberaebre.org

 • Novetats al Telecoloni@ de l'Ametlla de MerolaEl Telecoloni@ de l'Ametlla fomenta una lliga privada a l'ACB.com

Amb l’objectiu que tothom faci servir Internet, a l’Ametlla de Merola s’ha creat una lliga privada pels ametllans per tal de competir entre ells i determinar qui entén més de bàsquet. És evident que l’objectiu és passar-s’ho el més bé possible i gaudir de bones jornades de bàsquet i esport en general. Però a la fi, també és important que aquest mitjà, Internet, sigui utilitzat de manera quotidiana i sense complexes pel major nombre de gent possible. Aquesta també és una bona manera de fer que la gent l’hi perdi la por.

Qui vulgui encara pot participar a la lliga privada de l’Ametlla de Merola, una vegada confeccionat l’equip pot accedir-hi amb aquest enllaç. La contrasenya és JAC, que cal recordar que són les sigles de Joventut Acció Catòlica, entitat que en el seu temps vetllava per la cultura i esport a l’Ametlla de Merola, i que és més àmpliament explicada al suplement de l’Erol dedicat a l’Ametlla de Merola.


Taller de pesca amb mosca artificial al Telecoloni@ de l’Ametlla de Merola

Aquest dissabte, 15 d’octubre de 2005, el Telecoloni@ de l’Ametlla de Merola, acollirà uns tallers, sobre el mon de la pesca amb mosca artificial.
Començarà a les 10 del mati, amb la iniciació al muntatge de canyes, elecció de blanks, anellat, etc., explicat per un expert muntador de canyes. Un cop finalitzat aquest, els participants es desplaçaran a la pista esportiva per realitzar el llençat amb canya de mosca, que serà impartit per un monitor titulat de la Federació Catalana de Pesca.

A partir de les 4, i durant tota la tarda, es faran demostracions de muntatge de mosques artificials, per experts en la matèria. Tots aquests muntatges es podran seguir amb imatges emeses per un monitor de TV i projectades en pantalla gegant per fer-ho molt més còmode a la vista.


Web
av@ametllademerola.com 

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • L'OTC i el CTFC de Solsona participen en el Congrés
  Món Rural 06

El Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i l'Oficina Tècnica de Coordinació participen en una convocatòria del Congrés del Món Rural de Catalunya el proper dimarts dia 19 d'octubre al Centre Cívic de Breda. L'objectiu de la convocatòria és treballar sobre la temàtica: "Accés a les Noves Tecnologies de Comunicació al Món Rural".

En el proper setmanari farem un resum de la jornada de treball.

Convocatòria
OTC

 • El Consell Comarcal del Bages acollirà les sessions presencials del curs d'imatge digital per a dinamitzadors

El Consell Comarcal del Bages acollirà les dues sessions presencials del Curs d'obtenció, edició i utilització d'imatges digitals que organitza la STSI per als dinamitzadors dels telecentres. Aquestes sessions tindran lloc el dia 24 d'octubre i el 7 de novembre de les 10 a les 14. Assistiran 18 dinamitzadors de les comarques del Bages, del Berguedà i del Vallès Occidental.

OTC

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • La FEMP implantarà el projecte PISTA Administració Local a 2.400 municipis

El ministre d'Indústria, Turisme i Comerç i el president de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies han firmat un acord pel qual la FEMP es compromet a gestionar l'extensió del projecte PISTA Administració Local, implantant-lo almenys a 2.400 municipis durant els pròxims dos anys, a través d'Organismes supramunicipals com Diputacions, Cabildos, Mancomunitats de Municipis, etc. Concretament, s'ha subscrit una addenda que permet desenvolupar el Conveni marc de col·laboració entre el Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies per l'impuls de l'Administració Electrònica a les entitats locals, firmat el passat 11 de gener de 2005.

PISTA Administració Local és un projecte de portal telemàtic desenvolupat dins del programa Pista de la Direcció General pel Desenvolupament i la Societat de la Informació, destinat a proveir als municipis petits i mitjans d'instruments per prestar serveis telemàtics als seus ciutadans i tenir presència a la Xarxa. El projecte està desenvolupat en software de codi obert i inclou un gestor de continguts, gestió d'activitats diverses, butlletí electrònic, etc.

Notícia

 • El Ministeri d'Indústria i Red.es llancen la nova campanya publicitària de "Todos en Internet"

El Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç i l'Entitat Pública Empresarial Red.es faran difusió entre el 13 i el 23 d'octubre una nova campanya publicitària dins el pla de comunicació "Todos en Internet", una inciativa que forma part del Pla d'Actuació per al desenvolupament de la Societat de la Informació que té l'objectiu d'acostar als ciutadans les possibilitats que ofereix Internet promovent l'ús de la xarxa i reduïnt la fractura digital.

La campanya persegueix conscienciar els ciutadans que Internet és fàcil, evitar l'autoexclusió d'alguns col·lectius de la Societat de la Informació i reduir la fractura digital.

El pla de sensibilització de “Todos en Internet”, que ensenya a utilitzar Internet a través de sessions gratuïtes, ha arribat ja a més de 1.100.000 ciutadans i espera arribar al milió i mig.

Notícia
Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

 • Fotoblocs

Tothom comença a saber què són els "blocs", una mena de diaris digitals que s’han estès extraordinàriament per la xarxa.(per cert que el TERMCAT acaba de decidir que en català se n'ha de dir "blocs" i no "blogs", així que d'ara endavant ho escriurem d'aquesta manera). Un tipus especial de bloc és el “fotobloc” en què la il·lustració gràfica ocupa un espai fonamental. Igual que en el cas dels blocs de text, de fotoblocs n’hi ha de molts tipus, tant de personals com de professionals. En tot cas són noves eines, de poc cost i relativament fàcils de crear i de mantenir, que serveixen molt bé per mostrar l’evolució d’un àmbit, d’uns esdeveniments, d’un país, o simplement d’una manera de viure. Hem triat alguns bons exemples de fotobloc, que val la pena de resseguir:

http://www.naderdavoodi.net/  sobre la vida quotidiana a l’Iran
http://www.judithpolakoff.us/  un bloc d’una fotògraf que fa pensar en la possibilitat que tenen a l’abast els fotògrafs que treballen en contacte amb els telecentres per crear una eina fàcil que servei per mostrar el seu treball.
http://www.autoblog.com/  per veure les possibilitats comercials d’un fotobloc dedicat al món automobilístic i : http://www.engadget.com/  dedicat al món tecnològic. En aquests dos casos es pot veure com es poden presentar productes i novetats fent servir la imatge i la tècnica dels blocs. De tots dos n’hi ha una versió més o menys reduïda en espanyol.
 
 

:::::::: AGENDA ::::::::

 • 1a Jornada Internacional de Software Lliure per a biblioteques

El 18 d'octubre al Vapor Universitari de Terrassa, organitzada pel Grupo de Trabajo de Software Libre para los profesionales de la información [+ info]

 • Els nous reptes per al món rural. Fòrum pel diàleg sobre cultura i noves tecnologies 

El 22 i 23 d'octubre a Lluçà. Jornada que inclourà una xerrada sobre desenvolupament rural, una altra sobre el paper de les TIC en el món rural i i una taula rodona. Organitzat pel Telecentre de Lluçà i el Consorci del Lluçanès.

 • Dia d'Internet

La comunitat d'internautes ha designat el 25 d'octubre com el Dia d'Internet. [+ info]

 • IX Jornada Sidar a Bilbao

Del 7 al 9 de novembre tindran lloc a Bilbao la IX Jornada SIDAR: Mundo Web sin Barreras amb l'objectiu d'exposar i resoltre tot allò que té a veure amb l'accessibilitat a la xarxa. [+ info]

 • II Cimera Mundial de Ciutats i Autoritats Locals sobre la Societat de la Informació

Del 9 a l'11 de novembre a Bilbao, organitzada per l'Associació Mundial de les Regions per la Societat de la Informació [+ info]

 • Encuentro de Dinamizadores Guadalinfo 2005 

Els dies 10 i 11 de novembre a Granada, organitzada per la Consejería de Innovación, Ciencia y Empresa de la Junta de Andalucía [+ info]

 • Cimera Mundial sobre la Societat de la Informació 

Del 16 al 18 de novembre a Tuníssia tindrà lloc la 2ª Cimera Mundial sobre la Societat de la Informació.  [+ info]

 • Congrés del Món Rural de Catalunya - Rural'06 

Durant el primer trimestre del 2006 a tot el territori català [+ info]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::


Associació Tecnològica d'Aficionats a les Xarxes Sense Fils
 

Enciclopèdia de descàrregues de programari lliure
Servidor client amb continguts musicals que permet gratuïtament navegar i copiar la música en CD's.
 

TELECENTRES

::::

::::