La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 125_ 6-12 juny 2005 ::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

  • Taller de correu electrònic al Telecentre de la Fatarella

El proper dia 14 de juny de 7 a 9 de la tarda, al Telecentre / Punt Òmnia de la Fatarella es realitzarà un taller de correu electrònic per a les persones que vulguin aprendre el funcioment d’aquest servei que ofereix Internet. La finalitat del taller és que les persones que hi participin puguin crear-se una bústia de correu electrònic per a poder enviar i rebre missatges, fitxers adjunts i crear els seus contactes. D'aquesta manera coneixeran una forma molt útil i pràctica de comunicació a través de la xarxa.

telecentrelafatarella@terra-alta.altanet.org

  • Curs sobre creació d'empreses a Solsona

El Centre Tecnològic Forestal de Catalunya ha organitzat per al proper mes de juliol un curs titulat "Aprèn a Crear la teva pròpia empresa". Té una durada de 50 h + tutories individualitzades a Lleida o Solsona. El curs va dirigit a les persones que tenen interès a crear una empresa o inquietuds per conèixer el procediment per iniciar un projecte empresarial. Constarà de sessions teòriques seguides de la part pràctica corresponent, on els alumnes podran començar a aplicar els coneixements adquirits al pla d’empresa que hauran d’elaborar. Les sessions es desenvoluparan en una aula d’informàtica amb un ordinador per a cada alumne. Després de les 50 hores lectives hi haurà unes tutories destinades a solucionar els dubtes que els alumnes puguin tenir a l’hora d’acabar de confeccionar el seu pla d’empresa. Per superar el curs és requisit indispensable la correcta presentació d’un pla d’empresa correctament elaborat i haver assistit a un mínim del 70% de les hores lectives.

La matrícula és gratuïta. Caldrà abonar 100 € per l’allotjament dels dies 21, 25, 26 i 27 de juliol i els dinars dels 6 dies. Sense l’allotjament caldrà abonar 80 €. El nombre màxim de places és de 15 (les places es cobriran per ordre d’inscripció). El període de matriculació va de l'1 de juny al 14 de juliol de 2005.

Més informació:
Tel. 973 48 17 52
Fax 973 48 13 92
formacio@ctfc.es
www.ctfc.es

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

  • Santa Bàrbara acull la 14a reunió de telecentres

El passat dimecres dia 8 va tenir lloc a Santa Bàrbara (Montsià) la 14a reunió general de la Xarxa de Telecentres de Catalunya. La trobada va començar a les 10.30 amb l'habitual esmorzar. A les 11 l'alcalde de Santa Bàrbara, Joaquim Martí, i el conseller comarcal Víctor Pla van obrir l'acte donant la benvinguda als assistents. Tot seguit Marc March va fer una exposició sobre la trajectòria i les caracterís-tiques de l'Infocentre. Josep Camprubí, coordinador de l'OTC, i Ramon Barlam, cap del servei de Societat de la Informació de la STSI, van informar respectivament sobre la reunió que es va fer el dia 11 de maig a l'Espluga de Francolí i sobre els convenis subvencionals.

A les 12 del migdia va intervenir Adriana Reis de Assís per explicar l'experiència de la Xarxa de Telecen-tres de São Paulo (Brasil). A conti-nuació Tere Adell, de l’Ajuntament de Morella, va fer una exposició sobre les activitats de promoció de la societat de la informació que s'estan portant a terme a Morella i a tota la comarca dels Ports. Després de dinar, la reunió es va reprendre amb una demostració pràctica d’un punt públic d’accés a Internet per a discapacitats, a càrrec de César Mauri, responsable de CREA, i dels tècnics del Telecentre de la Ribera d'Ebre. La trobada es va cloure amb un col·loqui i una ronda de comentaris sobre l'activitat dels telecentres.

OTC

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

  • Un estudi assenyala que l'ús del navegador Firefox a l'Estat és del 10,7%

Segons un estudi realitzat el passat 22 de maig per XiTiMonitor, el percentatge d'ús del navegador Firefox a l'Estat espanyol és del 10,7%. Lidera aquest rànking Finlàndia, amb un ús del 30,5%. El segon i tercer lloc són per a Alemanya (24,36%) i Hongria (22,06%). La mitjana europea és del 14,08%.

A la cua dels països europeus se situen Luxemburg (9,64%), Lituània (7%) i Mònaco (5,52%). Aquest estudi es va realitzar sobre una mostra de llocs web profesionals auditats per XiTi sobre un total de 23.294.130 visites.

Conclusions de l'estudi

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

  • Sistemes que permetin descarregar fotos

Una qüestió pràctica cada vegada més habitual és la necessitat de trobar maneres senzilles, accessibles i ràpides (sense muntar sistemes FTP) d’ emmagatzemar fotos o imatges, de manera que puguin descarregar-se amb el suficient nivell de qualitat i no solament en versió reduïda o excessivament comprimida. És el cas, per exemple, de posar a disposició de tothom i de forma immediata les fotos de la darrera reunió trimestral de telecentres a Santa Bàrbara, sense haver-les d’enviar per correu electrònic.

Des de l’OTC demanem que qui conegui un bon sistema de fer-ho que ens ho expliqui. De moment hem optat per provar de col·locar les fotos de Santa Bàrbara a Webshots.com una web que conté milions de fotos que es poden compartir fàcilment entre els que hi accedeixen. D’aquí a poc rebreu un correu explicant la manera de visualitzar i descarregar les fotos des de l’ esmentada web. No és un mètode perfecte ni permet les descàrregues amb la mida original dels fitxers. Per això fem una crida als entesos en fotografia digital dels centres de teletreball per tal que ens proporcionin sistemes alternatius, que farem conèixer a tothom. Per exemple: algú ha utilitzat els anomenats Photoblogs?

 

:::::::: AGENDA ::::::::

  • 7a edició Internet Global Congress

Del  6 al 10 de juny  al Palau de Congressos de Fira de Barcelona tindrà lloc la 7a edició d'Internet Global Congress. [+ info]

  • 14a Reunió General de Telecentres

Dia 8 de juny a l'Infocentre de Santa Bàrbara (Montsià).

  • OSS2005 - Primera Conferència Internacional sobre Programari Lliure

De l'11 al 15 de juliol a Gènova (Itàlia).l Fòrum sobre programari lliure que interrelacionarà i integrarà les diferents línies de treball que s'estan portant a terme al voltant del PL. [+ info]

  • Nous reptes per al sector agrari

El 3 de setembre a Lluçà. Jornada que inclourà una xerrada sobre desenvolupament rural, una altra sobre el paper de les TIC en el món agrari i una taula rodona.

  • I Jornada sobre programari llire al Ripollès

El 16 i 17 de setembre al Centre Cívic Eudald Graells de Ripoll organitzada per la Fundació Televall de Ribes de Freser i el Punt Òmnia de l'Ajuntament de Ripoll.
 

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

TELECENTRES

::::

::::