La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 119_ 25 abril-01 maig 2005 ::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • La UOC i el Telecentre de la Pobla organitzen una xerrada sobre la literatura catalana a Internet

La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i el telecentre de la Pobla de Segur han organitzat una xerrada sobre la literatura catalana a Internet amb la presentació de l’espai virtual de literatura catalana “Lletra” (http://www.uoc.edu/lletra) . La xerrada anirà a càrrec de Teresa Ferriz, professora dels Estudis d’Humanitats i Filologia de la UOC i té lloc avui 29 d’abril a les 19:00 h al Telecentre (Av. Madrid, núm. 9. La Pobla de Segur). L’assistència és lliure i gratuïta.

Lletra és una pàgina web creada per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) en la que s’informa ordenadament de recursos que ofereix Internet sobre literatura catalana, així com es generen continguts propis. A l’espai virtual Lletra hi podem trobar tot el que fa referència a la literatura catalana: textos, referències, recursos, notícies i enllaços sobre autors i obres, sobre períodes i moviments, sobre editors i crítics, sobre gèneres i premis literaris.

El Telecentre de la Pobla de Segur és també Punt de Suport de la Universitat Oberta de Catalunya, és a dir, que els estudiants de la UOC poden disposar dels ordinadors del telecentre per a seguir els seus estudis virtuals.

Per a més informació: Pobl@ pirineu e-centre (Av. Madrid, 9, baixos.25500 La Pobla de Segur) Tel.: 973681316 / pirineu-e-centre@pobladesegur.org
Responsable: Núria Farrús Lacasa

Pobl@ Pirineu e-centre
telecentrelafatarella@terra-alta.altanet.org

 • Oferta de teletreball a la Fatarella i concurs al Telecentre de la Fatarella per trobar el seu logotip

El Telecentre de la Fatarella busca un dissenyador gràfic o similar que realitzi un tríptic sobre el Telecentre/Punt Òmnia. Els candidats han de tenir la possibilitat d'emetre factura per la feina feta. El termini de presentació de currículums és fins el dia 13 de maig i serà necessari adjuntar-hi proposta de serveis, pressupost i algun treball realitzat anteriorment. La persona de contacte és la Vanesa Ruana del Telecentre de la Fatarella. El telèfon de contacte és 977413738.

També ha organitzat un concurs per a escollir el logotip que l’identificarà. Poden participar totes les persones sense límit d’edat. Ja es poden passar a buscar les bases pel centre. La data límit de presentació dels treballs és el 14 de maig. Per al participant guanyador hi haurà un premi. Les obres presentades seran exposades al Telecentre a partir de la data de la decisió del jurat per a que tothom pugui veure-les. Esperem que es presentin molts treballs i que siguin de qualitat. Quan s’hagi escollit el logotip el publicarem per a que tothom el conegui.

Telecentre de la Fatarella
telecentrelafatarella@terra-alta.altanet.org

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Visita als telecentres del Solsonès i de la Coma i la Pedra

Els telecentres del Solsonès i de la Coma i la Pedra han rebut aquesta setmana la visita del Josep i del David de l'OTC.

OTC

 • Assistència a la V Jornada de desenvolupament local "Programari lliure i educació" de Sant Bartomeu del Grau.

Josep Camprubí i David Sanz de l'OTC assisteixen avui a la V Jornada de desenvolupament local "Programari lliure i educació" de Sant Bartomeu del Grau. En el proper setmanari en publicarem un resum.

OTC

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • Oriol Ferran lamenta que el sistema operatiu Mac d'Apple segueixi sent l'únic que margina el català

Apple llença avui 29 d'abril el nou sistema operatiu Mac OS X Tiger prescindint del català malgrat incloure tres llengües amb menys parlants. Oriol Ferran, Secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, ha lamentat que la companyia nordamericana Aple hagi rebutjat incloure el català en la nova versió del sistema operatiu Mac OS X Tiger que es comença a distribuir a partir d'avui. També ha recordat que és l'únic sistema operatiu que no inclourà el català quan ha tingut una bona oportunitat per a corregir aquesta deficiència tal i com ha reclamat la Generalitat. Amb tot, s'ha compromès a seguir fent les gestions oportunes per tal que els usuaris catalans de Mac puguin disposar també d'aquest sistema operatiu en la seva llengua tal com reclamen. De fet, grups de voluntaris ja han traduït pel seu compte programari per a aquest sistema.

Notícia

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

 • La comunicació telefònica es mou

Fa pocs dies que César Alierta, el president de Telefònica, fixava els objectius de la companyia per als anys propers i explicava que els ingressos més importants que preveu procediran de la telefonia mòbil (desenvolupament de la telefonia UMTS i posteriors) i dels serveis associats a les línies de banda ampla, com la televisió que es pot rebre per ADSL. Comentava per exemple que la previsió és passar de 30.000 subscriptors actuals d’aquests serveis a un milió en molt pocs anys. Això faria possible, segons el president de Telefònica, parar el cop de la baixada d’ingressos que produirà tant l’estancament de les línies de telefonia fixa com la implantació creixent dels sistemes de telefonia IP. Val la pena de tenir en compte aquests plantejaments per veure cap on s’encamina la comunicació telefònica.

Entre els serveis que podem proporcionar als professionals i a les petites empreses que estan en contacte amb els telecentres hi ha també el de procurar que estiguin informats sobre l’evolució de les diverses tecnologies que utilitzen. En aquest cas, la transformació de la telefonia de veu sembla clara. Tan clara que les alternatives cada cop són més nombroses. Sense parlar de sistemes de telefonia IP entre ordinadors (tipus Skype) cada cop apareixen d’altres sistemes de trucades barates, sobretot a llarga distància. N’anotem dos exemples: http://www.902900902.com/index.html  i http://www.megatelecom.es/llamadasinter.htm . Aquestes dues empreses anuncien tarifes entre 4 i 6 cèntims d’euro per minut a qualsevol país del món.

Algun telecentre podria explicar experiències d’ús d’aquests sistemes ?
 

:::::::: AGENDA ::::::::

 • V Jornada de desenvolupament local " Programari lliure i educació"

El 29 d'abril  al Telecentre SBG de Sant Bartomeu del Grau tindrà lloc una jornada de desenvolupament local sobre programari lliure i educació.
[+ info]

 • II Congrés Programari Lliure Comunitat Valenciana

Els dies 5 i 6 de maig  a l'Auditori i Palau de Congressos de Castelló. Organitzat per la Conselleria de Cultura, Educació i Esport de la Generalitat Valenciana. [+ info]

 • Jornada  Suport de les Tecnologies de la Informació a l’estratègia municipal d’atenció ciutadana

El 12 de maig  a l'Institut Català de Tecnologia de Barcelona. [+ info]

 • Conferència "Cap a una Societat del Coneixement"

El 19 i el 20 de maig a Brussel·les [+ info]

 • GUADEC 2005

Del 29 al 31 de maig a Stuttgart (Alemanya). 6a conferència europea anual d'usuaris i desenvolupadors de GNOME  [+ info]

 • 7a edició Internet Global Congress

Del  6 al 10 de juny  al Palau de Congressos de Fira de Barcelona tindrà lloc la 7a edició d'Internet Global Congress. [+ info]
 

 • OSS2005 - Primera Conferència Internacional sobre Programari Lliure

De l'11 al 15 de juliol a Gènova (Itàlia).l Fòrum sobre programari lliure que interrelacionarà i integrarà les diferents línies de treball que s'estan portant a terme al voltant del PL. [+ info]
 

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

TELECENTRES

::::

::::