La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 113_ 14-20 març 2005 ::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • 2a convocatòria del Viver d'Empreses del Telecentre del Solsonès i del Centre Tecnològic i Forestal de Catalunya

El Telecentre del Solsonès i el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya convoquen el concurs per accedir al Viver d’Empreses amb l’objectiu de potenciar la creació de nous projectes empresarials a la comarca. El concurs és obert a tots els emprenedors i les emprenedores que tinguin un projecte empresarial de nova o recent creació, que compleixi els requisits de les Bases de Participació i que vulguin portar-lo a la pràctica.

Les noves empreses i els emprenedors que accedeixin al viver gaudiran d’un mòdul claus en mà completament equipat per iniciar l’activitat, amb mobiliari, equipament informàtic, consum elèctric i de calefacció, connexió gratuïta a Internet amb ADSL de 2 MB, connexió telefònica, accés als recursos del Telecentre (Impressores làser en B/N, impressora de tinta a color, escàners A4, escàner de diapositives, gravadores de CD, lector de DVD, webcams, etc.), servei de fax i reprografia, accés a sala de reunions, alarma, neteja i manteniment de les instal·lacions d’ús comunitari, servei d’assessorament empresarial, etc. Existeixen tres opcions d’ús del Viver d’Empreses: mòdul a temps complert, a temps parcial (matí o tarda) i un determinat nombre d’hores a la setmana (prèvia reserva).

La resolució del jurat estarà basada en els següents aspectes: activitat de l’empresa considerada de les que pertanyen als nous filons d’ocupació, viabilitat econòmica i productiva de l’empresa plasmada en un pla d’empresa correctament elaborat, nombre de llocs de treball que crea el projecte, inversió realitzada pels promotors, grau d’innovació del projecte empresarial, vinculació i sensibilització de l’activitat de l’empresa amb les TIC, respecte al medi ambient i compliment les mesures de prevenció de riscos laborals corresponents per part de empresa i el desenvolupament de l’activitat.

Els interessats han de lliurar la sol·licitud i la documentació que figura a les Bases de Participació, abans del dia 14 d’agost de 2003 a la seu del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, C/ Pujada del Seminari, s/n de Solsona.

Per a més informació sobre les bases de la convocatòria, la documentació i la sol·licitud a lliurar consulteu l’apartat de Novetats de la següent web: http://www.ctfc.es/telecentre, al Telecentre del Solsonès mitjançant el telèfon 973 48 17 52 o per correu electrònic: telecentre@ctfc.es .

Tríptic
Lloc web
telecentre@ctfc.es

 • Finalitza el termini de presentació als Premis Televall d'Innovació Tecnològica

Diumenge 20 de març finalitza el termini de presentació de projectes candidats als Premis Televall d'Innovació Tecnològica.Amb més de 100.000 € en premis, i tres modalitats. Els candidats poden ser empreses, emprenedors, entitats sense ànim de lucre i entitats públiques. Per participar has d'entrar a la plana web http://www.inspirat.net 

El concurs està incorporat al projecte Territoris Digitals a Catalunya, finançat pel Ministeri de Indústria, Turisme i Comerç, la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i l'Ajuntament de Ribes de Freser.

Premis Televall d'Innovació
vine@televall.com

 • Xerrada Internet per a nens al Pallars Sobirà

Dimecres 17 de març el Telecentre del Pallars Sobirà va oferir la última xerrada INTERNET I ELS NENS per pares i mares. Les xerrades s'han fet a Sort, a Esterri i a Llavorsí per poder arribar a tots els pares i mares de la comarca. Actualment gairebé la totalitat dels nens naveguen per Internet des de l'escola i un 25% dels nens de 5 anys ja ho fan fora de l'escola. Aquest any ja han navegat per Internet més menors que adults. El 50% dels menors navega sol. Dades com aquestes i d'altres més espectaculars relacionades amb visites a pàgines pornogràfiques o de violència, ens han de fer reflexionar de quina és la funció que han de tenir els pares davant d'aquest fenomen. Internet comporta molts beneficis però també molts riscos. Els pares, com en tots els altres camps de la vida en general, han d'estar al costat dels seus fills, educar-los i intentar inculcar-los hàbits, comportaments i el sentit comú que els permetrà passar per la vida de forma gratificant i segura. Sovint el nivell en noves tecnologies dels pares està molt per sota del dels fills, però això no ha de ser impediment per no ajudar-los en aquest tema.

La valoració de les xerrades ha estat molt positiva, tot i que l'assistència ha estat baixa, ja que les mares i pares assistents han conegut una mica més aquest mon, els beneficis i riscos que comporta. Han sortit de les xerrades tenint una idea més clara de com ajudar als fills a utilitzar Internet d'una forma més responsable i segura.

Foto xerrada
telecentre@pallarssobira.ddl.net

 • Proper inici d'un curs d'iniciació a la informàtica per a dones al Telecentre de la Pobla de Segur

Del 2 d'abril al 21 de maig al Telecentre de la Pobla de segur es durà a terme un curs gratuït d'Iniciació a la Informàtica dirigit a dones. Es celebrarà els dissabtes de 9:00 a 11:30 hores i va dirigit a dones sense coneixements en informàtica. Està organitzat pel telecentre i l'Ajuntament de la Pobla de Segur amb el suport de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca del DURSI.

Les incripcions es poden fer al telecentre de dilluns a divendres de 9:00 a 13:00 i de 16:00 a 20:00 h i dissabtes de 9:00 a 13:00 h. Per més informació: Pobl@ pirineu e-centre - Av. Madrid, 9 - 25500 La Pobla de Segur Tel.: 973681316

Lloc web

Cartell
pirineu-e-centre@pobladesegur.org
 

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • Ordre del dia de la 13a reunió general de la Xarxa de Telecentres de Catalunya - Centres de Teletreball

El proper dia 31 de març tindrà lloc a Berga la 13a REUNIÓ GENERAL DE LA XARXA DE TELECENTRES DE CATALUNYA - CENTRES DE TELETREBALL

10.30 – Trobada al Casal d’Europa de Berga                                              [ http://www.casaldeuropa.com ]. Esmorzar
11.00 - Benvinguda institucional
11.10 – Presentació del Telecentre de Berga a càrrec d’Albert Molina
11.30 – Intervenció de l’OTC
11.45 – Intervenció del Sr. Ramon Barlam, cap de l’àrea de Societat del Coneixement de la Secretaria de Telecomunicacions
12.00 – Intervenció de la Sra. Anna Solà, gerent de l’Institut Català de la Dona
12.20 – Presentació del protocol de funcionament de la Borsa de Teletreball de la XTC [ http://www.teletreball.net ] (OTC)
13.15 - Visita al TcBerga

13.30 – Dinar

15.30 – Presentacions d’experiències
- Presentació de la xarxa wi-fi municipal de l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm (David Gubern, Telecalm)
- Creació d’un punt públic d’accés a Internet per a discapacitats (Albert Pujol, Telecentre de la Ribera d’Ebre)
17.00 – Temes sobrevinguts
17.30 - Final de la reunió

TcBerga
STSI
OTC

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • Nou servei d’Skype per rebre trucades de telèfon a l’ordinadorinalitza

Skype ha llançat Skype-In, un servei que permet rebre trucades de telèfon a l’ordinador o PDA des de qualsevol telèfon fix o mòbil. S’ofereix de moment als usuaris del servei SkypeOut (el servei que permet realitzar trucades des de l’ordinador a telèfons d’arreu del món pagant 2 cèntims/minut).

En el cas d’aquest nou servei, Skype ven a l’usuari un número de telèfon convencional per 30 euros/any (de moment només números dels Estats Units, França, Gran Bretanya i Hong Kong). Qui truca paga a la seva operadora el cost de la trucada a un telèfon fix de l’àrea en què l’usuari d’Skype hagi comprat el número de telèfon. És un sistema que evita, per exemple, que un client de Nova York o la filla que fa d’au-pair a Londres pagui les trucades que fa a preu de tarifa internacional.

Skype
Notícia 

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

 • Projectors de vídeo (2)

 Fa algunes setmanes van comentar les característiques bàsiques desitjables
en els projectors de vídeo, donat que cada vegada són més utilitzats no
solament amb finalitats socials (entitats o associacions, organismes
públics, etc.) sinó també per professionals i petites i mitjanes empreses
que volen explicar la seva activitat o mostrar els seus productes a
qualsevol lloc.

Fa poc que s’han publicat algunes comparatives de projectors de vídeo que
van aproximadament en la línia que ja vam comentar però que hi afegeixen
alguns elements nous. Per exemple el pes, que no hauria de ser gaire
superior a 1 quilo; la durada teòrica de la làmpada, que ha de ser almenys
de 2000 hores i el soroll de la ventilació, que hauria de ser el més baix
possible. Un última qüestió és que comencen a aparèixer projectors amb
targes WiFi 802.11b, que aporten tots els avantatges de la connexió sense
fils entre l’ordinador i el projector. Pel que fa als preus hi ha una
varietat molt ampla: de 1000 € en amunt.

 

:::::::: AGENDA ::::::::

 • 6a Jornada d'Ocupació i Desenvolupament Rural de la Fatarella

Divendres 18 de març tindrà lloc al Casal Municipal de la Fatarella la 6a Jornada d'Ocupació i Desenvolupament Rural

 • Reuslanparty

Del 18 al 20 de març al Palau de Fires i Congressos de Reus (Baix Camp). Concentració d’aficionats a la informàtica, amb conferències, tallers, concursos, tornejos, etc. Organitzat per l’Associació d’Aficionats a la Informàtica del Camp de Tarragona [+ info]

 • 13a Reunió General de Telecentres

El 31 de març a Berga tindrà lloc la 13a Reunió General de Telecentres.

 • II Jornada sobre Teletreball de les Terres de l'Ebre

El dia 6 d'abril a la Biblioteca Comarcal de Móra d’Ebre (Ribera d’Ebre). Organitzat pels telecentres de la Ribera d’Ebre, Terra Alta i Santa Bàrbara. [+ info]

 • I Jornada de Software Lliure del Baix Empordà

Dia 9 d'abril al Centre Cultural de la Mediterrània de Can Quintana de Torroella de Montgrí. Conferències, tallers, etc. sobre programari lliure. Assistència gratuïta prèvia inscripció. Organitzat per l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i Inatica.com [+ info]

 • MundoInternet 2005

Del 14 al 16 d'abril al Palacio de Congresos de Madrid – Castellana 99. 10a edició del Congrés Estatal d’Internet, Telecomunicacions i Informació. Organitzat per l’Asociación de Usuarios de Internet [+ info]  

 • III Jornades sobre el català a les noves tecnologies

Del 14 al 16 d'abril a la Universitat Pompeu Fabra (Barcelona). Intercanvi d'experiències i opinions sobre la situació del català a les noves tecnologies. Organitzat per Softcatalà, l'Institut Joan Lluís Vives, la Universitat Pompeu Fabra, la Secretaria de Política Lingüística i la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació [+ info]

 • Conferència "Cap a una Societat del Coneixement"

El 19 i el 20 de maig a Brussel·les [+ info]
 

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

TELECENTRES

::::

::::