La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 112_ 7-13 març 2005 ::

 

:::::::: LA XARXA ::::::::

 • Dades de la Jornada de portes obertes a Telestany, Telejet i Televall

Des del Televall ens han fet arribar dades de les jornades de portes obertes que van tenir lloc els dies 17 de febrer i 3 març a Telestany, Telejet i Televall. Van tenir un total de 71 usuaris dels quals 27 van ser dones i 41 homes. Dos usuaris van fer ús del programa Skype. Consideren que aquesta l'activitat no va tenir molt èxit entre els usuaris potser perquè no hi estan habituats. Entre els immigrants el programa Skype i la seva utilitat va causar més interès i va generar preguntes durant l'explicació del programa. Van mostrar interès pel que es necessita per fer una conversa de veu per futures connexions amb el seu país d'origen. El que es valora com a molt positiu ja que va tenir molta acceptació, van ser les jornades de portes obertes i el fet que el servei fos gratuït.

vine@televall.com
telestany@plaestany.org
telejet@ccgarotxa.org

 • El Parc Fluvial convida als 150 anys de colònies industrials

Des del Telecolòni@ ens conviden a tots a assistir a l'acte de presentació dels 150 anys de colònies industrials que tindrà lloc a l'església vella de Gironella el proper divendres 18 de març a les 20 hores. L'acte comptarà amb la presència de l'escriptor Ramon Soler i de la historiadora Rosa Serra. Presidiran l'acte l'Il·lm. Sr. Ramon Costa, alcalde de Gironella, Il·lma. Sra. Montserrat Ribera, presidenta del Consorci del Parc Fluvial del Llobregat i del Consell Comarcal del Berguedà i Josep Alabern, president de l'Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d'Arqueologia Industrial de Catalunya.

informació a la web del Parc Fluvial
telecentre@parcfluvial.org

 • Tallers a partir de jocs i programes educatius a Lluçà

Al Telecentre de Lluçà cada dijous a la tarda a partir del 17 de març es faran activitats adreçades a nens i nenes. Aquestes activitats s'orienten al públic més jove del telecentre per tal de facilitar-los i ensenyar-los a fer un ús més profitós del telecentre sense perdre l'interès en el joc i sense perdre les ganes de passar-ho bé. Les activitats estaran guiades per la dinamitzadora del telecentre i s'intentarà motivar al màxim fent del telecentre un lloc de trobada no només per jugar si no també per a plantejar iniciatives de caire social. Aquests tallers volen ser una alternativa als jocs convencionals que sovint ocupen massa hores en la ment dels infants. Creiem que hi ha altres maneres de passar-ho bé.

telecentre.llusa@diba.es

 • La Gimcana d'Internet culmina la Festa d'Internet a la Ribera d'Ebre

Aquest dissabte, 12 de març tindrà lloc al Telecentre de la Ribera d'Ebre, a Móra d'Ebre, la Gimcana del Coneixement, una activitat inclosa en els actes que des del 21 de febrer se celebren a la comarca en el marc de la Festa d'Internet, FesInternet.

Fins al moment hi ha 14 inscrits a la gimcana, si bé hi ha temps fins divendres a les 20 h per a inscriure-s'hi. La Gimcana del Coneixement posarà a prova els internautes de la comarca amb un seguit de preguntes i qüestions que s'hauran de resoldre navegant per Internet i, posteriorment, amb la informació i el material obtinguts, s'haurà d'elaborar un document amb un processador de textos. Els participants hauran d'utilitzar en tot moment eines de programari lliure en llengua catalana tant per navegar com per confegir el document esmentat que servirà per avaluar si s'han superat o no les proves plantejades per l'organització de la gimcana. L'activitat es desenvoluparà al Telecentre de la Ribera d'Ebre, de 10.30 a 13.30 h, i els resultats i el lliurament de premis tindrà lloc al voltant de les 14 hores. El guanyador rebrà un val de 30 hores de connexió gratuïta a Internet al Telecentre de la Ribera d'Ebre. Tots els participants rebran un obsequi.
D'altra banda, aquest dissabte serà el darrer dia que es podrà visitar l'exposció "La informàtica també té història", instal·lada al Telecentre de la Ribera d'Ebre també amb motiu de FesInternet 2005.

Lloc web

telecentre@riberaebre.org
 

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

 • 5a reunió de la Comissió de la Borsa de Teletreball

Us informem a tots els telecentres que la OTC ha convocat la 5a reunió de la Comissió de la Borsa de Teletreball recollint el suggeriment d’alguns dinamitzadors. La reunió tindrà lloc el proper dimarts 22 març a la STSI. Els que formeu part de la borsa ja heu rebut la convocatòria per correu electrònic aquesta setmana. Per a la resta us informem de l'ordre del dia de la comissió:

- Introducció. Detalls tècnics de la posada en funcionament de la borsa. Reunió de Sant Bartomeu del 18 de gener.
- Avaluació dels dos primers mesos de funcionament de la borsa www.teletreball.net.
- Establiment d’un protocol de funcionament per a teletreballadors, empreses, telecentres i Oficina de Coordinació.
- Torn obert d’aportacions i suggeriments sobre altres aspectes de la borsa.
- Conclusions.

De les conclusions que se'n derivin us informarem a tots els telecentres a la propera reunió general a Berga el 31 de març.

Tots aquells que formeu part de la Comissió de la Borsa de Teletreball i que, per tant, heu estat convocats, recordeu de confirmar l'assistència si encara no ho heu fet.

STSI
OTC

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

 • Finalitza FesInternet amb més de 120 col·laboracions

Diumenge 6 de març va finalitzar FesInternet, la festa d'Internet que va organitzar la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació del DURSI entre el 22 de febrer i el 6 de març. Hi ha hagut més de 120 col·laboradors i promotors entre entitats, institucions i empreses i gairebé 5.000 persones han participat en les activitats presencials i en línia. Un altre èxit ha estat que s'ha passat de la cinquantena d'activitats programades inicialment a prop del centenar finalment. La web FesInternet ha acumulat 15.500 visites. Volem felicitar-vos ha tots plegats per la vostra aportació a FesInternet.

Notícia 

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

 • Els equips multifunció

Els equips multifunció són especialment interessants per a les petites empreses i els professionals que estan en relació amb els centres de teletreball. D’una banda perquè acumulen en un sol aparell una colla d’usos molt habituals (impressora, fotocopiadora, escànner i fins i tot enviada de
fax...) De l’altra perquè la integració de components dóna per resultat un sol equip compacte que ocupa poc lloc i que té un preu que es podria qualificar de mesurat, sobretot en relació amb el cost que tindrien els seus elements per separat. I les prestacions solen ser també en molts casos les mateixes que trobarien en els elements individuals. Així per exemple podem arribar a trobar equips multifunció (en aquest cas impressora, fotocopiadora i escànner) per menys de 100 € (Lexmark X1110, Epson C3650,
HP1315...) I, evidentment, entre 150 i 250 € amb prestacions superiors molt adequades per professionals i petits negocis.

 

:::::::: AGENDA ::::::::

 • II Setmana de les TIC. Solucions de negoci en PROGRAMARI LLIURE

Del 7 al 10 de març a la seu de la Fundació UPC a l'edifici Vèrtex (Plaça Eusebi Güell, 6 de Barcelona). Setmana dedicada a presentar solucions de negoci en programari lliure i el posicionament estratègic davant els projectes de codi obert adoptat per empreses, institucions i administracions públiques. [+ info]

 • SITI@asLAN'2005

Del 8 al 10 de març a IFEMA (Madrid). La Fira professional i especialitzada en solucions tecnològiques relacionades amb xarxes i comunicacions per empreses i administracions públiques. Es tracta de la XIIa edició de la fira i tindrà lloc al Pavelló " d'IFEMA. [+ info]

 • IV Jornades de Software Lliure de la Universitat de València

Del 9 al 13 de març a la Universitat de Valencia tindràn lloc les IV Jornades de Software Lliure a les instal·lacions de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria (ETSE) i les de Facultat de Farmàcia, ambdues situades enel campus Burjassot-Paterna. [+ info]

 • 6a Jornada d'Ocupació i Desenvolupament Rural de la Fatarella

Divendres 18 de març tindrà lloc al Casal Municipal de la Fatarella la 6a Jornada d'Ocupació i Desenvolupament Rural

 • 13a Reunió General de Telecentres

El 31 de març a Berga tindrà lloc la 13a Reunió General de Telecentres.

 • I Jornada de Software Lliure del Baix Empordà

Dia 9 d'abril al Centre Cultural de la Mediterrània de Can Quintana de Torroella de Montgrí. Conferències, tallers, etc. sobre programari lliure. Assistència gratuïta prèvia inscripció. Organitzat per l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i Inatica.com [+ info]

 • III Jornades sobre el català a les noves tecnologies

Del 14 al 16 d'abril a la Universitat Pompeu Fabra (Barcelona). Intercanvi d'experiències i opinions sobre la situació del català a les noves tecnologies. Organitzat per Softcatalà, l'Institut Joan Lluís Vives, la Universitat Pompeu Fabra, la Secretaria de Política Lingüística i la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació [+ info]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

TELECENTRES

::::

::::