La Xarxa | Oficina Tècnica de Coordinació | Notícies | Recursos | Agenda | Enllaços | STSI - DURSI
s e t m a n a r i _ X T C 

Centres de Teletreball de la XTC

* STSI / DURSI

* Documents

:: núm. 106_ 24-30 gener 2005 ::

:::::::: LA XARXA ::::::::

  • El Telejet aposta pel programari lliure amb un seguit de cursos i activitats

El Telejet (Garrotxa) inicia aquest febrer un curs d'iniciació a la informàtica. Es tracta d'aprendre a escriure textos, documents, fer càlculs, dibuixos i presentacions. No cal tenir coneixement previs d'informàtica ja que es començarà de nivell zero.

Es treballa amb el programa OpenOffice i als alumnes se'ls donarem el programa i la documentació del curs perquè puguin treballar-hi a casa.

Les dates són del 8 al 24 de febrer, els dimarts dimecres i dijous de 20:00 a 22:00, un total de 20 hores. El curs es fa al Telejet les inscripcions són obertes fins al 4 de febrer. El preu és de 72€ o de 57.60€ si es disposa del carnet de la Xarxa de Telecentres.

D'altra banda el telecentre ha iniciat una campanya de promoció del programari lliure editant un llibret explicatiu sobre el PL, els programes més comuns que es poden utilitzar en l'entorn Windows (Openoffice.org, Gimp, Mozilla, Firefox i Thunderbird) i una introducció al Linux. Aquesta campanya es realitzarà amb els 7 portàtils i el canó del telecentre, conjuntament amb l'Associació d'Ordinadors Enllaçats de Sant Jaume de Llierca a tots els municipis de la comarca que ho sol·licitin durant aquest any.

Telejet
telejet@ccgarrotxa.org

  • El CTFC de Solsona col·labora en el Pla General de Política Forestal 2005-2014

El Departament de Medi Ambient i Habitatge, en col·laboració amb el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (Solsona), ha iniciat els treballs de redacció del Pla General de Política Forestal 2005-2014 amb la voluntat de que sigui un procés participatiu.

El Pla General de Política Forestal és un Pla Territorial Sectorial que té per objectiu establir les directrius i les estratègies per tal de fomentar la gestió sostenible dels terrenys forestals, assegurant la conservació dels ecosistemes forestals i les seves funcions ambientals, així com el desenvolupament sostenible i els seus valors socials i econòmics.

El termini per poder fer-hi aportacions s'acaba el 28 de febrer

Trobareu la informació necessària per a poder participar en aquesta adreça: http://www.plapoliticaforestal.net


Telecentre del Solsonès
telecentre@ctfc.es
 

:::::::: OFICINA TÈCNICA DE COORDINACIÓ ::::::::

  • Fira de la Candelera de Molins de Rei

Tal com ja vam informar a tots els telecentres per correu electrònic, la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació disposarà d'un espai propi en el marc de la Fira de la Candelera de Molins de Rei (5 i 6 de febrer), des d'on farà difusió de la seva activitat, i ha demanat la col·laboració dels dinamitzadors dels telecentres per informar els visitants sobre l'activitat dels telcentres i les possibilitats del teletreball. Alguns dinamitzadors ja ens han comunicat el seu interès a col·laborar, però encara falta cobrir una part de l'horari.

Els interessats contacteu el més aviat possible amb l'OTC.

OTC

:::::::: NOTÍCIES ::::::::

  • Oportunitat per als dissenyadors gràfics de la XTC

El Departament de la Presidència va convocar el passat 29 de desembre la segona edició del premi al millor cartell commemoratiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Els dissenyadors gràfics que hi ha en alguns dels telecentres tenen una bona oportunitat per demostrar les seves qualitats artístiques. El termini de presentació de treballs finalitza el 31 de gener (un pèl just) i el premi al millor cartell està dotat amb la quantitat de 2.500 euros. Trobareu les bases del concurs al DOGC núm. 4302 - 17/01/2005

DOGC
 

:::::::: RECURSOS [de la societat del coneixement] ::::::::

  • Recursos lingüístics (1) 

Entre els elements que ens proporciona la Societat del Coneixement n'hi ha que encara fem servir massa poc. Un d'ells és l'accés en línia a diccionaris. Avui anotem les adreces d'accés a tres diccionaris catalans bàsics, que ens poden ser molt útils a qualsevol moment:

http://pdl.iec.es/entrada/diec.asp  És el diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans, la institució acadèmica i normativa en tot l'àmbit del català.

http://www.grec.net/home/cel/dicc.htm  Diccionari de l'Enciclopèdia Catalana, un diccionari molt difós i modernitzat.

http://dcvb.iecat.net/  Diccionari català-valencià-balear, el gran diccionari anomenat també “Alcover-Moll” pels seus dos autors. Es tracta certament d'un diccionari històric, però d'absoluta vigència en el seu intent d'aplegar exhaustivament tot el lèxic del conjunt dels Països Catalans.

Hi ha un quart repertori lèxic d'especial importància en el vocabulari informàtic i d'internet, que és el Termcat. En parlarem la setmana que ve.


:::::::: AGENDA ::::::::

  • 154a Fira de la Candelera de Molins de Rei

Del 4 al 6 de febrer tindrà lloc la 154a Fira de la Candelera de Molins de Rei. El divendres 4 a les 8 del vespre inauguració de la CiberFira i presentació de la campanya FesInternet a càrrec d'Oriol Ferran.  [+ info]

  • II Jornada sobre seguretat a la xarxa

Dia 3 de febrer a l'Auditori de Barcelona Activa (Barcelona). Ponències sobre seguretat i una tertúlia oberta a les intervencions de tots els assistents. Cocktail/networking i sopar amb el conseller Carles Solà. Organitzat per Tertúlia Digital [+ info]

  • 4º Congreso de Telecentros y Redes de Telecentros

Dies 24 i 25 de febrer a Saragossa. Organitzat per l'Instituto Tecnológico de Aragón. Amb la finalitat d'intercanviar experiències i coneixements, establir col·laboracions de treball i fomentar la creació de xarxes de cooperació que millorin l'operativitat dels telecentres. [+ info]

  • III Jornades sobre el català a les noves tecnologies

Del 14 al 16 d'abril a la Universitat Pompeu Fabra (Barcelona). Intercanvi d'experiències i opinions sobre la situació del català a les noves tecnologies. Organitzat per Softcatalà, l'Institut Joan Lluís Vives, la Universitat Pompeu Fabra, la Secretaria de Política Lingüística i la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació [+ info]

:::::::: ENLLAÇOS ::::::::

TELECENTRES

::::

::::