Setmanari
punt TIC

 
1 de desembre - núm. 549
 
 
Calendari de la seguretat
 
Al desembre, aposteu per la seguretat a la xarxa! Us oferim un calendari ple de recursos
 
Comencem desembre amb una nova campanya Punt TIC. Per acabar bé l'any, ens centrarem en la seguretat amb les TIC. Us propose vídeos, jocs, portals web... que us ajudaran a treballar la seguretat als vostres punts! Per fer-ho d'una manera divertida, hem creat un calendari del mes de desembre, on cada dia podreu descobrir un recurs diferent!
 
 
Vanessa Paulino d'Everis
 
Vanessa Paulino: "La informàtica no és una professió d'homes, el més important és tenir passió"
 
Quatre de cada cinc perfils més demanats pel mercat laboral pertanyen al sector TIC. Les empreses busquen desenvolupadors d'aplicacions, professionals formats en big data i cloud computing. Ja esteu preparats per a l'horitzó 2020?. Hem entrevistat la responsable de selecció de talent i identificació de persones d'Everis, Vanessa Paulino.
 
 
Hour of Code
 
Arriba la Hour of Code per aprendre les bases de la programació! Us animeu a organitzar un taller? 
 
Hour of Code és una iniciativa de Code.org que tindrà lloc durant la Computer Science Education Week, del 8 al 14 de desembre. Facilita una introducció a la programació, d'una manera divertida i creativa, a través del lloc web de Code.org o participant en tallers presencials. En voleu organitzar un? És molt fàcil, només us cal tenir ganes!
 
 
 
La Xarxa

Alt Urgell

Foment de l'emprenedoria jove

El CETAP-Telecentre de l'Alt Urgell va acollir l'acte d'inauguració de la segona edició del programa d'emprenedoria i ocupació juvenil "A l'Alt Urgell també pots començar". Hi participen 13 joves que retornen al món rural per tenir una oportunitat.


Punt Òmnia Akwaba

L'Òmnia Akwaba alça la veu

Ho fan per denunciar la violència de gènere i seguir treballant per eliminar-la. El grup de dones del Taller Danzaesum de l'Òmnia Akwaba han fet un vídeo amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la violència cap a les dones.


Punt Òmnia Amposta

L'Òmnia Amposta amb la Marató

El Punt TIC - Òmnia Amposta, amb Montbike, organitza una cursa i una marxa solidàries a favor de la Marató de TV3 per les malalties cardiovasculars. L'activitat es farà el 14 de desembre a les 9.00 del matí al Parc dels Xiribecs d'Amposta.


Un sargit digital - Un intent de superar la fractura digital

Una xarxa entre entitats de dones

L'Associació de Dones Pels 4 Cantons i el Punt TIC - Òmnia de Santa Coloma de Cervelló han posat en marxa el projecte Un Sargit Digital. L'objectiu és crear una xarxa de comunicació interna entre les sòcies de l'Associació de Dones.


 
Notícies
 
Campanya 16 dies d'activisme

Activisme contra la violència masclista

És en marxa un any més la campanya 16 dies d'activisme contra la violència de gènere. Va del 25 de novembre al 10 de desembre i fa una crida a l'acció per posar fi a la violència contra les dones i nenes a tot el món. Us hi sumeu?
 
5 anys de Telecentre.org

Telecentre.org celebra els seus 5 anys

El 24 de novembre passat la Fundació Telecentre.org va fer 5 anys. Per celebrar aquest aniversari ha realitzat un vídeo que revisa el recorregut fet fins al moment i també ha recollit les veus de membres d'arreu del món.
 
Teletreball

5 consells per teletreballar a l'estranger

Andrew Donnelly va passar dues setmanes a Barcelona i va haver de teletreballar durant aquells dies. A partir de la seva experiència ha escrit un article amb les lliçons que ha après. Entre d'altres, aconsella anar a un espai de coworking!
 
Ajuts Telenoika

Ajuts a la producció i recerca Telenoika

L'Associació Cultural Telenoika ha fet pública la convocatòria "Ajuts a la producció i a la recerca Telenoika 2014" dins del camp de l'experimentació audiovisual. S'hi podrà participar fins al 3 de desembre.
 
 

UpMobile! Punt de trobada del talent Mobile
2 i 3 de desembre, Cibernàrium, Barcelona. [+info]
IoTForum
3 de desembre, Mobile World Center, Barcelona. [+info]
Jornada mTalent
12 de desembre, Auditori Casa de Cultura, Sant Cugat. [+info]
Robots solidaris: l'ITF amb la Marató de TV3
14 de desembre, ITF, Figueres. [+info]
 
 
 
 
Podeu consultar l'avis legal a la seguent adreça
 
Setmanari de la Xarxa Punt TIC - Informació des de i per a la xarxa, produït pels i per als membres de la xarxa i enviat per l'Oficina Tècnica de la Xarxa Punt TIC. Contacte: oficina.tecnica (arrova) punttic.cat
 
 
 
 
 

Si no veieu bé aquest butlletí entreu aquí