Logotip Punt TIC


Setmanari Punt TIC núm. 349
Dilluns, 12 d'abril 2010

  Imatge decorativa Capçalera
La Xarxa Per dins Notícies Recursos Agenda Hemeroteca
Logotip de la Formació Comunitària
Han començat les sessions de la Formació Comunitària
Divendres 9 d'abril es va fer la primera sessió de la Formació Comunitària per a la demarcació Catalunya Central, al Centre Cultural "El Casino" de Manresa. L'Alba Rodríguez, dinamitzadora del Punt TIC-Òmnia Les Escodines, va ser l'encarregada de presentar la Xarxa Òmnia. Avui, dilluns 12 d'abril, té lloc la sessió de la demarcacio de Lleida i Alt Urgell. A la plana de la Formació Comunitària i a la del projecte Òmnia podreu informar-vos del desenvolupament d'aquestes trobades.
llegir més
Nelly Villegas, dinamitzadora de l'Òmnia de l'AVV de Pomar
Entrevista a Nelly Villegas, de l'Òmnia de l'AVV de Pomar
El Punt TIC- Òmnia de l'Associació de Veïns de Pomar, un barri de la ciutat de Badalona, va iniciar la seva activitat el 1999. Això el converteix en un dels primers Òmnia de tot el territori català. Entre les activitats que desenvolupa el punt, trobem el taller de dones, el taller de gent gran o el taller de blocs. A més de les iniciatives pròpies, l'Òmnia de Pomar també col·labora amb altres programes educatius i d'inserció sociolaboral, com ara el "Jugar i llegir" i l'"Aprendre a Aprendre".
llegir més
Logotip del Departamenet de Governació i Administracions Públiques
Oberta la convocatòria de subvencions PIMESTIC
El Departament de Governació i Administracions Públiques obre la convocatòria de subvencions per al foment de la implantació i l'ús de les TIC a les micro, petites i mitjanes empreses en el marc del Pla PIMESTIC. S'hi poden presentar les Cambres de comerç i també les entitats sense ànim de lucre que defensin els interessos de les micropimes i PIMES a Catalunya o millorin la seva competitivitat mitjançant el foment de la implantació i l'ús de les TIC. Data de publicació al DOGC: 9 d'abril de 2010. Termini: 1 mes.
llegir més
Fletxa rodonaLa Xarxa  

Logotip del Punt TIC de Tremp

Oferta formativa de l'e-centre de Tremp

El Punt TIC de Tremp organitza nous cursos per al nou trimestre d'abril a juny de 2010. Hi ha cursos adreçats específicament a comerciants i d'altres a tothom qui s'hi vulgui apuntar. També s'oferirà formació a l'aula mòbil.

Llegir més


Crida per participar al museu del Poble Gitano

8 d'abril: Dia Internacional del Poble Gitano

En el marc d'aquesta commemoració, els Punt TIC-Òmnia de la Unió Gitana de Gràcia i el Centre Cultural Gitano La Mina juntament amb el grup de les TIC del Pla Integral del Poble Gitano van organitzar una activitat per fer difusió del que serà el primer museu virtual del Poble Gitano. Van recollir experiències, imatges, anècdotes, etc. per tal de començar a donar-li forma a aquest museu. La creació i l'elaboració conjunta d'aquest servirà per fer sentir la veu del poble gitano arreu del món.

Llegir més


Òmnia de Tortosa

Oferta formativa d'abril i maig, a l'Òmnia de Tortosa

Després de l'aturada per vacances, a l'Òmnia de Tortosa estrenen un nou trimestre carregat d'activitats i tallers adreçats a tothom qui vulgui participar-hi. Als mesos d'abril i maig hi haurà tallers d'iniciació a la informàtica, d'Internet i de correu electrònic.

Llegir més


Logotip Telestany

Prepara't per fer la prova d'ACTIC, a Telestany

El Punt TIC del Pla de l'Estany ofereix un curs per ajudar a les persones que es vulguin preparar per presentar-se a la prova de l'acreditació ACTIC. El curs es realitzarà de forma presencial al Telestany. Les classes es desenvoluparan cada dimarts des del 6 d'abril a l'1 de juny. La durada de cada una de les sessions serà de dues hores, de 19:00 a 21:00 hores.

Llegir més


Fes clic

Autoformació tutoritzada d'abril, al Punt TIC de Ribera d'Ebre

Avui, dilluns 12 d’abril s'inicia al Punt TIC de la Ribera d'Ebre (Seu Comarcal Móra d'Ebre) un nou mes de curs en modalitat autoformativa. El curs del mes d’abril anirà del 12 d'abril fins al 7 de maig, de dilluns a divendres de 10:00 a 14:00 h i de 17:00 a 20:00 h i dissabtes de 9:30 a 14:30 h.

Llegir més


Marianao

Activitats del tercer trimestre, al Punt TIC-Òmnia Marianao

Des de l'Òmnia de la Fundació Marianao de Sant Boi ens fan arribar la programació de cursos i monogràfics que han preparat per a aquesta primavera. A més, ens expliquen que de cara a l'estiu estan muntant un campus TIC on faran diversos tallers: Des de taller de cuina (fer la compra per Internet, buscar la recepta i penjar les fotos al bloc) fins a un campionat de robots (muntatge, programació, cursa d'obstacles i combat de sumo).

Llegir més


Logotip del Punt TIC de l'Alt Urgell

Comença el cicle de xerrades de treball "Enfeina't"

Amb una sessió informativa sobre els camps de treball es va iniciar el 30 de març el cicle de xerrades “Enfeina’t”, a la Seu d’Urgell. Aquesta iniciativa va adreçada a facilitar als ciutadans/es la informació, les eines i els recursos per trobar feina, millorar laboralment o crear el propi negoci.

Llegir més


Gotic Tarrega

Programació de primavera al Punt TIC-Òmnia gòTIC de Tàrrega

Des del gòTIC Ajuntament de Tàrrega ens fan arribar la programació d'activitats previstes per la primavera 2010. Per a més informació sobre el contingut i les dates de realització de les activitats, podeu consultar el lloc web http://gotic.tarregae.org.

Llegir més


Logotip de la Fundació Televall

Galindaines, nou concurs de la Fundació Televall

Ara que ja ha finalitzat el concurs de microrelats, la Fundació Televall llança un nou certamen. Aquesta vegada, el concurs consisteix en il·lustrar un text, o més aviat, en crear una imatge sota el suggeriment d'un text. S'acceptaran fotografies, dibuixos, pintures, fotomuntatges, manipulacions... etc. sempre que es presentin en format digital.

Llegir més


PT Escorxador

Cursos de primavera a l'Òmnia del Centre Civic l'Escorxador

L'Òmnia del Centre Cívic l'Escorxador de la Seu d'Urgell organitza dos cursos nous: El taller de Fulls de Càlcul amb Calc i Excel, que es farà els dilluns de 16:00 a 17:00 h. I el taller de presentacions amb Movie Maker, que es realitzarà els dimecres de 16:00 a 17:00 hores. Les inscripcions es faran del 12 al 16 d'abril de 10:00 a 13:00 i de 15:00 a 18:00 h.

Llegir més


Creativa. Emprenedores de l'alt Urgell

El viver d'empreses de l'Alt Urgell començar a créixer

El viver d’empreses de l’Alt Urgell, ubicat a les dependències del Punt TIC de l'Alt Urgell, comença a prendre forma. Actualment ja són dues les empreses locals que en formen part: Aubèrria i Creativa. Aubèrria es dedica a serveis relacionats amb la natura i el patrimoni, mentre que Creativa és un estudi de disseny i comunicació. Cadascuna d’aquestes societats disposa, al viver, d’un despatx propi amb connexió d’Internet de banda ampla i pot fer ús dels diversos serveis que ofereix el Punt TIC.

Llegir més


Logotip de l'Associació per a Joves TEB

Cursos d'iniciació a la informàtica, a l'Òmnia de l'Associació per a Joves TEB

El Punt TIC-Òmnia de l'Associació per a Joves TEB (Raval - Barcelona) imparteix durant el mes d'abril dos cursos d'iniciació a la informàtica, un en horari de matins i l'altre de tardes. Les persones que participin en aquestes formacions podran realitzar el curs del següent nivell el mes de maig.

Llegir més


Accessibilitat Òmnia

Inici de la prova pilot d'accessibilitat als Òmnia de la Seu d'Urgell i Molins a Mataró

El 29 i 30 de març es va iniciar a Mataró i la Seu d'Urgell la instal·lació de l'equipament consistent en diferents ajudes tècniques amb les quals la DGACO vol iniciar un procés d'enfortiment del treball vers la discapacitat als Òmnia. Podeu veure les fotos a la comunitat Òmnia!

Llegir més


Logotip Deltebre Jove

Incorporació del Punt Jove al Punt TIC de Deltebre

Al Punt TIC de Deltebre s'incorpora el Punt Jove, un Punt d'Informació Juvenil on es pot informar sobre totes les actuacions i activitats juvenils del municipi així com els diferents recursos disponibles per als joves que posa a disposició la Secretaria de Joventut. Aquest servei integrat del Punt TIC i Punt Jove ofereix diversos usos i activitats.

Llegir més

Fletxa rodonaPer dins  

Logo del Departament d'Acció Social i Ciutadania

Subvencions d'Acció Social i Ciutadania 2010 per a entitats

El Departament d'Acció Social i Ciutadania ha obert la convocatòria de concessió de subvencions per a entitats en l'exercici 2010, per la qual es podran presentar, entre altres, projectes sobre activitats d'integració social de persones immigrades, la infància i joventut, la lluita contra la violència de gènere i la millora d'equipaments, entre altres. Data de publicació al DOGC: 7 d'abril de 2010. Termini: 1 mes.

Llegir més


Logotip Sacyr

Premis Sacyr: “Hacemos lo imposible”

L'empresa Sacyr Vallhermoso, S.A. convoca aquests premis per incentivar i recompensar aquells/es qui treballen en projectes, desenvolupaments o idees que superin "l'estat de l'art” o els coneixements disponibles fins a l'actualitat en quatre àmbits: recerca tecnològic, innovació mediambiental, periodisme econòmic i tecnològic i gestió de projectes ciutadans. Terminis: 15/05/09.

Llegir més


Logo Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament

Subvencions per a projectes de cooperació al desenvolupament

L'Agència Catalana de Cooperació ha obert la convocatòria 2010 per a projectes d'ens locals que tinguin com a objectiu la sensibilització i difusió en l'àmbit de la solidaritat internacional, la cooperació al desenvolupament i les relacions nord-sud, dirigida a la ciutadania del seu territori. Termini: 23 d'abril.

Llegir més


Pla Juventut Catalunya

Subvencions dins del Pla nacional de joventut de Catalunya

Convocatòria publicada al DOGC el 6 d'abril, per a la concessió de suvencions als projectes per a joves impulsats per ajuntaments, mancomunitats i consorcis, dins el marc del Pla Nacional de Joventut de Catalunya per a 2010 i 2011. Termini de presentació de sol·licituds: un mes.

Llegir més

Fletxa rodonaNotícies  

Jordi Ausàs presenta la Xarxa de Centres Rurals de Teletreball

Presentació de la Xarxa de Centres Rurals de Teletreball

La Xarxa de Centres Rurals de Teletreball pretén generar ocupació en entorns rurals. El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha presentat aquest nou projecte i ha visitat els quatre centres ocupacionals que s'han creat al Pallars Jussà.

Llegir més


Logotip bdigital

Voleu presentar els vostres projectes d'R+D+i al BDigital Global Congress?

Del 17 al 20 de maig Barcelona Digital Centre Tecnològic organitza al CaixaForum de Barcelona la 12a edició del BDigital Global Congress, el congrés de referència sobre els avenços de les TIC. Entre les diferents sessions que es faran en aquesta edició hi haurà una en què les empreses i els centres tecnològics i d'investigació que ho desitgin podran presentar els seus projectes d'R+D+i en l'àmbit de les TIC que estiguin ja finalitzats o en la seva última fase.

Llegir més


La Paeria

La Paeria aposta pel model web 2.0

La tinenta d'alcalde, Montse Mínguez, ha presentat els darrers serveis de l'Ajuntament de Lleida ja accessibles des dels entorns web més participatius. L’Ajuntament de Lleida serà pioner en l'aplicació d'un pla estratègic per adaptar els seus serveis als nous entorns col·laboratius i xarxes socials utilitzades en Internet. En aquests moments, la Paeria ja és present a la web 2.0 per mitjà de youtube i del canal de vídeos de la Paeria.

Llegir més

Fletxa rodonaRecursos  

Pràctiques innovadores amb TIC a l'àmbit educatiu

Pràctiques innovadores amb TIC en l'àmbit educatiu

La plana web Pràctiques innovadores amb TIC en l'àmbit educatiu té l'objectiu d'oferir a la comunitat docent exemples reals, criteris i metodologies vàlides de bones pràctiques amb les TIC que pugui aplicar al seu centre.

Llegir més

Fletxa rodonaAgenda  
  • Jornada PIMESTIC de posicionament web: Tindrà lloc el 13 d'abril, a El Vendrell.  [+info]
  • Jornada PIMESTIC del sector comercial al Baix Ebre: Es farà el 14 d'abril, a Tortosa.  [+info]
  • 6è aniversari de guifi.net: El celebraran amb una trobada el 17 i 18 d'abril, a Pineda de Mar.  [+info]
  • Jornada PIMESTIC del sector comercial a Vilafranca del Penedès: Es realitzarà el 19 d'abril.  [+info]
  • Jornada PIMESTIC del sector comercial a Tremp: Tindrà lloc el 20 d'abril, a Tremp.  [+info]
  • 8a Festibity: Aquesta festa es farà el 22 d'abril, a Barcelona.  [+info]
  • 2º Congreso de Modernización de los Servicios Públicos: Es farà el 10 i l'11 de maig, a Granada.  [+info]
  • II Estage Pirene Lab: Aquesta trobada tindrà lloc del 14 al 16 de maig, a Barruera.  [+info]
  • 12es Jornades Catalanes d'Informació i Documentació: Seran el 19 i 20 de maig, a Barcelona.  [+info]

     
Adreces i contactes:
 gov

Avís legal i crédits:

L'avís legal és disponible a la següent adreça