LA XARXA PER DINS NOTÍCIES RECURSOS AGENDA HEMEROTECA
Bulleti Xarxa Punt TIC - logotip i imatge
transparent pixel transparent pixel Setmanari Xarxa Punt TIC
29 de juny de 2009
núm. 314
CANAL puntTICtv transparent pixel
Voleu conèixer els projectes presentats a la Jornada de seveis i continguts digitals?

A la Jornada d'Innovació de serveis i continguts digitals en l'àmbit social, que va tenir lloc el passat 22 de juny, diverses associacions i col·lectius van presentar els seus projectes de televisió on-line, arxius i bancs de continguts digital, repositoris, portals i eines. Us fem cinc cèntims de tots els projectes i us oferim la possibilitat de veure un vídeo amb imatges de la jornada i dels projectes presentats.
 
LA XARXA transparent pixel
Nova activitat Òmnia: Òmnia en directe

La nova activitat Òmnia proposa conèixer i aprendre a fer servir dues eines 2.0: Twitter (eina per fer microblogging) i Ustream (per emetre en directe). I, després, dur a terme un procés de fer difusió via Twitter de les emissions i emetre en directe des dels punts. Us hi animeu?
 
Xerrada sobre la Universitat Oberta de Catalunya, al Punt TIC de l'Alt Urgell

El Punt TIC de l'Alt Urgell organitza la 22a Xerrada Econòmico-Tecnològica sobre el funcionament de la UOC, la qual tindrà lloc dimà, dimarts 30 de juny, a les 20:00 del vespre. La reunió informativa anirà a càrrec de Fanny Galve, directora territorial de la UOC a Lleida.
 
L'Òmnia al carrer, a Ripoll

Els dimecres del mes de juliol l'Òmnia Eudald Graells de Ripoll es traslladarà a la plaça de l'ajuntament. El Punt TIC Televall de Ribes de Freser els cedeix l'aula mòbil per tal de poder fer aquesta activitat a l'aire lliure. També faran una activitat d'observació d'estrelles, amb la col·laboració de l'Associació Astronòmica d'Osona.
 
Taller d'ús del telèfon mòbil, a l'Òmnia de Campclar

El 7 i 9 de juliol a l'Òmnia de Campclar faran un taller de mòbils. Aquest taller forma part de les formacions que estan organitzant per fomentar l'ús eficaç de les noves tecnologies.
 
L'Òmnia del Casal dels Infants del barri del Raval organitza Summer TIC

Arrenquen les formacions Intensives d'estiu a l'Espai Tecnològic - Òmnia del Casal dels Infants del barri del Raval. Consulteu el programa per conèixer totes les activitats que organitzen!
 
Festa de cloenda de la Xarxa Municipal de Telecentres de Lleida

El 12 de juny, la Xarxa Municipal de Telecentres va celebrar la festa de cloenda de les activitats del curs 2008-2009, al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (PCiTAL). Més de 170 usuaris i usuàries van rebre els diplomes acreditatius de la seva participació a les diferents activitats.
 
PER DINS transparent pixel
Participeu al Delicious de la Xarxa Punt TIC i compartiu les vostres planes favorites!

El compte punttic a Delicious.com necessita de l’aportació de tots els participants de la xarxa per ser construït i renovat constantment. Entreu al bloc Blog.punttic.cat/delicious per conèixer en profunditat les prestacions d'aquesta eina en línia i fer part de la proposta.
 
Diagnosis organitzatives 2009

La Fundació Lluís Vives presenta una convocatòria dirigida a entitats mitjanes sense ànim de lucre i amb una certa experiència, per realitzar una diagnosi interna, per tal de detectar els seus punts febles i millorar-ne el funcionament. Termini: 30/06/09.
 
Les entitats gestores, presents a la plana puntTIC.cat

L'Oficina Tècnica recull els logotips de les entitats que gestionen els Punt TIC, per tal de fer difusió i donar-los el reconeixement necessari. Encara no ens heu fet arribar el vostre? A què espereu? Envieu-lo a oficina.tecnica [arrova] punttic.cat o pugeu-lo a la fitxa del vostre Punt TIC.
 
NOTÍCIES
Primera versió pública de la Linkat 3.0

Han presentat la Linkat 3.0 beta. L'objectiu d'aquesta primera versió pública de la Linkat 3.0 és permetre la realització de proves i, per tant, adverteixen que pot presentar alguna errada o problema de funcionament.
 
Els dominis .eu acceptaran accents, dièresis i caràcters com la "ç"

La Comissió Europea ha adoptat noves normes comunitàries que autoritzen els usuaris i usuàries d'Internet i les empreses a incloure en aquests noms els caràcters de les 23 llengües oficials de la Unió Europea, inclosos els caràcters ciríl·lics i grecs.
 
RECURSOS
Eines per crear videotutorials

Sovint necessitem explicar com funciona un programari o com donar-se d'alta en un determinat servei web. Una de les maneres és el videotutorial: vídeos on es mostren de forma visual els passos que s'han de seguir per completar la tasca proposada, amb instruccions, en àudio i/o anotacions. Us presentem un petit recull d'eines que enregistren el vostre escriptori i us permeten de crear aquests videotutorials.
 
Mòbils de tota mena: de molta qualitat o molt senzills

Ja se sap que el sector de les TIC que es refereix a la telefonia mòbil està en plena expansió i coneix ben poc la crisi. Això implica la contínua aparició de novetats que intenten de fer-se un lloc en un mercat ja molt saturat però que per la seva amplitud encara admet noves incorporacions que aportin determinades singularitats. Precisament aquests dies s’han presentat dos mòbils que se situen en els dos extrems de la gamma.
 
AGENDA
 • VIII Jornades de Programari Lliure: Aquestes jornades es desenvoluparan a Barcelona, de l'1 al 4 de juliol. [ + info ]
 • CiberÀgora 09: Jornades de Seguretat Informàtica i Estratègia: Aquestes jornades tindran lloc a Tarragona, el 2 i 3 de juliol. [ + info ]
 • I Jornades de Programari Lliure del Berguedà: Tindran lloc a Berga, el 3 i 4 de juliol. [ + info ]
 • Reinventing reality '09: Aquesta trobada es realitzarà el 3 i 4 de juliol, a la Roca del Vallès. [ + info ]
 • Ebre LAN Party 2009: Se celebrarà del 3 al 5 de juliol, a Alcanar. [ + info ]
 • Impuls al Clúster TIC català: Pla TIC.cat: Aquest debat tindrà lloc el 7 de juliol, a Lleida. [ + info ]
 • Congrés Treball i Ciutadania: Es realitzarà el 14 i 15 de juliol, a Barcelona. [ + info ]
 • Competències digitals: Aquest curs es realitzarà el 16 i 17 de juliol, a Barcelona. [ + info ]
 • Volcànica 09: Aquesta festa de les noves tecnologies tindrà lloc del 17 al 19 de juliol, a Les Preses. [ + info ]
 • Summer Camp Garrotxa 09: Aquesta trobada es desenvoluparà del 17 al 19 de juliol, a Les Preses. [ + info ]
 • Euskal Encounter 17: Aquesta party tindrà lloc del 23 al 26 de juliol, a Barakaldo. [ + info ]
 
Adreces i contactes:
gov

Avís legal i crédits : Setmanari de la Xarxa Punt TIC - Informació des de i per a la xarxa, produït pels i per als membres de la xarxa i enviat per l'oficina tècnica de la Xarxa Punt TIC. Contacte: oficina.tecnica (arrova) punttic.cat