LA XARXA PER DINS NOTÍCIES RECURSOS AGENDA HEMEROTECA
Bulleti Xarxa Punt TIC - logotip i imatge
transparent pixel transparent pixel Setmanari Xarxa Punt TIC
22 de juny de 2009
núm. 313
CANAL puntTICtv transparent pixel
Entrevista a Isaac Mas, dinamitzador del Punt TIC de Prades Montsant

El Punt TIC – Òmnia de Prades Montsant té la particularitat de ser un punt amb quatre seus distribuïdes en quatre municipis diferents (Prades, Vilaplana, Ulldemolins i Cornudella), que comparteixen un sol dinamitzador, l'Isaac Mas, qui en aquest vídeo ens explica totes les activitats i projectes que es desenvolupen i s'han desenvolupat al punt.
 
LA XARXA transparent pixel
Catalunya, amfitriona de la reunió de xarxes de Telecentres

Els membres de la Asociación Comunidad de Redes de Telecentros es van reunir el dimecres dia 17 de maig, en el marc d'una jornada de treball. L'Albert Pujol de Televall i la Paloma Hernàndez, el Francesc Altes Nolla i la Montse Barreda Bajona, del Punt TIC del Solsonès, van assistir a la jornada com a convidats especials. Conèixer i intercanviar impressions i experiències va ser un dels objectius de la seva presència.
 
El CTFC organitza el 8è Congrés de Desenvolupament Rural

El Centre Tecnològic i Forestal de Catalunya ja té pràcticament enllestit el 8è Congrés de Desenvolupament Rural que tindrà lloc del 28 de setembre al 2 d'octubre de 2009, a Solsona.
 
Primeres Jornades de Programari Lliure al Berguedà

Els propers 3 i 4 de juliol, el Punt TIC de Berga celebra la primera edició de les Jornades de Programari Lliure, amb portes obertes, debat, Linux Party i tallers sobre aplicacions de codi lliure.
 
Curs intensiu de Drupal 6, al Punt TIC del Pallars Sobirà

El Punt TIC del Pallars Sobirà realitzarà el 3 de juliol un curs intensiu de Drupal 6. Es tracta d'un curs gratuït per a 6 persones (prioritzaran a professionals del sector), que es desenvoluparà de 9:00 a 15:00 hores.
 
Curs d'iniciació al GPS, al Punt TIC de Sant Bartomeu del Grau

Els primers tres dissabtes del mes de juliol tindrà lloc al Punt TIC de Sant Bartomeu del Grau un curs d'iniciació al GPS. Es tractarà l'ús sobre el terreny i les aplicacions informàtiques associades.
 
Tallers de juliol, a l'Òmnia de Solsona

L'Òmnia de Solsona ha programat quatre tallers per a adults: Internet; correu electrònic i messenger; iniciació al full de càlcul; i edició d'imatges.
 
Tallers d'estiu a l'Òmnia de la Salut Alta

Correu electrònic, fotografia digital, bloc, compartir arxius, vacances d'estiu, PowerPoint i edició de vídeo són els tallers que es realitzaran a l'Òmnia de la Salut Alta al juliol.
 
PER DINS transparent pixel
Convocàtoria de Plans de Participació per a entitats no lucratives

El Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació obre una convocatòria per a planificar i executar plans participatius per a associacions sense ànim de lucre. Termini: 29/06/2009.
 
Safer Internet (protecció dels nens en l'ús d'Internet)

El Parlament Europeu i la Comissió obren una convocatòria de propostes d'accions indirectes dins del programa Safer Internet (protecció dels nens en l'ús d'Internet i altres tecnologies de la comunicació). Termini: 19/11/09 (17h).
 
Les entitats gestores, presents a la plana puntTIC.cat

L'Oficina Tècnica recull els logotips de les entitats que gestionen els Punt TIC, per tal de fer difusió i donar-los el reconeixement necessari. Encara no ens heu fet arribar el vostre? A què espereu? Envieu-lo a oficina.tecnica [arrova] punttic.cat o pugeu-lo a la fitxa del vostre Punt TIC.
 
NOTÍCIES
Dilluns 22 de juny presenten el vídeo festival per dones Femitic

Dones en Xarxa organitza Femitic: Vídeo Festival per Dones, el I concurs de vídeos fets exclusivament per dones, "sobre el seu gènere i Internet". Presentaran aquesta iniciativa dillus 22 de juny a les 19:00 hores, al Restaurant Market (C/ Comte Borrell, 68) de Barcelona.
 
El IV PremiTIC a la millor experiència d'integració TIC a l'aula ja té guanyador

"The Yellow Submarine" un projecte coordinat per Jordi Espasa del col·legi Maristes Montserrat de Lleida és el guanyador de la quarta edició dels PremisTIC a la millor experiència d'integració TIC a l'aula. Ha estat triat entre 177 projectes presentats per professorat de tot l'Estat espanyol.
 
En marxa el Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya

El Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT) és l’ens de recent creació que treballarà per garantir la seguretat de la ciutadania, les empreses i les administracions públiques en l’àmbit de la informació. S'estan donant els primers passos en la creació d'aquest centre i es calcula que començarà a funcionar el mes d'octubre.
 
RECURSOS
La revolució amb eines 2.0

Fa pocs dies es va commemorar el vintè aniversari de la revolta estudiantil xinesa que va culminar amb l’enviament de tancs i de la infanteria de l’exèrcit xinès per dissoldre a sang i foc la concentració d’estudiants a la plaça Tian’anmen de Pequín. Internet i les seves eines, com ara Twitter, estan jugant un paper molt important en les revolucions actuals.
 
AGENDA
  • Jornada d'Innovació de serveis i continguts digitals en l'àmbit social: Es realitzarà el 22 de juny, a Barcelona. [ + info ]
  • Berenar-presentació de "Femitic: Vídeo Festival per Dones": Serà el 22 de juny, a Barcelona. [ + info ]
  • Xarxes, blocs & ONG: Aquesta trobada tindrà lloc el 24 de juny, a Madrid. [ + info ]
  • Les noves tecnologies aplicades al món rural i als seus joves: Aquestes Jornades Rurals tindran lloc el 25 de juny, a Cambrils dels Pirineus. [ + info ]
  • II Congrés Nacional Mons Virtuals-Metaversos 09: Aquest congrés es realitzarà el 25 i 26 de juny, a Eivissa. [ + info ]
  • VIII Jornades de Programari Lliure: Aquestes jornades es desenvoluparan a Barcelona, de l'1 al 4 de juliol. [ + info ]
  • CiberÀgora 09: Jornades de Seguretat Informàtica i Estratègia: Aquestes jornades tindran lloc a Tarragona, el 2 i 3 de juliol. [ + info ]
  • Reinventing reality '09: Aquesta trobada es realitzarà el 3 i 4 de juliol, a la Roca del Vallès. [ + info ]
  • Ebre LAN Party 2009: Se celebrarà del 3 al 5 de juliol, a Alcanar. [ + info ]
 
Adreces i contactes:
gov

Avís legal i crédits: Setmanari de la Xarxa Punt TIC - Informació des de i per a la xarxa, produït pels i per als membres de la xarxa i enviat per l'oficina tècnica de la Xarxa Punt TIC. Contacte: oficina.tecnica (arrova) punttic.cat