LA XARXA PER DINS NOTÍCIES RECURSOS AGENDA HEMEROTECA
Bulleti Xarxa Punt TIC - logotip i imatge
transparent pixel transparent pixel Setmanari Xarxa Punt TIC
15 de juny de 2009
núm. 312
CANAL puntTICtv transparent pixel
Entrevista als responsables de Sant Feliu On Line

Coneixem una mica més a fons el Punt TIC de Palau Falguera, a Sant Feliu de Llobregat, i a les persones que el porten: l'Anna, el Pablo i la Mar. A més a més, aquest municipi també desenvolupa un pla d'inclusió digital i foment de les noves tecnologies sota el nom “Sant Feliu On Line”, que inclou, entre altres activitats, la creació d'un canal de televisió via Internet.
 
Coneixem més a fons Moodle

Moodle és un paquet de software per a la creació i gestió de cursos que ajuda als educadors/ores a crear comunitats d'aprenentatge en línia. Albert Pujol, dinamitzador del Punt TIC de Ribera d'Ebre i Gaspar Tarrida, del Punt TIC Televall, ens parlen de la seva experiència amb aquesta plataforma d'e-learning als seus punts.
 
LA XARXA transparent pixel
Inauguració del Punt TIC del Local Jove de Vilablareix

El Punt TIC del Local de joves amplia els serveis que ja ofereix aquest equipament social i servirà per fer arribar la informàtica als joves i la població en general, usuària de l'espai en cursos i activitats diverses.
 
Xerrada "EinesTIC: Posa al dia el teu negoci", al Punt TIC de l'Alt Urgell

Avui, dilluns 15 de juny, Francesc Rambla, responsable dels projectes de Programari Lliure de l'STSI, realitza una xerrada per donar a conèixer EinesTIC a autònoms i empresaris de la comarca.
 
Festa fi de tallers, a l'Òmnia de Solsona

Divendres passat, van celebrar una petita festa de final de tallers a l'Òmnia de Solsona. Van fer un passe de vídeo d'activitats del punt, l'entrega de diplomes i un pica-pica.
 
Tercer número de la revista MosaicÒmnia

Ja tenim aquí el tercer número de la revista MosaicÒmnia dels participants de l'Òmnia Barberà Promoció. La revista d’aquest quadrimestre conté 52 articles repartits de la següent manera: aficions, civisme, immigració, la crisi, medi ambient, salud i turisme. Podeu veure la versió online aquí.
 
PER DINS transparent pixel
Tercera circular Òmnia

La circular Òmnia s'edita mensualment i té com a objectiu informar de les darreres notícies i informacions de la xarxa Òmnia. Ja podeu consultar la número 3!
 
Programa Media 2007

El Parlament i Consell Europeu publiquen la present convocatòria, emmarcada en el programa Media 2007. Aquesta convocatòria esta destinada a la millora de la formació professional permanent dels professionals del sector audiovisual. Termini: 07/08/09.
 
Subvencions per a projectes i activitats de promoció econòmica

El Departament d'Economia i Finances obre una convocatòria destinada a entitats sense ànim de lucre per finançar projectes i activitats de promoció econòmica, creació de xarxes de col·laboració entre agents econòmics i suport de l'activitat econòmica. Termini: 1 mes.
 
Les entitats gestores, presents a la plana puntTIC.cat

L'Oficina Tècnica recull els logotips de les entitats que gestionen els Punt TIC, per tal de fer difusió i donar-los el reconeixement necessari. Encara no ens heu fet arribar el vostre? A què espereu? Envieu-lo a oficina.tecnica [arrova] punttic.cat o pugeu-lo a la fitxa del vostre Punt TIC.
 
NOTÍCIES
Cursos d'estiu per a emprenedors/ores i professionals, al Cibernàrium

Cibernàrium ha presentat la seva oferta de cursos d'estiu "L'estiu d'Internet". Aquest programa inclou 17 cursos, entre els quals hi ha el bloc d'activitats "Treballa amb Internet", adreçat a persones amb una idea de negoci, a emprenedors/ores i a professionals que treballin a petites empreses.
 
Jornada de serveis i continguts digitals en l'àmbit social, a Barcelona

En aquesta jornada, organitzada per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació, es presentaran diversos projectes digitals, que explicaran les seves experiències al voltant de la creació i dinamització de gestors de continguts i de dinamització i creació de continguts en cooperació.
 
Les primeres Jornades Dat han aplegat 250 professionals

L’Agència Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) ha celebrat el 9 de juny la primera edició de les Jornades tecnològiques Dat i ha anunciat que les jornades se celebraran anualment amb caràcter monogràfic per abordar, des de la perspectiva tecnològica, la gestió de la informació de caràcter personal.
 
Aprovat el Decret que regula l'ACTIC, l'acreditació TIC estàndard

L’acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació (ACTIC) servirà per demostrar els nivells de competències TIC davant empreses i organismes. Hi ha tres nivells de competències (bàsic, mitjà i avançat) i per obtenir els certificats acreditatius caldrà realitzar una prova avaluadora.
 
Formació virtual per a 30.000 persones en atur

El Departament de Treball i la Fundació per a la Universitat Oberta de Catalunya (FUOC) presenten un innovador programa de formació virtual gratuïta per a 30.000 persones en atur a Catalunya.
 
RECURSOS
Llibres de text electrònics

Les editorials estan treballant en la digitalització dels seus fons, perquè tothom està segur que tard o d’hora la venda de versions digitals de les obres escrites que fins ara s’havien venut impreses serà una realitat habitual.
 
AGENDA
  • Jornada d'usos responsables de pantalles: Es realitzarà el 16 de juny, a Barcelona. [ + info ]
  • Jornada PIMESTIC del Sector turístic i comercial: Tindrà lloc el 16 de juny, a Calafell. [ + info ]
  • Com podem potenciar el comerç electrònic a la nostra empresa: Aquesta jornada es realitzarà el 16 de juny, a Viladecans. [ + info ]
  • Factura electrònica i signatura digital: Aquesta conferència tindrà lloc el 17 de juny, a Terrassa. [ + info ]
  • HiT Barcelona World Innovation Summit: Es realitzarà del 17 al 19 de juny. [ + info ]
  • Digital Music 2.0: Aquesta jornada tindrà lloc el 18 i 19 de juny, a Barcelona. [ + info ]
  • Jornada d'Innovació de serveis i continguts digitals en l'àmbit social: Es realitzarà el 22 de juny, a Barcelona. [ + info ]
  • Berenar-presentació de "Femitic: Vídeo Festival per Dones": Serà el 22 de juny, a Barcelona. [ + info ]
  • Les noves tecnologies aplicades al món rural i als seus joves: Aquestes Jornades Rurals tindran lloc el 25 de juny, a Cambrils dels Pirineus. [ + info ]
  • II Congrés Nacional Mons Virtuals-Metaversos 09: Aquest congrés es realitzarà el 25 i 26 de juny, a Eivissa. [ + info ]
 
Adreces i contactes:
gov

Avís legal i crédits : Setmanari de la Xarxa Punt TIC - Informació des de i per a la xarxa, produït pels i per als membres de la xarxa i enviat per l'oficina tècnica de la Xarxa Punt TIC. Contacte: oficina.tecnica (arrova) punttic.cat