LA XARXA PER DINS NOTÍCIES RECURSOS AGENDA HEMEROTECA
Bulleti Xarxa Punt TIC - logotip i imatge
transparent pixel transparent pixel Setmanari Xarxa Punt TIC
8 de juny de 2009
núm. 311
CANAL PuntTICtv transparent pixel
Vídeo de la inauguració dels Punt TIC-Òmnia a Figueres i Salt

Els municipis gironins de Figueres i Salt van inaugurar fa uns dies dos nous Punt TIC-Òmnia. Amb aquests, ja són 11 els Punt TIC-Òmnia que podem trobar a les comarques de Girona. Us convidem a mirar el vídeo de les dues inauguracions.
 
Coneixem més a fons l'idCAT

L'idCat és un identificador digital que garanteix la identitat de les persones a Internet. En aquesta videoconferència, Albert Pujol, dinamitzador del Punt TIC de Ribera d'Ebre, ens parla de l'idCAT i del paper que poden jugar els Punt TIC per tal de promocionar el seu ús.
 
LA XARXA transparent pixel
El CTFC presenta un bloc sobre dones i cultura

El grup d'Igualtat d'Oportunitats del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, en el qual participa el Punt TIC del Solsonès, ha obert el bloc Mujer y Cultura, que pretén ser el punt de trobada entre dones de la província de Lleida que estiguin implicades o interessades en temes artístics i/o culturals.
 
Oferta formativa del juny, a l'Òmnia de Tortosa

Durant aquests dies a l'Òmnia de Tortosa començen quatre nous tallers. A més a més, ens recorden que el punt romandrà obert durant el mes de juliol i que hi haurà noves activitats.
 
El Punt TIC de l'Alt Urgell acull 200 alumnes de la UNED que realitzen les PAAU

Durant els dies 4 i 5 de juny les instal·lacions del Punt TIC de l'Alt Urgell han acollit 200 estudiants de la UNED (Universidad Nacional de Educación a Distancia) que realitzen les proves d’accés a la universitat.
 
Estudi sobre les persones teletreballadores del Solsonès

El Centre Tecnològic Forestal de Catalunya ha realitzat un estudi que pretén valorar la situació de les persones que teletreballen a la comarca del Solsonès, per tal d’analitzar les seves condicions laborals i personals així com esbrinar si els usos de les TIC són una alternativa laboral en les zones rurals.
 
La TINETaula de la Diputació de Tarragona, a Santa Bàrbara

L'aula mòbil de la Diputació de Tarragona es troba aquests dies a Santa Bàrbara. Hi estan realitzant dos cursos, un d’Internet i l’altre de creació i gestió de pàgines web.
 
Televall llança la tercera edició dels Premis Mediavall de creació de continguts

La Fundació Televall organitza des de l'any 2006 els Premis Mediavall amb l'objectiu d'estimular, dinamitzar i premiar els creadors i creadores de continguts professionals i amateurs.
 
Tallers d'estiu, a l'Òmnia Grupo Unión

A l'Òmnia Grupo Unión de Sant Adrià de Besòs aprofiten l'estiu per organitzar tallers al voltant de temes que no han pogut tractar durant el curs. Durant el mes de juliol realitzaran una install party, un taller d'animació, un taller de jocs en xarxa i una sessió sobre les xarxes socials.
 
Tasta el retoc fotogràfic

Tasta'm és una iniciativa de l'equip de l'Oficina de Dinamització Comunitària d'Òmnia amb l'objectiu de facilitar un ventall d'aplicacions que es poden trobar a la xarxa. Ara estrenen un nou Tasta'm dedicat al retoc fotogràfic en línia amb una selecció de set eines que us permetran fer muntatges.
 
Curs d'introducció a navegar per Internet amb Firefox, a l'Òmnia de Riudoms

El Punt TIC-Òmnia de Riudoms posa en marxa un curs d'introducció a navegar per Internet amb Mozilla Firefox, on s'ensenya a navegar per la xarxa des de zero, amb un senzill manual interactiu, que guia els i les alumnes pas a pas en el seu aprenentatge.
 
PER DINS transparent pixel
 
Les entitats gestores, presents a la plana puntTIC.cat

L'oficina tècnica recull els logotips de les entitats que gestionen els Punt TIC, per tal de fer difusió i donar-los el reconeixement necessari. Encara no ens heu fet arribar el vostre? A què espereu? Envieu-lo a oficina.tecnica [arrova] punttic.cat o pugeu-lo a la fitxa del vostre Punt TIC.
 
NOTÍCIES
Segones jornades de la Penedesfera, el 12 i 13 de juny

Els i les blocaires de les comarques de l’Anoia, l’Alt i Baix Penedès i el Garraf celebren la segona edició de les jornades de la Penedesfera el 12 i 13 de juny.
 
Obert el termini d'inscripció a l'Escola d'Estiu Espiral 2009

L'associació Espiral organitza l'Escola d'Estiu Espiral 2009 amb l'objectiu de millorar la qualitat de la seva oferta formativa i apropar-se a les noves eines de la web 2.0, els nous recursos educatius en línia i avançar-se a les tendències dins del món de les TIC per tal que esdevinguin Tecnologies per a l'Aprenentatge Col·laboratiu (TAC).
 
Nova ràdio a Internet per donar a conèixer la música catalana

L’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC), a través de la marca Catalan! Arts, ha posat en marxa una ràdio a Internet per difondre a nivell internacional els grups de música catalans.
 
Arriba Pirene Lab, Living Lab en entorn rural d'Alta Muntanya

Del 12 al 14 de juny a Espot (Pallars Sobirà), ciutadans, empreses i administració s'apropen per desenvolupar i innovar en nous models, productes i serveis, de forma col·lectiva. Pirene Lab és un projecte de Living Lab en entorn rural d'Alta Muntanya.
 
Una trentena d'empreses TIC s'adhereixen al projecte EinesTIC

Aquestes empreses es comprometen a fer difusió i facilitar la distribució d'EinesTIC, un paquet informàtic de programari lliure per a treballadors/ores autònoms/es i petites empreses.
 
RECURSOS
Apareix "Bing", l’eina de cerca de Microsoft

Fa poc comentàvem diferents tipus de navegadors i avui podem parlar de cercadors, ja que Microsoft acaba de llançar Bing, en seu nou intent d’engegar un sistema de cerca capaç de fer alguna ombra al domini de Google, que és gairebé absolut en aquest terreny.
 
AGENDA
  • La tecnologia com a motor per superar la crisi: Aquesta conferència tindrà lloc el 9 de juny, a Barcelona. [ + info ]
  • Seminari de creació i gestió d'empreses innovadores: Tindrà lloc el 9, 11, 16 i 18 de juny, a Tremp. [ + info ]
  • Jornades de la Penedesfera: Aquesta trobada es realitzarà el 12 i 13 de juny, a El Vendrell. [ + info ]
  • Pirene Lab: Aquesta trobada tindrà lloc del 12 al 14 de juny, a Espot. [ + info ]
  • Jornada d'usos responsables de pantalles: Es realitzarà el 16 de juny, a Barcelona. [ + info ]
  • HiT Barcelona World Innovation Summit: Es realitzarà del 17 al 19 de juny. [ + info ]
  • Digital Music 2.0: Aquesta jornada tindrà lloc el 18 i 19 de juny, a Barcelona. [ + info ]
  • Jornada d'Innovació de serveis i continguts digitals en l'àmbit social: Es realitzarà el 22 de juny, a Barcelona. [ + info ]
  • Les noves tecnologies aplicades al món rural i als seus joves: Aquestes Jornades Rurals tindran lloc el 25 de jnuy, a Cambrils dels Pirineus. [ + info ]
  • II Congrés Nacional Mons Virtuals-Metaversos 09: Aquest congrés es realitzarà el 25 i 26 de juny, a Eivissa. [ + info ]
 
Adreces i contactes:
gov

Avís legal i crédits : Setmanari de la Xarxa Punt TIC - Informació des de i per a la xarxa, produït pels i per als membres de la xarxa i enviat per l'oficina tècnica de la Xarxa Punt TIC. Contacte: oficina.tecnica (arrova) punttic.cat